Monday, May 18, 2020

صفحه نخست » میزان پرواز‌های داخلی تا ۹۰ درصد کاهش یافته است

parvaz.jpgرویداد۲۴ - ندا جعفری: ویروس کرونا تاکنون صنعت هوایی جهان را فلج کرده و گفته شده این بیماری بزرگترین کابوس برای ایرلاین‌ها بوده است.

لغو پروازها در این مدت موجب شده که شرکت‌های هواپیمایی ضرر و زیان‌های مالی گسترده‌ای را متحمل شوند و بسیاری از خطوط هوایی پرتردد و درآمدزایی آنها به حالت غیرفعال تغییر حالت دهد. بسیاری از هواپیماها نیز هم اکنون در فرودگاه‌های بزرگ و پر تردد جهان زمینگیر شده‌اند. در ایران نیز وضعیت مانند سایر کشورهاست و وضعیت ایرلاین‌ها تعریفی ندارد. رضا جعفرزاده سخنگوی سازمان هواپیمایی کشور وضیت کنونی ایرلاین‌ها به رویداد۲۴ توضیح داده و گفته از اسفند ماه سال گذشته تعداد پرواز‌ها محدود شدند که علت اصلی آن هم رعایت پروتکل‌های وزارت بهداشت در خصوص ویروس کرونا بود.

او در پاسخ به این پرسش که از چه زمانی پروازها به روال عادی خود برمی‌گردند؟ گفته در حال حاضر کشور‌های دیگر نیز در خصوص پرواز‌های خارجی با ممنوعیت‌هایی مواجه هستند و باید منتظر ماند تا پرواز کشور‌های دیگر نیز از سر گرفته شود، حرکت به سمت عادی شدن پرواز‌ها به میزان رفع محدودیتی است که هر یک از کشو‌ها در مبارزه با کرونا اعمال می‌کنند؛ ضمن آنکه سرعت بازگشت به گذشته و عادی شدن پرواز‌ها به از سرگیری گردشگری نیز ارتباط دارد همچنین نوع سرویس‌هایی که در شهر‌های مختلف به مسافران داده می‌شود. در حال حاضر هنوز محدودیت‌های اماکن زیارتی و گردشگری وجود دارد و هر زمان محدودیت‌های اماکن گردشگری برداشته شود، محدودیت‌های پروازی هم لغو می‌شود.

سخنگوی سازمان هواپیمایی ادامه می‌دهد: در حال حاضر در ماه رمضان هم هستیم و مسلما استقبال مسافران داخلی هم کمتر از ماه‌های دیگر است. کشور‌های دیگر هم برای رفع محدودیت‌های کرونا تصمیمات مختلفی اتخاذ کرده‌اند و هر کدام زمان‌های مربوط به شرایط خود را برای عادی‌سازی‌ها اعلام کردند که به مرور با برداشته شدن ممنوعیت‌ها پرواز به این کشور‌ها پروازهای ایران هم از سر گرفته می‌شود.

او در پاسخ به این پرسش که از زمان شیوع کرونا تاکنون پروزاها چقدر افت کرده، می‌گوید: از زمانی که شیوع کرونا آغاز شد حدود ۹۰ درصد پرواز‌ها کم شدند معمولا در ایام غیر پیک سفر حدود ۷۰۰ تا ۷۵۰ پرواز به صورت روزانه در کشور انجام می‌شد و این رقم در ایام پیک سفرها به هزار پرواز در روز می‌رسید، اما اکنون و با شیوع ویروس کرونا سفر‌ها به شدت افت کرده است، با این حال برای آنکه مسافران اطمینان داشته باشند، طبق هماهنگی‌های انجام شده کماکان غربالگری و تب‌سنجی حرارتی در بدو ورود مسافر به ترمینال فرودگاه انجام می‌شود و بدین ترتیب از ورود مسافران با نشانه بیماری جلوگیری می‌شود، اما این موضوع هم تاثیری در وضعیت ایرلاین‌ها نگذاشته است چراکه توصیه کنونی این است که فعلا افراد از سفرهای غیرضروری اجتناب کنند.

او می‌گوید: در بخشنامه‌ای که به شرکت‌های هواپیمایی ابلاغ شده ورود مسافران بدون ماسک به هواپیما ممنوع شده می‌گوید: سازمان هواپیمایی کشوری در بخشنامه‌ای از شرکت‌های هواپیمای خواست، به منظور ضرورت اقدامات پیشگیرانه و جلوگیری از بیماری ناشی از کرونا و رعایت مقررات بهداشتی و همچنین در راستای سلامت نیروی انسانی نسبت به تأمین بسته‌های بهداشتی از جمله ماسک، دستکش و ژل ضدعفونی کننده و ارائه آن به کلیه خدمه پرواز و مسافران اقدام کنند. برای پرواز‌های خارجی امضای تعهدنامه سلامت از سوی مسافران اجباری شده که باید حتما این تعهدنامه از سوی مسافران امضا شود.

جعفرزاده ادامه می‌دهد: در صورتی که موردی پیدا شود که فردی قبل از ورود به پرواز تشخیص داده شود که کرونا دارد الزامات بعدی برای قرنطینه شدن این افراد یا تحویل به پزشکان مرزی برای مراقبت‌های ویژه سریعا صرت می‌گیرد. کلیه مجموعه‌های پرواز الزاماتی را برای رعایت دستورالعمل‌ها و پروتکل‌های وزارت بهداشت دارند که باید بر اساس همان محور عمل کنند و پیش بروند و مجموعه‌های مرتبط باید قوانین و مقررات وزارت بهداشت را رعایت کنند.

او در پاسخ به این پرسش که آیا تاریخ دقیقی برای عادی سازی شرایط پروازی اعلام شده یا خیر؟ می‌گوید: خیر، تعداد پراز‌ها و استقبال مسافران به رفع محدودیت‌ها وابسته است.

او همچنین در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا در این مدت به دلیل محدودیت‌های پروازی تعدیل نیرو در زمینه پرسنل و خدمه پرواز و مهمانداران و خلبان‌ها صورت گرفته است یا خیر؟ ادامه می‌دهد: هنوز گزارشی در این خصوص دریافت نکرده‌ایم. اما شرکت‌های هواپیمایی ایران نیز مانند سایر شرکت‌های هواپیمایی دنیا زیان دیده‌اند و یاتا (انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی) هم اعلام کرده بسیاری از هواپیما‌ها در سراسر دنیا زمینگیر شده‌اند و تعداد زیادی از شرکت‌های هواپیمایی در دنیا هم ورشکسته شدند. شرکت‌های هواپیمایی در ایران همه سعی خود را کردند که در این مدت نیرو‌های خود را تعدیل نکنند و بتوانند آن‌ها را نگه دارند و گروه پروازی خود را حفظ کنند. البته قرار شده ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای شرکت‌های هواپیمایی که از ایام کرونا متضرر شدند در نظر گرفته شود که طبق وعده دولت مقرر است تا پایان ماه جاری این تسهیلات پرداخت شود البته رقم پیشنهادی شرکت‌های هواپیمایی برای کل تسهیلات بیش از ۳ هزار میلیارد تومان بود، اما با این رقم موافقت نشد.

پیش از مسعود اسدی سامانی دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی گفته بود اسامی شرکت‌های هواپیمایی برای دریافت تسهیلات حمایتی به دلیل رکود ناشی از شیوع کرونا به وزارت راه و شهرسازی ارسال شد و مراحل تصویب انجام شده و در مرحله بانک مرکزی و ابلاغ بانک مرکزی به بانک‌های عامل قرار دارد.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy