Thursday, May 21, 2020

صفحه نخست » "ایران در بیش از ۴۰ کشور ۳۶۰ ترور انجام داده است"

terror_052320.jpgبی بی سی - وزارت خارجه آمریکا گزارشی با عنوان "ترورها و فعالیت‌های تروریستی ایران در خارج از کشور" منتشر کرده و در آن به اقداماتی از ایران از زمان انقلاب بهمن ۵۷ اشاره کرده است.

این گزارش می‌گوید از زمان استقرار جمهوری اسلامی در ایران "حکومت در بیش از ۴۰ کشور جهان درگیر ترورها، برنامه‌ریزی برای ترور و حملات تروریستی بوده است" و "مقامات ارشد ایرانی اظهار داشتند كه مخالفان خود را در سایر كشورها دنبال و آنها را سرکوب می کنند".

وزارت خارجه آمریکا گفته است در چهل و یک سال گذشته "اقدامات تروریستی ایران در کشورهای جهان "شامل ۳۶۰ مورد ترور هدفمند در سایر کشورها" و "حملات گسترده‌ای بوده که به ضرب و جرح صدها نفر منجر شده است".

استفاده از گروه‌های دیگر مانند حزب‌الله

گزارش وزارت خارجه آمریکا می گوید "این ترورها و حملات عمدتا نه تنها از طریق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و وزارت اطلاعات بلکه از طریق اشخاص ثالث و ماموران و گروه‌های نیابتی همانند حزب الله انجام گرفته است".

وزارت خارجه آمریکا در این گزارش گفته است که ماموران دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در سایر کشورها "بارها و بارها در ترورهای خارج از کشور نقش داشته‌اند که این موضوع در احکام دستگیری، تحقیقات پلیس و بررسی‌های قضایی، گزارش های اطلاعاتی و مشاهده شاهدان عینی مشهود است".

وزارت خارجه ایالات متحده در این گزارش نام سه دیپلمات ایرانی تحت تعقیب به نام های محسن ربانی، احمدرضا اصغری و اسدالله اسدی را آورده است. دو نفر اول از متهمان انفجار سال ١٩٩٤ در مقر یهودیان آرژانتین،موسوم به آميا، هستند و آقای اسدی از اعضای سفارت ایران در اتریش، اکنون در زندانی در بلژیک در انتظار برگزاری دادگاه است. او به تلاش برای تهیه مواد منفجر برای کار گذاشتن در گردهمایی یک گروه از مخالفان جمهوری اسلامی ایران در پاریس متهم شده است.

ترور مسعود مولوی در ترکیه

این گزارش به اظهارات مقام‌های ترکیه هم اشاره کرده که دیپلمات های ایرانی را به نقش داشتن در ترور مسعود مولوی متهم کرده‌اند. آقای مولوی یک شهروند ناراضی از سیاست‌های حكومت ایران بود که در ترکیه زندگی می‌کرد.

گزارش می‌گوید "از آنجا که استفاده از پوشش دیپلماتیک، توجه بیشتری جلب می‌کند، ایران تمایل بیشتری نشان داده تا از باندهای جنایتکار، کارتل‌های مواد مخدر و اشخاص ثالث برای انجام ترور در خارج از کشور استفاده کند."

'نقش علی فلاحیان در ترورهای فرامرزی ایران'

وزارت خارجه آمریکا در این گزارش به تحریم شدن اخیر علی فلاحیان وزیر اطلاعات دو دولت اکبر هاشمی رفسنجانی اشاره کرده و گفته است علت تحریم او "اطلاعات موثق از دخالت‌های وی در نقض فاحش حقوق بشر طی سال های وزارتش است... فلاحیان در قتل چند مخالف سیاسی ایران در اروپا نقش داشته و از جمله در مواردی دادگاه‌های سوئیس و آلمان حکم دستگیری وی را صادر کردند".

گزارش به یک دانشجوی آمریکایی به نام آلیسا میشل فلاتو که ۲۵ سال پیش در جریان یک بمبگذاری انتحاری در نوار غزه کشته شد و نيز پذیرش مسئولیت آن توسط گروه حرکت مقاومت اسلامی (حماس) اشاره کرده و گفته است سه سال پس از این بمبگذاری "یک دادگاه منطقه‌ای فدرال ایالات متحده دریافت که فلاحیان شخصا در تامین منابع مالی برای گروه تروریستی که فلاتو را به قتل رساند، نقش داشت".

این گزارش به بمبگذاری در مقر یهودیان در پایتخت آرژانتین که به کشته شدن ۸۵ نفر و جراحت صدها تن انجامید هم اشاره کرده و گفته این "فاجعه بارترین عملیات منسوب به فلاحیان است" و "آرژانتین حكم بازداشت بین المللی برای فلاحیان را بر اساس شواهد و مدارك معتبر صادر كرد كه عاملان حزب الله و مأمورین ایرانی ، تحت هدایت وی بمب گذاری را انجام دادند".

گزارش می گوید آقای فلاحیان و چهار مقام دیگر ایرانی و یک عضو حزب الله لبنان از ۱۳ سال پیش در فهرست قرمز تحت تعقیب اینترپل (پلیس بین الملل) هستند.

'تهدید جانی کارکنان بی‌بی‌سی و ربودن خبرنگاران'

وزارت خارجه آمریکا در گزارش خود گفته است که ایران "علاوه بر هدف قرار دادن مخالفان سیاسی، و رهبران اقلیت‌های قومی و مذهبی، به طور فزاینده‌ای فعالان جامعه مدنی و روزنامه نگاران در خارج از کشور را تهدید می‌کند و مورد آزار و اذیت قرار می‌دهد" تا "آنها را به سکوت وا دارد".

وزارت خارجه آمریکا به گزارش چهار مامور ویژه سازمان ملل متحد اشاره کرده که به تازگی از دولت ایران خواسته بودند تهدیدات جانی علیه کارکنان بی‌بی‌سی و سایر روزنامه‌نگاران شاغل در رسانه‌های فارسی زبان خارج از ایران را متوقف کند.

گزارش وزارت خارجه آمریکا می‌گوید "ایران از پلیس بین الملل (اینترپل) برای تحت تعقیب قرار دادن مخالفان سیاسی سواستفاده می‌کند" و "اوایل سال جاری میلادی گزارش‌هایی منتشر شد مبنی بر اینکه نهادهای اطلاعات امنیتی ایران تهدید کرده‌اند که روزنامه‌نگاران تلویزیون ایران اینترنشنال مستقر در لندن را ربوده و آنها را به زور به ایران می‌برند".

مناسبات ایالات متحده و ایران در ماه‌های اخیر شاهد تنش های کم سابقه‌ای بوده است.

پس از ترور قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس، شاخه عمليات برون مرزی سپاه پاسداران، در عملیات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی در حومه بغداد، این تنش ها بیشتر شده است.

به تازگی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به نیروهای نظامی کشورش اجازه داده است که در صورت نزدیک شدن قایق های "مزاحم ایران" در خلیج فارس به سوی آنها شلیک و قایق ها را "منهدم" کند.

ایالات متحده دو سال پیش از توافق اتمی برجام خارج شد و همه تحریم های رفع شده را همراه با تحریم های تازه تری علیه ایران به اجرا گذاشت. دولت آقای ترامپ می گوید این بخشی از "سیاست فشار حداکثری" به حکومت ایران است تا "رفتار خود را "عادی" کند.

آیت الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران می‌گوید حاضر به مذاکره با آمریکا نیست و هرگونه تماس مقام‌های دولتی برای کاهش تحریم‌ها را منع کرده است.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy