Tuesday, May 26, 2020

صفحه نخست » بازار گرم فراکسیون‌های قومی و منطقه‌ای با وجود نهی رهبر جمهوری اسلامی

majlis_052720.jpgایران اینترنشنال - رهبر جمهوری اسلامی در پیام خود به افتتاحیه مجلس یازدهم نمایندگان مجلس را از ورود به «دسته‌بندی‌های قومی و منطقه‌ای» بر حذر داشت اما این دسته بندی‌ها نقش مهمی در مجلس خواهد داشت.

آیت الله خامنه‌ای در پیام خود اعلام کرد: «آفت عمده، سرگرم شدن نماینده به حواشی زیان‌بار، یا وارد کردن انگیزه‌های ناسالم شخصی و جناحی، یا سهل‌انگاری در کار، یا دسته‌بندی‌های احیاناً ناسالم قومی و منطقه‌ای و قبیله‌ای و امثال آن است».

در مجلس یازدهم اما تقسیم بندی‌های قومی به خصوص فراکسیون نمایندگان ترک نقش مهمی در انتخابات هیات رییسه دارد.علی نیکزاد، وزیر مسکن دولت احمدی نژاد، یکی از نامزدهای ریاست مجلس بود. به جز گروهی از مدیران دولت احمدی‌نژاد، نمایندگان ترک مجلس از او حمایت می‌کردند و در همین حال خبرگزاری ایرنا نوشت بود که «حتی شایعاتی از دیدار با مسعود پزشکیان دیگر نماینده آذری زبان اما اصلاح طلب هم برای جلب آرا مطرح شده بود».

اینک نمایندگان «مناطق ترک نشین» کشور که با نام مجمع نمایندگان شمال غرب کشور فعالیت می کنند و نیکزاد را نامزد نایب رییسی مجلس کرده‌اند. محمدرضا میرتاج الدینی، نماینده تبریز، دیگر نامزد این مجمع برای سمت نایب رییسی است.

انتخابات مجمع منتخبان شمال غرب در مجلس یازدهم با شرکت ۳۴ نماینده از مجموع ٤١ نماینده چهار استان این منطقه برگزار شده است. این مجمع عملا شکل دیگری از فراکسیون «مناطق ترک نشین» مجلس دهم است با این تفاوت که نمایندگان ترک زبان استان‌های دیگر از جمله خراسان شمالی، خراسان رضوی، اصفهان در آن حضور ندارند.

فراکسیون «مناطق ترک نشین» مجلس دهم از همان ابتدای تشکیل خبرساز شد. یکی از موسسان این فراکسیون نادر قاضی‌پور،‌ نماینده ارومیه، بود و کتک زدن خبرنگار روزنامه ایران توسط او پس از سوال این خبرنگار درباره فراکسیون جنجال‌برانگیز شد. قاضی پور در انتخابات مجلس یازدهم رد صلاحیت شده است.

تشکیل فراکسیون «مناطق ترک نشین» اعتراض برخی از نمایندگان را به دنبال داشت. پس از تشکیل این فراکسیون نیز فراکسیون نمایندگان کرد زبان مجلس تشکیل شد. این دو فراکسیون اما مدتی پس از تشکیل بدون سر و صدا به فعالیت خود پایان دادند.

شهاب‌الدین بی‌مقدار، نماینده تبریز، در اینباره گفته بود: «ابتدای کار، تمامی نمایندگان به‌طورجدی در جلسات حاضر می‌شدند که در آخرین جلسه فراکسیون تنها پنج نفر حضور داشتند و سپس اعضا بهانه آوردند که پیامک برگزاری جلسه را دریافت نکردند.»

در مجلس دهم همچنین فراکسیون زاگرس‌نشینان یا فراکسیون نمایندگان لر نیز فعالیت می‌کرد.

غلامرضا تاجگردون، نماینده گچساران، خبر داده که این فراکسیون در مجلس یازدهم نیز فعالیت خواهد کرد. او گفته که جلسه فراکسیون با حضور منتخبان استانهای هرمزگان، بوشهر، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، لرستان، خوزستان، کرمانشاه، لرستان، کردستان، همدان، منطقه کرد نشین آذربایجان غربی و قسمتی از اصفهان برگزار شده است.

تشکیل فراکسیون‌های منطقه‌ای

در مجلس یازدهم به جز فراکسیون های قومی فراکسیون‌های منطقه‌ای نیز فعال خواهند بود.

محمد مهدی زاهدای منتخب کرمان در مجلس‌ از اعلام موجودیت فراکسیون نمایندگان جنوب کشور، خبر داده و گفته که «هدف از تشکیل این فراکسیون محرومیت‌زدایی از این مناطق با همدلی، وفاق و همراهی دولتمردان است».

در هر دوره مجلس نیز نمایندگان برخی از استان‌های همجوار فراکسیون‌های منطقه ای تشکیل داده‌اند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy