Monday, Jun 29, 2020

صفحه نخست » ازدواج سیاسی- مصلحتی زینب و رضا برای تحکیم تروریسم و قاچاق مواد مخدر

dokhtar_062920.jpg- زینب سلیمانی دختر فرمانده نیروی قدس که در سحرگاه ۱۸دی‌ماه ۹۸ توسط یک پهپاد آمریکایی در بغداد کشته شد، با پسر معاون سیاسی و اجرائی حسن نصرالله رهبر حزب‌الله لبنان ازدواج کرد.

- پدر همسر جدید زینب سلیمانی پسرخاله حسن نصرالله است و از او به عنوان یکی از جانشینان رهبر کنونی حزب‌الله لبنان نام می‌برند. عموی داماد نیز نماینده همین گروه در جمهوری اسلامی است.

- زینب سلیمانی که عربی را به خوبی و با لهجه لبنانی صحبت می‌کند، در بسیاری از سفرهای قاسم سلیمانی به لبنان، عراق و سوریه او را همراهی می‌کرده است.

احمد رأفت - کیهان لندن

خبر ازدواج زینب دختر سلیمانی با رضا صفی‌الدین نوه‌خاله حسن نصرالله در روزنامه‌های لبنانی نیز انعکاس گسترده‌ای داشته است. پدر عروس، قاسم سلیمانی فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که در یک حمله پهپادی نیروهای آمریکایی در دی‌ماه سال گذشته در نزدیکی فرودگاه بغداد کشته شد. در این حمله ابومهدی المهندس رهبر «کتائب حزب‌الله» عراق و چند نفر دیگر نیز کشته شدند.

پدر داماد روحانی لبنانی هاشم صفی‌الدین، رئیس هیات اجرائی حزب‌الله و پسرخاله حسن نصرالله، رهبر این گروه شبه‌نظامی است. عموی داماد هم نماینده حزب‌الله در تهران است. سعد کیوان، تحلیلگر لبنانی در بیروت به کیهان لندن می‌گوید «پدر و عموی داماد هر دو در فهرست تروریست‌های آمریکا قرار دارند. اولی به خاطر اینکه ریاست هیات اجرائی حزب‌الله را عهده‌دار است و نفر دوم این سازمان به حساب می‌‌آید، و دومی به خاطر اینکه یکی از چهره‌های موثر قاچاق مواد مخدر در سطح بین‌المللی است.

👈مطالب بیشتر در کیهان لندن

این ازدواج البته کاملا سیاسی است و پیام آن برای لبنانی‌ها و غیرلبنانی‌ها این است که جمهوری اسلامی در نظر ندارد از لبنان خارج شود بلکه در پی تحکیم حضور خود است. اردواج فرزندان دو تروریست با یکدیگر، پیام دیگری جز این نمی‌تواند داشته باشد. آنهم ازدواجی چنین نامنتظره و دقیقا در زمانی که هر دو کشور زیر فشار‌های بین‌المللی و تحریم‌های سخت قرار دارند.»

عبدالله صفی‌الدین نماینده حزب‌الله در تهران که در گزارش‌های مربوط به مواد مخدر از او با عنوان Ghost یا «روح» نام برده می‌شود، از اصلی‌ترین چهره‌های قاچاق مواد مخدر مثلث ایران- لبنان- ونزوئلا است. در پرونده‌ای که در آمریکا در این ارتباط با عنوان «کاساندرا» گشوده شده است، از عبدالله صفی‌الدین به عنوان یکی از مهره‌های اصلی قاچاق مواد مخدر به اروپا و آمریکا نام برده می‌شود.

سعد کیوان در این رابطه به کیهان لندن می‌گوید: «البته حزب‌الله سال‌هاست که در کار قاچاق انواع مواد مخدر از حشیش لبنانی تا قرص‌های روانگرد ساخت ایران، هروئین افغانستانی و کوکائین کلمبیایی دست دارد و در آمریکای لاتین می‌تواند روی شبکه گسترده‌ای از مهاجرین لبنانی حساب کند.» این تحلیلگر لبنانی در ادامه می‌افزاید: «البته در ماه‌های اخیر با بحران اقتصادی در ایران و کاهش‌ حمایت‌های مالی جمهوری اسلامی از حزب‌الله، این شبکه قاچاق گسترش یافته و شاید بتوان گفت که امروز اصلی‌ترین منبع درآمد حزب‌الله است.»

سعد کیوان در همین زمینه یادآوری می‌کند که «در هفته‌های گذشته سه محموله بزرگ مواد مخدر که از بندری در سوریه حرکت کرده بودند در مصر، پادشاهی سعودی و یونان کشف شدند و تحقیقات پلیس محلی در هر سه کشور به این نتیجه رسیدند که سرنخ این قاچاق مواد مخدر در دست حزب‌الله لبنان است.»

بازداشت آلکس صعب (ساب) در دماغه سبز در نیمه ژوئن به درخواست آمریکا، در حالی که وی با یک هواپیمای خصوصی از کاراکاس راهی تهران و مسکو بود نیز بی‌ارتباط با شبکه قاچاق ایران- لبنان- ونزوئلا نیست. البته آلکس نعین صعب بطور مستقیم نقشی در قاچاق مواد مخدر نداشته، ولی سال‌هاست که به عنوان یکی از شاخص‌ترین پولشویان کارتل‌ها کلمبیایی، خانواده نیکلاس مادورو ونزوئلایی و حزب‌الله در سطح جهان فعالیت دارد. در ماه نوامبر گذشته در ایتالیا همسر ایتالیایی ۲۵ ساله‌‌ی وی با مقادیر هنگفتی پول نقد و خانه چندمیلیون یورویی بازداشت شد، ولی توانست پس از آزادی موقت فرار کرده و راهی مسکو شود. الکس نعین صعب که از پدر شیعه‌ لبنانی و مادر مسیحی کلمبیایی متواد شده است، در گذشته مدتی نیز در صفوف شبه‌نظامیان لبنانی در عملیاتی علیه اسرائیل شرکت داشته است. حدس زده می‌شود این شهروند لبنانی- کلمبیایی تا کنون بیش از یک میلیارد دلار درآمد حاصل از قاچاق مواد مخدر را در فعالیت‌های اقتصادی رسمی سرمایه‌گذاری کرده باشد. وی حداقل ۳۰۰ میلیون یورو را از طریق یک شبکه‌ ایتالیایی- بریتانیایی «شسته» است.

در دور جدید تظاهرات در لبنان، پس از توقفی چند ماهه به دلیل شیوع ویروس کُرونا، شعارهای اصلی معترضین بیش از آنکه مربوط به بحران اقتصادی و کاهش ارزش لیر لبنان در مقابل دلار به یک سوم باشد، علیه حزب‌الله بوده است. سعد کیوان در ادامه گفتگو با کیهان لندن می‌افزاید: « بسیاری از معترضین به این نتیجه رسیده‌اند که حزب‌الله مشکل اساسی لبنان است، به همین خاطر نیز این موج جدید اعتراض‌ها خواهان اجرای مصوبات شورای امنیت سازمان ملل متحد است. اولین مصوبه‌ای که تظاهرکنندگان خواهان اجرای آن هستند، قطعنامه ۱۵۵۹ سال ۲۰۰۴ است. بر اساس این مصوبه کلیه گروه‌های شبه‌نظامی محلی و خارجی حاضر در لبنان باید خلع سلاح بشوند. این مصوبه هرگز بطور کامل اجرا نشد زیرا حزب‌الله خود را یک گروه شبه‌نظامی نمی‌داند و معتقد است که به عنوان نیروی مقاومت حق داشتن اسلحه را دارد. معترضین همچنین خواهان اجرای مصوبه ۱۶۸۰ شورای امنیت است که خواستار استقرار ارتش لبنان در مرز این کشور با سوریه است. امروز حزب‌الله عمده این مرزها را کنترل می‌کند. اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ سال ۲۰۰۶ که پس از آخرین جنگ اسرائیل با لبنان به تصویب شورای امنیت رسید نیز یکی دیگر از خواست‌های معترضین است. بر پایه این قطعنامه باید بین ۱۰ تا ۱‍۲هزار کلاه آبی سازمان ملل در این مرزها در کنار ارتش لبنان مستقر شوند، در حالی که امروز نیروهای حزب‌الله در نزدیک مرز با اسرائیل حضور دارند و یک حرکت غیرمعقول آنها می‌تواند دوباره آتش جنگ بین لبنان و اسرائیل را شعله‌ور کند.»

سعد کیوان در ادامه می‌گوید «بسیاری معتقدند که تنها با اجرای این سه قطعنامه، لبنان می‌تواند مجددا استقلال کامل خود را به دست آورد و خود را از یوغ حزب‌الله و حامیان ایرانی‌اش آزاد کند. البته حضور حزب‌الله در سوریه نیز مشکل دیگری است که با توجه به تصویب قریب‌الوقوع قانون «قیصر» از سوی کنگره آمریکا، که هرگونه همکاری اقتصادی با سوریه را غیرمجاز می‌شناسد، می‌تواند ضربه مهلک دیگری به اقتصاد نحیف لبنان وارد سازد. سال‌هاست که لبنان به حیاط خلوت سوریه تبدیل شده. مرزهای ما با سوریه دروازه‌های ورود هر کالایی به این کشور هستند و حزب‌الله از کلیه امکانات لبنان برای سرپا نگهداشتن حکومت بشار اسد استفاده می‌کند. تمام نیازمندی‌های سوریه از طریق لبنان به این کشور فرستاده می‌شود و در این سال‌ها حزب‌الله ده‌ها گذرگاه غیرقانونی به این منظور ایجاد کرده که دولت لبنان هیچگونه کنترلی بر آنها ندارد.»

این تحلیلگر لبنانی معتقد است «مطرح شدن خواست اجرای مصوبات شورای امنیت به شدت حزب‌الله را نگران ساخته است؛ به ویژه قطعنامه ۱۵۵۹ که خواهان خلع سلاح این سازمان است، و به همین دلیل در روزهای گذشته هواداران حزب‌الله در برخی از محلات بیروت به تظاهرکنندگان حمله کردند. این حملات کاملا حساب‌شده بودند چرا که شبه‌نظامیان حزب‌الله به تظاهرات در محلات مسیحی‌نشین و سنی‌نشین حمله کردند تا وانمود کنند که این درگیری‌ها سیاسی نیست بلکه فرقه‌ای و مذهبی است!»



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy