Sunday, Jun 7, 2020

صفحه نخست » از سوال تاج‌زاده تا بازداشت اکبرطبری؛ از مرموزترین فرد قوه قضائیه چه می‌دانیم؟

iw2_060720.jpgبهنام قلی‌پور - ایران وایر

نخستین جلسه دادگاه «اکبر طبری»، معاون اجرایی سابق ریاست قوه قضاییه امروز یکشنبه ۱۸ خرداد برگزار شد. این در حالی است که چهار نفر دیگر از متهمان این پرونده در خارج از کشور هستند. دادستان اتهام آن‌ها را «تشکیل شبکه ارتشا» عنوان کرد و درباره اکبر طبری متهم ردیف اول این پرونده گفت: «اکبر طبری با انبوهی از اتهامات هم خود به بیراهه رفته و هم راه اجرای عدالت را در مورد برخی از متهمان دانه درشت اقتصادی سد کرده است و با تشکیل گروه مجرمانه در معاونت اجرایی سابق حوزه ریاست قوه قضاییه موجب شد تا دفتر وی به عنوان کانونی جهت مراجعه برخی از متهمان برای حل پرونده خود، تبدیل شود.»

درباره اکبر طبری متهم ردیف اول این پرونده چه می‌دانیم؟ ایران‌وایر پیش‌تر وقتی نام او در پرونده فساد قوه قضاییه عنوان شد در این گزارش به این پرسش پاسخ داد. این گزارش به بهانه برگزاری اولین جلسه دادگاه طبری بازنشر می‌شود.

می‌دانستید این «مصطفی تاج‌زاده» بود که باعث شد نام «اکبراتباعی طبری»، معاون اجرایی دفتر «صادق لاریجانی» در قوه قضاییه فاش شود و همین مساله روند بازداشت این مقام مرموز را تسریع بخشد؟

👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر

قصه اتباعی طبری از چهارم خرداد همین امسال آغاز شد؛ زمانی که «علیرضا زاکانی»، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در گفت‎وگو با خبرگزاری «فارس»، از برکناری فردی به دستور «ابراهیم‌ رئیسی» در قوه قضاییه خبر داد که به گفته او، دو رییس این قوه را «بی‎چاره» کرده بود.

زاکانی برکناری این فرد را کافی ندانسته و از رییسی خواستار محاکمه‌اش شده بود. حرف‌های زاکانی وقتی منتشر شدند، خیلی‌ از خبرنگاران، رسانه‌ها و حتی فعالان سیاسی دوست داشتند بدانند که این فرد قدرتمند و فاسد کیست که توانسته است دو رییس قوه قضاییه را بی‎چاره کند و هم‎چنان آزادانه بگردد.

جست‎وجو‌ها و پرسش‌ها در مورد هویت این فرد ادامه داشت تا این که روز مناظره مصطفی تاج‌زاده و علیرضا زاکانی فرا رسید.

۲۸ خرداد بود که این دو فعال سیاسی کنار یک‎دیگر نشستند تا سومین مناظره خود را آغاز کنند. در خلال همین مناظره و شاخ و شانه کشیدن‌ها بود که تاج‌زاده به یک‌باره رو به زاکانی کرد و گفت که او جرات ندارد و می‌ترسد نام فردی که سه هفته پیش درباره‌اش حرف زده است را علنی کند.

زاکانی هم خیلی سریع برای آن که نشان دهد ترسی از این افشاگری ندارد، گفت که نام این فرد طبری است. زاکانی اما هیچ اشاره دیگری به این فرد و نام کوچکش نکرد.

افشای نام فامیلی این فرد، نخستین نشانه روشنی بود که توانست به تدریج منجر به افشای بخشی از نام کامل او از سوی کانال «امتداد»، وابسته به اصلاح‌طلبان شود.

این کانال در یادداشت محتاطانه‌ای نوشت که نام کامل معاون اجرایی صادق لاریجانی در قوه قضاییه، «اکبر طبری‌پور» است که حرف‌های زیادی درباره‌اش وجود دارد.

امتداد در یادداشت خود به کد‌هایی نیز اشاره کرده که مربوط به شش فایل صوتی «رضا گل‌پور» بود که چند روز پیش از این یادداشت، از زندان «اوین» خارج و در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده بود.

گل‌پور در این فایل‌ها به صراحت از اکبر طبری نام برده و او را «عقل منفصل» صادق لاریجانی در قوه قضاییه معرفی کرده بود.

گل‌پور در این فایل‌های صوتی گفته بود در زندان با «رسول دانیال‌زاده»، سلطان فولاد ایران هم‌بند بوده و دانیا‌ل‌زاده به او گفته که یک پنت‌هاوس ۱۱۰۰ متری در برج «فلورا» به اکبر طبری داده است.

دانیال‌زاده، مدیرعامل کارخانه‌های «فولاد گیلان» و «فولاد کاویان» است که به خاطر بدهی دو هزار و ۶۰۰ میلیارد تومانی، از بهمن ماه سال ۱۳۹۵ در بازداشت به‌سر می‌برد.

افشاگری گل‌پور در واقع بخش دیگری از تاریک‌خانه اکبر اتباعی طبری را فاش کرد که پیش از این در رسانه‌ها نام و نشانی از آن نبود.

این افشاگری هرچند مهم بود اما کافی نبود و چهره روشنی از طبری ارایه نمی‌داد. مضاف بر این که هیچ خبرنگار و رسانه‌‌ای عکسی از او نداشت و معلوم نبود که این فرد کیست؟

در جریان جست‎وجو‌ها و کاوش‌ها، به یک آگهی ترحیم رسیدیم که مربوط به «حاجیه ستاره پور رمضان»، مادر اکبر طبری بود که آذر ماه سال ۱۳۹۷ درگذشته است.

در این آگهی، به برگزاری مراسم ختم این مادر در روستای «متی‌کلا» در بابل اشاره شده که سخن‎ران آن «هادی روحانی»، امام جمعه بابل و مداح آن هم «محمود کریمی» بود.

اما این آگهی نیز تصویری از اکبر طبری نشان نمی‌داد و مشخص نمی‌کرد که او کیست. متی‌کلا و یک مراسم ختم در واقع آخرین جایی بود که می‌توانست هویت او را مشخص کند.

آدرس همین آگهی ترحیم را دنبال کردیم تا در اینستاگرام به صفحه روستای متی‌کلا رسیدیم که تصاویر و اخبار این روستا را پوشش می‌دهد.

در همین صفحه اینستاگرامی بود که برای نخستین‌بار نام طبری کامل شد؛ «حاجعلی اکبر اتباعی طبری».

در این صفحه هم‌چنین تنها فیلم موجود از اتباعی طبری را یافتیم که در آن از کسانی که در مراسم ختم مادرش شرکت کرده‌ بودند، تشکر و قدردانی می‌کرد.

پس از مشخص شدن چهره این مقام پرده‌نشین، پیدا کردن وی در کنار صادق لاریجانی در تصاویر آرشیوی دیگر کار چندان سختی نبود و می‌شد به راحتی او را شناسایی کرد.

پس از چهره او که رمز‌گشایی شد، نوبت به شناسایی تخلفات وی رسید؛ موضوعی که مورد علاقه بسیاری از خبرنگاران بود اما سرنخی از آن پیدا نمی‌کردند.

خبرگزاری «ایرنا» چهارم تیر امسال گزارشی از این فرد منتشر کرده بود اما بیانیه تند و تیز صادق لاریجانی به عنوان رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام و تهدید به شکایت او باعث شده بود رسانه‌ها ترجیح دهند فعلا در این مورد سکوت اختیار کنند.

در سکوت رسانه‌ها اما گروهی بودند که به سرنخ‌هایی از فعالیت اقتصادی اکبر طبری در منطقه «کلاک» و پروژه «باستی‌هیلز» در لواسانات تهران رسیده بودند و آن را پی‎گیری می‌کردند.

نام این دو منطقه از ماه‌ها پیش در پی وقوع زمین‌خوار‌ی‎های گسترده، در رسانه‌ها مطرح می‌شود و دو متهم اصلی این زمین‌خواری‌ها نیز صادق لاریجانی و «اکبر ناطق نوری» هستند که هر دو آن‎ها هم گفته می‌شود با اکبر طبری دارای روابط اقتصادی کلانی هستند.

این رابطه اقتصادی را که پیش‌تر گروهی از «عدالت‌خواهان» و بعد رضا گل‌پور افشا کرده بودند، در تجمع ۱۴ تیر امسال نیز گروهی از معترضان مقابل ویلای «شبنم نعمت‌زاده» به آن اشاره کرده و ابعاد تازه‌ای از آن را فاش کردند.

در این تجمع برای نخستینبار اعلام شد که پول ویلاهای دو هزار متری فروخته شده در منطقه کلاک به حساب اکبر طبری واریز شده است و قوه قضاییه نیز باید به این مساله رسیدگی کند.

یک هفته پس از این تجمع بود که به دستور ابراهیم رئیسی، رییس قوه قضاییه، در‌های منطقه حفاظت شده باستی‌هیلز به روی عموم مردم باز شد و به محدودیت رفت و آمد‌ها در آن پایان داده شد.

چند روز پس از باز شدن در‌های این مجموعه با ویلاهایی به ارزش ۲۰ تا ۳۰ میلیارد تومان که گفته می‌شود پول بسیاری از آن‎ها به حساب طبری واریز شده است، خبر‌هایی از بازداشت او در آمل منتشر شد.

خبر این بود که اکبر طبری پنج‌شنبه گذشته به دستور ابراهیم رییسی و از سوی ماموران اداره اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و به تهران منتقل شده است.

خبر بازداشت طبری تقریبا سه روز پنهان نگه داشته شده بود تا این که از شبکه‌های اجتماعی سر در آورد.

گفته می‌شود قوه قضاییه نمی‌خواسته است خبر بازداشت او را علنی کند تا متهمان مرتبط با پرونده وی از کشور متواری نشوند.

از برادران «نجفی»، مالکان کلاک، به عنوان اصلی‌ترین متهمان پرونده طبری نام برده می‌شود که هنوز معلوم نیست بازداشت شده‌اند یا نه؟

سکوت قوه قضاییه در رابطه با خبر بازداشت طبری در حالی ادامه داشت که بالاخره «حسن نوروزی»، عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گزارش‌ها در مورد بازداشت اکبر‌طبری را تایید کرد.

پس از او هم «محمود صادقی»، دیگر نماینده مجلس خبر داد که این مقام سابق قوه قضاییه بازداشت شده است.

پرونده اکبر طبری براساس قرائن و شواهدی که تاکنون به دست آمده، مرتبط با حساب‌های قوه قضاییه، زمین‌خواری و همکاری با گروه دیگری از مفسدان اقتصادی است.

اکبر طبری تمام این فعالیت‌ها را زمانی انجام می‌داده که «محمود هاشمی شاهرودی» و صادق لاریجانی روسای قوه قضاییه بوده و او را تحت حمایت خود داشته‌اند.

از طبری به عنوان یک عضو هیات رییسه فدراسیون کنگ‌فو و هنرهای رزمی ایران هم نام برده می‌شود؛ عضویتی که بی‌ارتباط با قدرت او در قوه قضاییه نبوده است.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy