Monday, Jun 8, 2020

صفحه نخست » افزایش نارضایتی مسکو از رژیم ایران

putin_060820.jpgروسیه از کشته شدن نیروهای وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سوریه استقبال می‌‌کند

- در حملات اخیر اسرائیل به پایگاه‌های سپاه پاسداران در سوریه دست‌کم ۱۲ نفر از نیروهای افغان عضو لشکر «فاطمیون» کشته شدند. حالا دیگر نیروهای وابسته به رژیم ایران در سوریه برای روسیه مزاحم به شمار می‌روند.

- روزنامه «اورشلیم پست»: احتمالاً تهران به تلافی این حملات در حال آماده‌ ساختن نیروهای خود به ویژه حزب‌الله در سوریه برای تدارک یک حمله علیه اسرائیل است.

- روزنامه «الشرق الاوسط»: مسکو از سوریه خواسته بود محدودیت‌هایی را برای حضور رژیم ایران در بعضی مناطق ایجاد کند.

- نتانیاهو: اسرائیل اجازه نخواهد داد رژیم ایران به بمب هسته‌ای دست یابد و یا نیروهای نظامی در نزدیکی مرزهای اسرائیل داشته باشد.

- آمریکا کارزار فشار حداکثری علیه رژیم اسد را در چارچوب قانون «سزار» به اجرا درخواهد آورد. جیمز جفری نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه گفته کاهش شدید ارزش لیره سوریه نتیجه اقدامات آمریکاست و دمشق دیگر نمی‌تواند در بانک‌های لبنانی پولشویی کند.

کیهان لندن - سازمان حقوق بشر سوریه مستقر در لندن گزارش داد در حمله هوایی اسرائیل به پایگاه شبهنظامیان وابسته به سپاه قدس، بازوی خارجی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در سوریه دست‌کم ۱۲ نفر از نیروهای افغان عضو لشکر «فاطمیون» کشته شدند.

پایگاه «امام علی» در استان دیرالزور در حوالی مرز عراق واقع است که اغلب نیروهای افغان و پاکستانی عضو و تحت حمایت سپاه قدس وابسته به سپاه پاسداران در آن مستقر هستند. در این حملات که شامگاه شنبه ۱۷ خرداد انجام شد، انبار مهمات این پایگاه هدف قرار گرفت.

👈مطالب بیشتر در کیهان لندن

روزنامه «اورشلیم پست» در همین ارتباط نوشت، احتمالاً جمهوری اسلامی ایران به تلافی این حملات در حال آماده‌ ساختن نیروهای خود به ویژه حزب‌الله در سوریه برای تدارک یک حمله علیه اسرائیل است.

این در حالیست که شماری از منابع نظامی اسرائیل ادعا می‌کردند جمهوری اسلامی ایران به آرامی در حال خروج از سوریه است. نفتالی بنت وزیر دفاع پیشین اسرائیل در اواخر اردیبهشت مدعی شد نیروهای وابسته به تهران عقب‌نشینی و خروج از سوریه را آغاز کرده‌اند. اما این نکته نیز قابل پیش‌بینی بود که عقب‌نشینی رژیم ایران در چند جبهه، فقط تاکتیکی و ناشی از ادامه حملات و افزایش خسارات ناشی از حملات اسرائیل باشد و نه یک تصمیم استراتژیک برای خروج از سوریه و تلاش برای کاهش بحرانی که گریبان منطقه را گرفته و جمهوری اسلامی یکی از عوامل تعیین‌کننده‌ی آن است! آخرین گزارش‌‌ها حاکیست نیروهای سپاه قدس مجبور شده‌اند دوباره به «مناطق حیاتی» بازگردند.

افزایش نارضایتی مسکو از رژیم ایران

اینهمه در شرایطی است که مدت‌هاست به نظر می‌رسد روسیه دیگر تمایلی به ماندن رژیم ایران در سوریه ندارد. روزنامه «الشرق الاوسط» گزارش می‌دهد مسکو از سوریه خواسته بود محدودیت‌هایی را برای حضور جمهوری اسلامی در بعضی مناطق ایجاد کند. از جمله سایت‌هایی در فرودگاه دمشق که هر بار پس از حملات اسرائیل به این مناطق، خسارات سنگینی برجای می‌ماند. مسکو با باز شدن چشم‌اندازی برای پایان جنگ سوریه، به دنبال جذب سرمایه‌گذاری خارجی از جمله خود روس‌ها در سوریه است اما حضور نظامی جمهوری اسلامی در آن کشور موی دماغ روس‌ها شده است.

روشن است که برای جذب سرمایه‌گذاری، امنیت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و هیچ سرمایه‌گذاری منافع خود را در مناطق جنگی و بی‌ثبات به خطر نمی‌اندازد. از جمله فرودگاه دمشق باید بازسازی و امنیت آن برقرار شود اما حضور نیروهای وابسته به رژیم ایران و حملات مداوم جنگنده‌های اسرائیل برای روسیه به یک مانع مهم تبدیل شده است.

نخست‌وزیر اسرائیل یکشنبه ۷ ژوییه (۱۸ خرداد) در نشست هیات دولت به گزارش اخیر آژانس بین‌‌المللی انرژی اتمی در مورد ادامه غنی‌سازی و افزایش ذخایر اورانیوم با غلظت بالا توسط رژیم ایران اشاره کرده و گفته جامعه بین‌المللی نباید در برابر چنین رفتاری ساکت بماند.

بنیامین نتانیاهو یکبار دیگر تاکید کرد که اسرائیل اجازه نخواهد داد رژیم ایران به بمب هسته‌ای دست یابد و یا نیروهای نظامی آن در نزدیکی مرزهای اسرائیل مستقر باشند.

در تصاویری که از بازدید اخیر مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه قدس از گورستان شبه‌نظامیان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در قم منتشر شده دیده می‌شود که بعضی قبرها هنوز سنگ ندارند و مشخصات افراد روی مقوا نوشته شده. این نشان می‌دهد که کشته‌شدگان تازه دفن شده‌اند و تعداشان بیش از ۵ نفر است اما مشخصات آنها اعلام نشده است.

همزمان آمریکا در حال تقویت نیروهای پشتیبانی خود در سوریه است. ایالات متحده قصد دارد در مورد سوریه نیز «کارزار فشار حداکثری» راه بیندازد و تحریم‌ها علیه رژیم اسد را تشدید کند. این تحریم‌ها بر اساس قانونی موسوم به «سزار» به زودی آغاز می‌شود و شرکای بشار اسد یعنی رژیم ایران و روسیه را نیز هدف قرار می‌دهد.

قانون «سزار» (قیصر) دسامبر ۲۰۱۹ (آذر ۹۸) در کنگره آمریکا با رای اکثریت نمایندگان حزب جمهوریخواه و دموکرات تصویب شد و شامل تحریم مقامات و افرادی می‌شود که عامل جنایت در سوریه‌اند. این قانون اجازه می‌دهد برای تحقیقات و پیگرد قضایی جنایات جنگی در سوریه بودجه در نظر گرفته شود. هدف دیگر این قانون منع دولت‌های ایران و روسیه از حمایت اقتصادی از رژیم اسد است.

جیمز جفری نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه گفته است، کاهش شدید ارزش لیره سوریه نتیجه اقدامات آمریکاست و دمشق دیگر نمی‌تواند در بانک‌های لبنانی پولشویی کند.

رسانه‌های عربی نیز می‌نویسند ولادیمیر پوتین برخلاف آنچه ادعا می‌شود که با رژیم اسد دچار اختلاف شده به دنبال خنثی کردن تحرکات آمریکا در سوریه است. با وجود این کارزار فشار حداکثری علیه رژیم سوریه همانطور که به حضور شرکت‌‌های خارجی در ایران پایان داد، بازگشت سرمایه‌گذار خارجی به سوریه را نیز غیرممکن می‌‌کند و در نهایت این روسیه است که باید تکلیف خود را با حضور نظامی جمهوری اسلامی ایران در سوریه روشن کند. با توجه به این شرایط، مسکو یقینا از حملات سنگین و مداوم اسرائیل به پایگاه‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سوریه استقبال می‌کند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy