Saturday, Jun 13, 2020

صفحه نخست » اروپا فرودگاه‌های ایران را از نظر اقدامات ضد کرونا «امن» اعلام کرد

iranA_061220.jpgیورونیوز - آژانس ایمنی حمل و نقل هوایی اتحادیه اروپا فهرستی از فرودگاه‌های کشورهای مختلف جهان را که اقدامات لازم برای کاهش شیوع کرونا از جمله ضد عفونی کردن هواپیماها در آن انجام می‌شود، منتشر کرد.

این آژانس در توضیح فهرست فرودگاه‌ها نوشته است که این فهرست «تنها با هدف اطمینان یافتن از اقدامات اضافی برای حفاظت از مسافران و خدمه هواپیماها» در شرایط شیوع کرونا در فرودگاه‌ها تهیه شده و مراد از آن «توصیه به رعایت محدودیت‌های مسافرتی» یا سایر «اقدامات همگانی بهداشتی مانند قرنطینه» وضع شده به دست دولت‌ها نیست.

به گفته مسئولان آژانس ایمنی حمل و نقل هوایی اتحادیه اروپا، این فهرست با هماهنگی کشورهای عضو این آژانس و عمدتا بر اساس اطلاعات به دست آمده از سازمان جهانی بهداشت، مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های اروپا و سایر مؤسسات معتبر بهداشت همگانی تهیه شده و با مشورت با همین نهادها به طور مداوم به‌روز می‌شود.

در أخرین فهرست آژانس ایمنی حمل و نقل هوایی اتحادیه اروپا، «تمام» فرودگاه‌های ایران و افغانستان از نظر اقدامات ضد کرونا «امن» ارزیابی شده است.

این آژانس موارد زیر را از جمله شاخص‌های مورد استفاده خود برای تهیه فهرست فرودگاه‌های «امن» کرونایی در کشورها و مناطق مورد مطالعه ذکر کرده است:

- آمار موارد ابتلای فعال

- آمار موارد بهبود یافته

- میزان رشد آمار روزانه موارد ابتلا و آمار روزانه موارد فعال

- آمار سرانه آزمایشات

- سرانه مرگ و میر و آمار روزانه فوتی‌ها

- نسبت‌سنجی آمار در مناطق شهری و روستایی

- تعداد و بزرگی فرودگاه‌هایی که در یک منطقه یا برای یک جمعیت خاص از آنها بهره‌برداری می‌شود

- شاخص پراکنش ویروس؛ اگر سرایت ویروس از یک نفر به بیشتر از یک نفر باشد این شاخص با شاخص‌های دیگر همخوانی دارد

بازگشایی مرزهای اروپا، پس از یک بهار خزان‌شده

در حالی که از دو روز دیگر، مرزهای کشورهای اروپایی پس از سه ماه بازگشایی خواهد شد، به تدریج آمارهایی که از دوران قرنطینه و اعمال محدودیت‌ها منتشر می‌شود، تصویر روشن‌تری از تاثیرات اقتصادی شیوع ویروس کرونا در این قاره و حتی جهان را به دست می‌دهد.

بازگشایی مرزها در اروپا

پس از سه ماه محدودیت، از روز دوشنبه، کشورهای اروپایی با بازگشایی مرزهای خود، امکان تردد و سفر شهروندانشان را فراهم می‌کنند.

این در حالی است که برخی از کشورهای اروپا از قبل مرزهای خود را گشوده‌اند.

ایتالیا که اولین کانون شیوع ویروس کرونا در اروپا به شمار می‌رفت، از روز سوم ژوئن مرزهای خود را برای همه مسافران گشود، این در حالی بود که همچنان دولت‌ها محدودیت‌های خود را در مورد این کشور حفظ کردند.

خبرگزاری فرانسه گزارش داد که برخی از کشورها برای بازگشایی مرزهای خود از «استراتژی لایه به لایه » بهره بردند. به این معنی که در ابتدا مرزهای خود را به روی همسایگان خود گشودند.

بر اساس این استراتژی، تردد در میان کشورهای حوزه بالتیک و برخی از کشورهای اروپای مرکزی، بدون کنترل مرزی ممکن شد.

اما از بامداد روز دوشنبه کشورهای بلژیک، فرانسه، یونان محدودیت تردید به سوی همه کشورهای قاره اروپا را حذف می‌کنند.

بازگشایی بیشتر برخی و احتیاط برخی دیگر

در این میان، یونان که از نظر اقتصادی بسیار به صنعت گردشگری وابسته است، فراتر رفته و از گردشگران برخی از کشورهای خارج از اتحادیه اروپا، شامل استرالیا، نیوزلاند، ژاپن، کره جنوبی و حتی چین خواسته که برای تعطیلات تابستانی خود به یونان سفر کنند.

با این حال گزارش‌ها حاکیست که بر اساس وضعیت شیوع ویروس کرونا در هر منطقه از کشورهای اروپایی، همچنان در برخی نقاط اروپا وضعیت قرمز یا زرد است و محدودیت‌هایی متناسب با آن برقرار خواهد بود.

در میان کشورهایی که مرزهای خود را گشوده‌اند یا از روز دوشنبه مرزهای خود را بازگشایی می‌کنند، برخی از کشورهای اروپای مرکزی و اتریش همچنان محدودیت‌هایی را برای مسافرانی که از مناطق قرمز و زرد می‌آیند، اعمال می‌کنند.

این محدودیت‌ها شامل، ممنوعیت سفر، انجام تست‌های کرونا و قرنطینه‌های چهارده روزه است.

فرانسه اعلام کرده که در مقابل هر کشوری که چنین محدودیت‌هایی را برای شهروندان فرانسوی اعمال کند، دولت نیز دست به اقدام متقابل خواهد زد.

کاهش شدید تولید صنعتی اروپا

مرکز آمار اتحادیه اروپا (یورواستات) اعلام کرد که تولید صنعتی در منطقه یورو در ماه آوریل ۱۷/۱ درصد نسبت به ماه گذشته خود، مارس، کاهش داشته است.

یورواستات با انتشار بیانیه‌ای تاکید کرد این رقم، شدیدترین کاهش ماهانه از زمان بحران اقتصادی اواخر سال ۲۰۰۸ و اوایل سال ۲۰۰۹ بوده است.

پیشتر در ماه مارس، که کشورهای حوزه یورو تقریبا برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، فعالیت‌های صنعتی را به حالت تعلیق درآورده بودند، تولید صنعتی در این حوزه ۱۱/۹ درصد کاهش داشت.

با این حال، یورواستات در ارزیابی خود درباره تولید صنعتی در ماه مه در این کشورها تجدیدنظر کرده و این رقم را اکنون ۱۱/۳ درصد اعلام کرد که حاکی از بهبود نسبی تولیدات صنعتی پس از ماه آوریل است.

بیشترین کاهش در ماه آوریل مربوط به کشور اسلواکی بوده که تولیدات صنعتی‌اش نسبت به ماه مارس ۲۶/۷ درصد کاهش داشت.

همچنین ایتالیا که نسبت به دیگر کشورهای حوزه اقتصادی یورو، زودتر محدودیت‌های قرنطینه را اعمال کرد، در ماه مارس۲۸/۴ درصد و در ماه آوریل ۱۹/۱ درصد کاهش تولیدات صنعتی داشته است.

سقوط ۲۰ درصدی اقتصاد بریتانیا

همزمان دفتر ملی آمار بریتانیا، روز جمعه، اعلام کرد اقتصاد این کشور در ماه آوریل ۲۰/۴ درصد رشد منفی داشته است.

این کاهش نرخ تولید ناخالص داخلی در حالی است که این رقم در ماه مارس، منفی ۵.۸ درصد بوده است.

جاناتان آتو، کارشناس دفتر ملی آمار بریتانیا گفت: «کاهش تولید ناخالص داخلی در ماه آوریل، در بریتانیا بی‌سابقه و سه برابر بیشتر از ماه قبل از آن بوده است. همچنین این آمار ده برابر بیشتر از کاهش رشد اقتصادی در پیش از آغاز شیوع ویروس کرونا بوده است.»

تمام ماه آوریل، بریتانیا در قرنطینه به سر می‌برد ولی پیش‌بینی می‌شود که با ازسرگیری فعالیت‌های اقتصادی در این کشور، به تدریج از رشد منفی اقتصادی کاسته شود.

بازگشت امید به آمریکا و ناامیدی صندوق جهانی پول

ایران اینترنشنال - همچنین در حالی که در آمریکا نگرانی‌هایی درباره موج دوم شیوع ویروس کرونا وجود دارد، بازگشایی فعالیت‌های اقتصادی، موجب بازگشت امید به مصرف‌کنندگان آمریکایی شده است.

بر اساس نتایج تحقیقی که روز جمعه از سوی دانشگاه میشیگان منتشر شد، نرخ کلی اعتماد مصرف‌کنندگان در آمریکا رو به بهبود است و از ۷۲/۳ در ماه مه به ۷۸/۹ در ابتدای ماه ژوئن رسیده است.

ریچارد کارتن، اقتصاددان و سرپرست این تحقیق اعلام کرد افزایش امید در مصرف‌کنندگان به دلیل «بهبود چشم‌انداز اقتصادهای شخصی و چشم‌اندازهای نسبتا امیدوارکننده اقتصاد ملی به دلیل بازگشایی اقتصادی است».

با این حال، گیتا گوپینات، اقتصاددان ارشد صندوق بین‌المللی پول، روز جمعه در ویدیویی که در هفتمین نشست سالانه سیاست پولی آسیا پخش شد، گفت اقتصاد جهانی به نظر بسیار کندتر از آنچه پیش‌بینی می‌شد به حالت عادی بازگردد. او گفت: «یک ابهام بزرگ درباره ازسرگیری‌ها وجود دارد.»

این اظهارات درحالی است که قرار است صندوق بین‌المللی پول، روز ۲۴ ژوئن، حدود ده روز دیگر، تازه‌ترین ارزیابی‌های خود از اقتصاد جهانی را منتشر کند.

در آستانه انتشار این آمار، این مقام صندوق بین‌المللی پول گفت: «آنها [آمارها] احتمالا بسیار بدتر از آن چیزی خواهد بود که در ماه آوریل داشتیم.»



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy