Sunday, Jun 14, 2020

صفحه نخست » آمریکا پیش‌نویس قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را به شورای امنیت ارائه داد

UN.jpg العربیه - ایالات متحده آمریکا روز دوشنبه ۱۵ ژوئن، پیش‌نویس قطعنامه جدیدی را در باره تمدید تحریم تسلیحاتی ایران به شورای امنیت ارائه داد.

پیش‌نویس قطعنامه جدید شامل مجموعه‌ای از قطعنامه‌ها و اقدامات علیه ایران است که به دلیل رفتارهای بی‌ثبات کنند تهران در منطقه اتخاذ شده است.

در قطعنامه جدید سلسله تصمیمات شامل ممنوعیت همه کشورهای عضو سازمان ملل از خرید یا فروش اسلحه از ایران، ممنوعیت فروش یا انتقال سلاح از ایران به خارج از این کشور و بازرسی و تفتیش کلیه کالاهای تجاری که وارد ایران می‌شود و همچنین بازرسی همه کالاهایی که از این کشور خارج می‌شود.

قطعنامه از کشورهای عضو می‌خواهد که مطابق با قوانین بین المللی قابل اجرا، هرگونه کشتی ایرانی که ثابت شود به فعالیت‌های ممنوع بین‌المللی در ارتباط است، توقیف و مصادره کنند.

گزارشگر شبکه تلویزیونی العربیه و الحدث شامگاه یکشنبه یک نسخه از پیش‌نویس قطعنامه ایالات متحده آمریکا در مورد ایران که به شورای امنیت ارائه داده است را بدست آورد.

مطالب بیشتر در سایت العربیه

پیش‌نویس قطعنامه آمریکایی در مورد ایران تحت فصل هفتم منشور سازمان ملل است که هم اکنون توسط سه کشور غربی در شورای امنیت، انگلیس، فرانسه و ایالات متحده در حال بررسی است. واشنگتن قصد دارد بعد از اتمام مذاکرات با متحدان همیشگی خود یعنی فرانسه و بریتانیا آن را به روسیه و چین و سپس به اعضای شورای امنیت ارائه دهد.

انتظار می‌رود مذاکره بیت اعضای شورای امنیت در باره این قطعنامه جدید طی چند روز آینده انجام شود. طبق گفته همه اعضای شورای امنیت، این مذاکرات بسیار دشوار خواهد بود.

ارائه پیش‌نویس قطعنامه جدید به اعضای دائمی

آمریکا روز ۵ ژوئن پیش‌نویس قطعنامه جدیدی در باره تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را به روسیه ارائه داد.

کلی کرافت، سفیر دائمی آمریکا در سازمان ملل متحد، روز جمعه ۵ ژوئن در کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که به زودی پیش‌نویس تمدید قطعنامه تحریم تسلیحاتی ایران در اختیار همه ۱۵ عضو شورای امنیت قرار خواهد گرفت.

کرافت خواستار پیوستن چین و روسیه به اجماع جهانی در جهت مقابله با سیاست‌های جمهوری اسلامی شد.

واسیلی نبنزیا نماینده دائمی روسیه در سازمان ملل متحد ماه پیش اعلام کرد که کرملین با هرگونه تلاش ایالات متحده آمریکا برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران و بازگشت تحریم‌های بین‌المللی علیه این کشور، مخالفت خواهد کرد.

کلی کرافت در کنفرانس مطبوعاتی خود اضافه کرد که آمریکا پیش‌نویس تمدید قطعنامه تحریم تسلیحاتی ایران را علاوه بر روسیه در اختیار بریتانیا، فرانسه، آلمان و استونی قرار داده است.

او تاکید کرد که قصد دارد با سفیران این کشورها صحبت کند و از موافقت آنان با تمدید قطعنامه تحریم تسلیحاتی علیه ایران اطمینان حاصل کند.

مقام‌های ایران در انتظار برداشته شدن تحریم‌های ۱۳ ساله تسلیحاتی هستند.

جمهوری اسلامی ایران از سال ۲۰۰۷ مشمول تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل متحده واقع شده است. بر اساس توافق برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران در ۱۸ اکتبر ۲۰۲۰ خاتمه می‌یابد.

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا در این رابطه اعلام کرده است که آمریکا حتی با پایان گرفتن تحریم‌های سازمان ملل به ایران اجازه نخواهد داد سلاح بخرد.

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران اما در آبان سال گذشته گفته بود: «سال‌هاست خرید و فروش سلاح از سوی ایران ممنوع است؛ طبق توافق و قطعنامه ۲۲۳۱ سال آینده تحریم تسلیحاتی ایران برداشته خواهد شد و ایران هم می‌تواند سلاح بخرد و هم بفروشد.»

مقام‌های ایرانی گفته‌اند که برخی شرکت‌های تسلیحاتی روسیه منتظر پایان یافتن تحریم تسلیحاتی ایران هستند و برای انعقاد قرارداد با ایران آماده می‌شوند.

کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری روسی «ریانووستی» گفته است: «دلیلی برای تمدید تحریم تسلیحاتی شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران وجود ندارد».

جلالی در پاسخ به پرسش ریانوستی در ارتباط با خرید جنگ‌افزارهای روسی هم گفته است که تحریم‌های تسلیحاتی ایران در ماه اکتبر سال جاری پایان می‌یابد و بعد از پایان محدودیت‌ها اقدام لازم صورت خواهد گرفت.

این در حالی است که مایک پومپئو وزیر امور خارجه آمریکا، با ابراز اطمینان از تمدید تسلیحات سازمان ملل متحد علیه ایران اظهار داشت که واشنگتن برای دستیابی به این هدف برنامه ریزی کرده است.

هفته گذشته پومپئو در یک مصاحبه‌ اینترنتی تأکید کرد: «سیاست واشنگتن در قبال تهران به برنامه‌های بلند مدت واشینگتن برای تغییر رفتار رژیم ایران مربوط است».



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy