Wednesday, Jun 17, 2020

صفحه نخست » ویلا به نام همسر برای "فرار" و واردات ۲ تن طلا به جای کالا: ابعادی تازه‌ از شگردهای رشوه‌گیری اکبر طبری

mizan_061520.jpgایندیپندنت فارسی - چند روزی‌ست که با آغاز برگزاری جلسات دادگاه معاون سابق روسای پیشین قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران، که نزدیک به ۲۰ سال در این قوه مشغول به کار بوده است، تمامی توجهات رسانه‌ای و به زوایای پنهان فسادی بزرگ و سازمان‌یافته در نهادی از نظام معطوف شده که رئیس آن منصوب شخص اول مملکت است.

در دادگاه رسیدگی به پرونده فساد گسترده در قوه قضاییه پای بسیاری از کارمندان و مدیران درجه اول این نهاد نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی ایران به میان آمد. از قاضی فراری که در رومانی بازداشت شده است تا کسی که دستور فیلترینگ تلگرام را در مملکت صادر کرد.

ابعاد این پرونده فساد با رشوه‌گیری‌های مکرر متهم ردیف اول یعنی اکبر طبری عجین شده است. کسی که به هیچ‌وجه زیربار اتهامات وارده نمی‌رود و مدام در صدد انکار گرفتن رشوه‌های میلیاردی تومانی و چندصدهزار یورویی‌ست.

امروز، سه‌شنبه ۲۷ خرداد ماه، چهارمین جلسه دادگاه اکبر طبری برگزار شد. جایی که در آن قاضی دادگاه با مطرح کردن یکی از موارد رشوه‌گیری معاون سابق صادق لاریجانی، که در آن املاکی در شمال کشور از سوی یکی از متهمین پرونده‌های فساد اقتصادی به عنوان رشوه به اکبر طبری داده شده است، جزئیات این رشوه‌گیری کلان را آشکار کرد.

مطالب بیشتر در سایت ایندیپندنت فارسی

در این فقره از رشوه‌گیری پای همسر اکبر طبری هم به میان آمد. اکبر طبری با جعل امضای همسر خود این املاک را به نام او کرده بود بی‌انکه همسرش چیزی از این ماجرا بداند. طبری مهتم است که از فردی به نام «نیاز آذری» که خود از متهمان فساد اقتصادی‌ست املاکی را به عنوان رشوه دریافت کرده تا در روند پرونده قضایی این متهم اقتصادی مانند بسیاری دیگر از متهمان پرونده‌های مشابه، خلل وارد کند و به اصطلاح در حکم «جاده صاف‌کن» این افراد برای ادامه فعالیت‌های اقتصادی غیرقانونی بود است.

در پرونده نیاز آذری، متهم اکبر طبری به منظور دفاع از خود مدعی شد که «در کیفرخواست گفته شده که ویلا از نیازآذری به من منتقل شده در حالی که این طور نیست. من نقشی در ارتباط با پرونده‌های نیازآذری ندارم».

اکبر طبری قاطعانه مدعی شد که «هیچ عملی پنهانی انجام نداده‌ است».

اکبر طبری روایتی از آشنایی و مراودات مالی خود با مصطفی نیازآذری آشنایی خود با او تعریف کرد و مدعی شد که « ما بچه محل بودیم و مراوده مالی نداشتیم و صرفا همین بود که گفتم. او زن و بچه خود را به کانادا برد و خودش هم رفت. هروقت می‌آمد، می‌گفت حاجی آمدم کاری داری؟ که من می‌گفتم نه».

اکبر طبری درباره ۵ ویلای گران قیمت معادل ۴۱ میلیارد تومان در شمال کشور مدعی شد که «این ویلا در حال حاضر متعلق به من و به نام همسرم است. سازنده آن نیازآذری بود و من دخالتی نداشتم. به بابل می‌رفتم و نظارت می‌کردم».

اکبر طبری اذعان کرده که در هنگام ساخت این ویلا به آنجا سرمی‌زده و خود را «حسینی» معرفی می‌کرده است تا مردم از او «کاری» نخواهند. معاون سابق قوه قضاییه در توضیح اینکه چرا این ویلا به نام همسرش بوده گفته است «من نمی‌خواستم کسی بداند که به نام من است. اشکالی دارد که به اسم همسرم باشد؟ »

طبری در توضیح اینکه همسرش هیچ چیز درباره این ویلا نمی‌دانسته گفته است: «من از همسرم وکالت داشتم که این وکالتنامه از سال ۸۸ در دفترخانه تنظیم شده بود».

در بخشی از این دادگاه نماینده دادستانی درباره این فقره از رشوه‌گیری‌های اکبر طبری و نقش همسرش در این پرونده با بیان اینکه «طبری به جای همسرش اثرانگشت می‌زند و حتی در برخی موارد اثرانگشت دست چپش را درج می‌کند که در این زمینه ۵ فقره جعل مرتکب می‌شود» گفت که «طبری گفته این ملک برای همسر شهید است. حتی تصاویری وجود دارد که طبری دستش را روی برگه نقل و انتقالات می‌گذارد و عکس می‌گیرد».

اکبر طبری در پاسخ به این سوال قاضی که «چرا همسرتان از موضوع ویلا اطلاعی نداشت؟» گفت: «نیازی نبود که بداند».

هرچند که متهم متبختر و معاون سابق صادق لاریجانی، رئیس کنونی مجمع تشخیص مصلحت نظام به هیچ روی زیربار اتهامات و رشوه‌گیری‌های کلان خود نمی‌رود اما به نظر می‌رسد در پس فساد گسترده قوه قضاییه که سابقه حداقل ۲۰ ساله دارد، نام بسیاری از مدیران و مسئولین درجه اول مملکت نهفته باشد.

در جلسه امروز چه گذشت:

قهرمانی نماینده دادستان در دادگاه گفت: نیاز آذری در ابتدای تحقیقات اقرار‌های خوبی می‌کند؛ در رابطه با گشایش اعتبارات اسنادی توسط نیاز آذری، باید بگویم که وی شرکتی با نام ویزور را در دبی تأسیس می‌کند که سهامداران این شرکت یک آقا و همسر نیاز آذری بودند؛ نیاز آذری پس از ثبت شرکت ویزور، در وزارتخانه مربوطه اقدام به ثبت سفارش می‌کند و اعلام می‌کند قصد دارد کالا‌های متعددی از جمله طلا و شکر و برنج وارد کند؛ لذا در بانک عامل اقدام به گشایش اعتبار می‌کند و ارز دولتی را دریافت می‌کند. حسب تحقیقات بازپرس، نیاز آذری ۱۵۱ فقره گشایش اعتباری داشت که البته ما تحقیق کردیم و متوجه شدیم گشایش‌های اعتباری او ۳۳۱ فقره بود؛ علی ایحال نیاز آذری از بانک عامل ارز دولتی را دریافت می‌کند و این ارز را به حساب شرکت ویزور که برای خودش بود منتقل می‌کند.

قهرمانی در ادامه بیان داشت: خب در اینجا نیاز آذری باید کالا‌هایی اعم از طلا یا برنج را وارد کشور می‌کرد، اما حسب اقاریر خودش، ارز‌های دریافتی را در صرافی‌های دبی به فروش رساند و بنا شد ریال آن را در ایران تحویل بگیرد؛ نیاز آذری برای اینکه کالا وارد کشور کند با یک متهم اقتصادی دیگر که در دبی طلا داشت، توافق مجرمانه‌ای را صورت می‌دهد و به او می‌گوید تو طلاهایت را به من بده تا من آن‌ها را به ایران منتقل کنم، سپس این طلا‌ها را در فرودگاه امام خمینی (ره) به تو تحویل می‌دهم و درصدی نیز به تو سود پرداخت می‌کنم.

نماینده دادستان تصریح کرد: آن متهم اقتصادی طلا‌ها را به نیاز آذری می‌دهد و بارنامه‌های جعلی صادر می‌کند؛ میزان این طلا‌ها ۲ تن و ۴۰۴ کیلوگرم بود که ظاهراً برای نیاز آذری بود، اما در واقع متعلق به آن متهم اقتصادی بود؛ علی ایحال آن‌ها برگه سبزی گمرکی خود را به بانک می‌برند و بانک اسناد مربوطه را صادر می‌کند و او نیز طلا‌های خود را تحویل می‌گیرد.

***

در بخشی دیگر از جلسه دادگاه نماینده دادستان ضمن قرارگیری در جایگاه گفت: ۱۵ جلسه که میانگین هر جلسه با ارفاق سه ساعت برگزار شده و از متهم طبری تحقیق شده است که این نشان می‌دهد که وکیل مدافع عملا پرونده را ندیده است.

وی در مورد سوال وکیل طبری در مورد قرارداد مشارکت در ساخت و ساز بین طبری و مشایخ، گفت: بله ما این قرارداد را قبول داریم، اما صوری است و متهم طبری قصد داشته ۸ میلیارد و ۴۰۰ را توجیه کند و بگوید که در ازای این قرارداد است؛ ان قرارداد هم بدون تاریخ است و پول‌ها در ازای چیزی نبوده و از طرفی سوالی که مطرح می‌شود این است کدامین مشاوره‌ای است که در سال ۸۴ مبلغ آن ۸ میلیارد و ۴۰۰ بشود. از طرفی این مبلغ در طول چند سال گرفته شده است.

قهرمانی در مورد قرار داد جعاله که از سوی وکیل مدافع متهم طبری مطرح شد نیز گفت: بله متهم طبری نوشته، اما ملک کریم خان را در سال ۸۶ دریافت کرده و در سال ۹۰ قرارداد جعاله نوشته شده است کدامین قرار داد مشارکتی است که فردی سهم بیاورد و کل سهم منتقل شود به متهم طبری. در کدامین نوع از مشارکت چنین چیزی وجود دارد؟

در ادامه قهرمانی نماینده دادستان تصریح کرد: وکیل طبری قبلا هم گفته بود نجفی سالی یکبار به ایران می‌آید حال آنکه بر اساس استعلامی که از اداره گذرنامه کرده‌ایم نجفی خیلی بیشتر از این‌ها به ایران می‌آید؛ ما در جلسات دادگاه اسناد زیادی از جمله ملک کریم خان، ملک اداری تجاری سانا و اسناد ۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان را ارائه کرده‌ایم که متأسفانه وکیل متهم در باب آن‌ها پاسخی نداد.

در ادامه جلسه دادگاه قاضی به طبری متهم ردیف اول پرونده اعلام کرد در جایگاه قرار گیرد؛ رییس جلسه خطاب به طبری، گفت: یکی از اتهامات شما دریافت رشوه از مصطفی نیاز آذری شامل ۵ قطعه زمین در بابلسر با پلاک‌های مندرج در پرونده است؛ این اتهام به شما تفهیم می‌شود؛ بدواً بفرمایید آیا این اتهامات را قبول دارید؟

طبری پاسخ داد: خیر.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy