Thursday, Jun 18, 2020

صفحه نخست » احمدی‌نژاد جا زد

an_061720.jpgرادیو زمانه - اعلام آمادگی محمود احمدی‌نژاد برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ با چشم‌انداز آغاز مذاکرات با آمریکا حلقه‌های نزدیک به علی‌اکبر ولایتی، مشاور امور بین‌الملل رهبر جمهوری اسلامی را برآشفت. برخی تحلیلگران می‌گویند اگر احمدی‌نژاد اراده بر آمدن کند به او پیغام خواهند داد که نیاید و اگر هم بیاید، شورای نگهبان صلاحیت او را رد می‌کند. مشاور رسانه‌ای احمدی‌‌نژاد در این فاصله اعلام کرد که اعلام آمادگی احمدی‌‌نژاد برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ شایعه‌ای بیش نیست و رئیس دولت‌های نهم و دهم صرفاً قصد فداکاری در راه ایران را دارد.

محمود احمدی‌‌نژاد، رئیس جمهوری سابق ایران در یک گفت‌وگوی اسکایپی با شبکه us iran tv برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ و برای مذاکره با آمریکا اعلام آمادگی کرده بود. او در پاسخ به سوالی در این‌باره گفته بود:

مطالب بیشتر در رادیو زمانه

«ایران و آمریکا می‌توانند محور وحدت دنیا باشند. (...) من هم یک فرد کوچکی هستم از هفت و نیم میلیارد و دلم می‌خواهد جهان خوب اداره شود، مردم در رفاه و آسایش باشند، آزادی و عزت و عدالت باشد. من هنوز هیچ فکری نکرده‌ام به مسئله انتخابات و شخصا هم تمایلی به این کار ندارم. گرچه من هم مانند همه ایرانیان آماده فداکاری در راه ایران هستم.»

این سخنان حلقه‌های نزدیک به علی اکبر ولایتی، مشاور امور بین‌الملل خامنه‌ای را خوش نیامد. روزنامه فرهیختگان که زیر نفوذ ولایتی قرار دارد، سه‌شنبه ۲۷ خرداد به ۱۰ دلیل مذاکره ایران و آمریکا در شرایط کنونی را مردود دانست. ویژگی‌های شخصیتی رئیس جمهوری آمریکا، نامعلوم بودن نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، سقوط قیمت نفت و تأثیر همه‌گیری ویروس کرونا بر اقتصاد جهانی از مهم‌ترین این دلایل بود.

۱۰ دلیل حلقه‌های اصول‌گرا در رد مذاکره با آمریکا

۱- مذاکره بر مبنای واهمه از آینده به جایی راه نمی‌برد.
۲- رئیس جمهوری آمریکا به دلیل ویژگی‌های شخصیتی‌اش قابل اعتماد نیست.
۳- معلوم نیست که رئیس جمهوری و هیأت حاکمه آمریکا بر مسند قدرت بمانند. از کجا معلوم رئیس جمهوری بعدی توافق را به هم نزند؟
۴-وضعیت داخلی آمریکا متزلزل است.
۵- دونالد ترامپ در اعمال تحریم‌ها تجدید نظر نکرده است.
۶- تیم ترامپ در تلاش برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران و فعال کردن مکانیسم ماشه است.
۷- صدور نفت به ونزوئلا شرایطی را ایجاد کرده که گمان‌ها برای عبور از بند تحریم به یقین نزدیک و امیدها بیشتر از همیشه تقویت شده است.
۸-اپیدمی کرونا جهان را درونگرا کرده و به همبن سبب نظام‌هایی که مبنا را تولید داخلی گذاشته‌‌اند، کمترین آسیب را متحمل می‌شوند.
۹- به دلیل کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی کشورهای نفتی باید امید به اقتصاد نفتی و اداره کشور به‌وسیله فروش آن را کنار بگذارند.
۱۰- جنس و مختصات تهدیدات گذشته تغییر کرده و کشورهای خلیج فارس می‌خواهند با ایران کنار بیایند.

در این فاصله علی اکبر جوانفکر، مشاور رسانه‌ای محمود احمدی‌نژاد با انتشار پیامی در توییتر تلاش کرد محترمانه پای رئیس دولت‌های نهم و دهم را از این مهلکه بیرون بکشد. جوانفکر نوشت:

«شایعه‌پردازان سخنان [احمدی‌نژاد] را به نشانه قصد او برای ورود به انتخابات ۱۴۰۰ تفسیر کرده‌اند. ظاهرا آنچه آنان را اقناع می‌کند آماده نبودن برای فداکاری در راه ایران است.»

جوانفکر در مقاله‌ای در «دولت بهار» به صدا و سیمای جمهوری اسلامی هم توصیه کرد که از «اقدامات ناجوانمردانه» علیه «خادم راستین» یعنی احمدی‌نژاد دست بردارد.

احمدی‌نژاد از در بیرون می‌رود که از پنجره داخل شود

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی با صراحت اعلام کرده است که دولت جوان حزب‌اللهی علاج کار است. عبدالله ناصری، تحلیلگر اصلاح‌طلب در مصاحبه با «انتخاب» احتمال داده است که اگر احمدی‌نژاد قصد برآمدن کند، به او پیغام خواهند داد که نیاید و اگر هم بیاید شورای نگهبان صلاحیت او را رد می‌کند. به همین سبب او مانند انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفند سال گذشته، «یک نیروی» مورد نظر خود را وارد انتخابات خواهد کرد و در این صورت شورای نگهبان هم صلاحیت نامزد مورد وثوق احمدی‌نژاد را تأیید می‌کند.

در انتخابات مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان صلاحیت نامزدهای اصلاح‌طلبان را به طور فله‌ای رد کرد. گمان بر این است که اگر «مجلس انقلابی» در کنار «دولت انقلابی» قرار گیرد، با برخورداری از «رهبر انقلابی» حکومت دینی تحقق پیدا می‌کند.

دبیرکل حزب موتلفه اسلامی سه‌شنبه ۲۷ خرداد در مصاحبه با خبرگزاری برنا از شورای نگهبان خواست برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ روش خود را عجالتا تغییر دهد. اسدالله بادامچیان گفت:

«ما یک نهاد قانونی داریم، ما که قانون اساسی را قبول داریم. قانون اساسی گفته است احراز صلاحیت و عدم احراز صلاحیت دست شورای نگهبان است. اما به نظر می‌رسد شورای نگهبان باید روش خود را عوض کند. پیشنهاد من این است که شورای نگهبان به طور اولیه تائید صلاحیت نکند و اختیار را به مردم بدهد.»



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy