یورونیوز - چین که پیشتر به عنوان کانون اصلی شیوع بیماری کووید۱۹ در جهان شناخته شده بر اساس تحقیقات تازه پژوهشگران ممکن است که به زودی به خاستگاه یک بیماری همهگیر دیگر در جهان تبدیل شود.
بر اساس مقالهای که در هفته نامه علمی «مقالات فرهنگستان ملی علوم ایالات متحده آمریکا» به چاپ رسیده، نوع جدیدی از ویروس آنفولانزای خوکی در چین یافت شده که از کلیه ویژگیهای لازم برای سازگاری با محیط به عنوان منشا یک بیماری همهگیر جدید برخوردار است.
جمعی از پژوهشگران دانشگاهی در چین و محققان یک مرکز پیشگیری و مبارزه با بیماریها در این کشور در مقاله خود از این ویروس به عنوان جی۴ نام برده و با اشاره به شباهت های ژنتیکی آن با یکی از ویروسهای آنفولانزای زیر گروه A موسوم به «ان۱اچ۱» که منشا یک بیماری همهگیر در سال ۲۰۰۹ شده بود، نوشتهاند : «آنها (این ویروسها) از تمام ویژگیهای لازم برای سازگاری بالا جهت آلوده کردن انسان برخوردارند.»
تحقیقات در این خصوص در سطح وسیعی طی سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۸ از طریق ۳۰ هزار نمونهبرداری از مخاط بینی خوکها در سلاخخانههای ۱۰ استان چین و نیز در تعدادی از بیمارستانهای مختص نگهداری حیوانات انجام شد که امکان ایزولاسیون ۱۷۹ مورد ویروس آنفولانزای خوکی را فراهم کرد.
اغلب ویروسهای شناسایی شده در این تحقیق از نوعی جدید بوده که از سال ۲۰۱۶ به بعد بسیاری از خوکها را آلوده کرده بودند.
محققان سپس آزمایشهای مختلفی را در لابراتوارها و نیز روی راسوهای اهلی انجام دادند تا شیوه انتقال ویروس به این حیوانات کوچک و تاثیر ویروس به روی آنها را مورد بررسی قرار دهند.
راسوهای اهلی به دلیل تشابه علائم ابتلا به ویروس با انسان و امکان مقایسه متغیرهایی چون تب، سرفه و عطسه که انسانها نیز هنگام ابتلا با آن دست به گریبانند معمولا در تحقیقات مرتبط با بیماریهای زیر گروه آنفولانزا مورد استفاده محققان و پژوهشگران قرار میگیرند.
در تحقیقات پژوهشگران دانشگاهی در چین مشاهده شده که ویروسهای جی۴ بسیار عفونی بوده و به راحتی در سلولهای تکثیر میشوند. نتایج تحقیقات همچنین نشان داده که ابتلا به نوع جدید ویروس آنفولانزای خوکی در میان راسوهای اهلی با علائمی بسیار شدیدتر از دیگر گونه ویروسها همراه است. علاوه بر این، طبق نتایج تحقیقات آزمایشگاهی، ایمنی در قبال دیگر گونههای ویروسهای آنفولانزای فصلی سبب محافظت انسان از ابتلا به ویروس جی۴ نمیشود.
خبر بد دیگر این است که بر اساس آزمایشهای خونی انجام شده جهت شناسایی میزان پادتن مقاوم نسبت به ویروس، بیش از ۱۰ درصد کارگران و افرادی که در زمینه پرورش خوک فعالیت میکنند تاکنون آلوده به جی ۴ شدهاند.
دانشمندان می گویند این ویروس هم اکنون از حیوان به انسان منتقل شده اما هنوز شواهدی دال بر امکان انتقال آن از انسان به انسان هنوز در دست نیست.