اعتمادآنلاین - سعید شمس
اصلاحطلبان برخلاف یازدهمین و دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری ایران، در شرایطی پرمانع به استقبال سیزدهمین انتخابات ریاستجمهوری میروند. به طوری که شانس اصلاحطلبان برای حضوری جدی در انتخابات ۱۴۰۰ بسیار کم به نظر میرسد. در این وضعیت پرسش اساسی این است که چه کسانی میتوانند کاندیداهای مناسبی برای اصلاحطلبان در سال ۱۴۰۰ باشند؟
ناصر قوامی، فعال سیاسی اصلاحطلب، در گفتوگو با اعتمادآنلاین در این باره اظهار داشت: مردم روزبهروز فقیرتر میشوند و مشکلاتشان بیشتر، آن هم در شرایطی که اصلاحطلبان به دلیل حمایت از روحانی وضعیت بدی دارند و به این متهم هستند که از دولتی ناکارآمد دفاع کردهاند. این در حالی است که آقای روحانی نه خودش اصلاحطلب است و نه وزیرانش را از جمع اصلاحطلبان انتخاب کرده. با وجود این، اصلاحطلبان در حالی چوب دفاع از روحانی را میخورند که از بین بد و بدتر، بد را انتخاب کردند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب در ادامه گفت: باید به این نکته هم توجه کرد که روحانی و دولتش این روزها در شرایطی هجمههای زیادی را تحمل میکنند که دولت مسبب اصلی مشکلات نیست. واقعیت این است که نهادهای غیردولتی که قدرت زیادی دارند بیشتر از دولت در ناکارآمدیها مقصرند که متاسفانه نه زیر بار میروند و نه کسی میتواند آنها را نقد کند.
قوامی توضیح داد: لازم است که اصلاحطلبان در انتخابات ۱۴۰۰ حضور داشته باشند و مصلحت نظام و منفعت ملی در این است که فضا برای ورود جدی جریان اصلاحات به انتخابات فراهم شود. اما مشکل این است که گزینه اصلاحطلبان طبعاً مورد تایید قرار نخواهد گرفت و مثل خیلی از مواقع، به چهرههای شاخص جریان ریشهدار اجازه حضور در انتخابات را نخواهند داد.
ناصر قوامی در پایان گفت: این اعمال محدودیتها در حالی صورت میگیرد که چهرههایی چون سیدمحمد خاتمی، سیدمحمدرضا خاتمی، صادق زیباکلام و البته عبدالله نوری میتوانند هم در انتخابات رأی بالایی به دست آورند و هم کشور را به خوبی مدیریت کنند، اما معلوم است که شورای نگهبان این اشخاص را رد صلاحیت میکند و به همین دلیل شاخصهای اصلاحطلبی حاضر به حضور در انتخابات نمیشوند.
ایران: انفجارهای «مرموز» و چشمانداز آینده