رادیو زمانه - سخنگوی وزارت خارجه ایران اعلام کرد که در چند ماه اخیر چند حمله سایبری با ابعاد گسترده به زیرساختهای کشور انجام شد که با توجه به فناوریهای بهکار رفته و ابعاد آن احتمالاً دولتها این حملات را پشتیبانی کردهاند. سید عباس موسوی به یادآوری این نکته اکتفا کرد که آتشسوزیهای اخیر ربطی به حملات سایبری ندارد.
به گزارش اداره کل اطلاعرسانی و امور سخنگویی وزارت امور خارجه، سید عباس موسوی در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره احتمال حمله سایبری به زیرساختهای ایران گفت:
«در چند ماه اخیر چند حمله سایبری با ابعاد گستردهتر به زیرساختهای کشور رخ داده که با تحلیل ابعاد و فناوری به کار رفته میتوان گفت از ناحیه دولتها پشتیبانی یا انجام شده است.»
موسوی اما خاطرنشان کرد که مهاجمان به اهداف اصلی خود در این حملات نرسیدهاند و دولتهای «حمایتکننده» و «هدایتکننده حملات» هم شناسایی شدهاند.
هفته گذشته یک مقام سابق آمریکایی ادعا کرده بود که آژانس اطلاعات مرکزی (سیا) با دستور دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا عملیاتهای سایبری مخفیانه علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، آژانس اطلاعاتی روسیه (FSB) و سایر کشورها را در دستور کار قرار داده است. بنا بر این اظهارات، ترامپ دستور محرمانه انجام حملات سایبری را در سال ۲۰۱۸ امضاء کرده و بسیاری از محدودیتهایی را که توسط دولت قبلی اعمال شده بود از بین برده است.
مطالب بیشتر در سایت رادیو زمانه
اخیراً مجموعهای از آتشسوزیها در جنگلها و مراتع و واحدهای تولیدی کوچک و بزرگ و همینطور آتشسوزی در تأسیسات هستهای نظنز و تأسیسات پارچین به این گمان دامن زده که این حوادث ممکن است به حملات سایبری ربط داشته باشد.
سید عباس موسوی در ادامه پرسش و پاسخ با خبرنگاران گفت:
«آتش سوزیهای اخیر ربطی به حملات سایبری نداشته است. در مورد دستور آقای ترامپ خیلی طبیعی است که بگوئیم از این پس هر حمله سایبری به ایران بشود مظنون اصلی دولت آمریکا خواهد بود مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.»
سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل یکشنبه گذشته در مصاحبه با خبرگزاری «خانه ملت» با اشاره به دستور محرمانه رئیسجمهوری آمریکا به سازمان اطلاعات مرکزی برای حمله سایبری به ایران، از شورای عالی امنیت ملی خواست که به این موضوع ورود کند:
«تهدید ارتش آمریکا تهدید جنگی است که در لایههای دیگر باید مورد بررسی قرار گیرد. شورای عالی امنیت ملی باید در این خصوص تصمیمگیری کند و پاسخ جدی به آنها دهد.»
سید عباس موسوی هم در ادامه سخنانش بر همین معنا تأکید کرد:
«ما پیگیری بینالمللی این دستور غیر قانونی و مجرمانه و اثبات مسئولیت دولت آمریکا را در دستور کار قرار خواهیم داد. همچنین حق را برای دفاع مشروع و پاسخ متناسب و مقتضی به تجاوز و لطمه به کشورمان را به حملات سایبری و غیر سایبری محفوظ میداریم.»
صبح یکشنبه ۲۹ تیر ترانس جریان پست ۲۳۰ کیلو ولت برق نیروگاه حرارتی عباسپور که برق اصفهان را تامین میکند دچار انفجار شد. چند ساعت بعد خبر رسید که کارخانه چاپ سلفون در جاده تبریز آذرشهر دچار آتشسوزی شده است. در هفته گذشته مجتمع آلومینیوم لامرد در استان فارس، یک کارخانه شناورسازی در بوشهر همینطور فاز دوم پتروشیمی تندگویان در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر و نیروگاه زرگان (مدحج) اهواز دچار آتشسوزی شدند.
خرداد نیز پرحادثه بود: نیروگاه حرارتی تبریز آتش گرفت و فعالیت نیروگاه متوقف شد. در اثر آتشسوزی در پست برق خیابان امیرکبیر شیراز، برق مناطق وسیعی از این شهر بزرگ قطع شد. مقامات دولتی همواره در همه این حوادث، به استثنای حادثه نظنز، احتمال خرابکاری را رد کردهاند. سید عباس موسوی درباره احتمال آنکه اسرائیل پشت این حوادث باشد گفت:
«اول روشن کنم که برعهده گرفتن غیررسمی یا بلوفهای توخالی در انتساب هر حادثهای که در کشور ما رخ میدهد توسط دیگران نشان دهنده اوج استیصال و دست بسته بودن آنهاست وگرنه آتشسوزی محدود در جنگل و پالایشگاه و غیره در فصول تابستان نه عجیب است و نه مختص به امسال بوده است. پس آنچه توضیح میدهیم الزاما ربطی به حوادثی که در ذهن شماست ندارد.»
و با این حال سخنگوی وزارت خارجه در ادامه سخنانش حق ایران برای عمل متقابل را محفوظ دانست: «با هر وسیلهای اعم از فضای سایبری یا سایر جنگافزارها.»