Tuesday, Aug 4, 2020

صفحه نخست » عفو بین‌الملل پلیس آمریکا را به نقض فاحش حقوق بشر متهم کرد

dutch4.jpgدویچه وله - عفو بین‌الملل در گزارشی تحقیقی، موارد خشونت پلیس آمریکا علیه تظاهرات آرام ضدنژادپرستی را مستند کرده است. این گزارش تاکید می‌کند که پلیس، باز هم در تجمعات اعتراض به خشونت، به زور متوسل شده است.

ضرب و جرح تظاهرکنندگان، استفاده از مواد شیمیایی چون اسپری فلفل و گاز اشک آور و شلیک تیر از مصادیق این خشونت‌ها بر شمرده شده‌اند.

عفو بین‌الملل این اقدامات را رویکردی نگران‌کننده در قبال "حق زندگی، امنیت فردی، چتر قانون" و نافی آزادی بیان و اجتماعات مسالمت‌جویانه خوانده است.

در این گزارش، از "خشونت‌های نامتناسب و غالبا بیش از حد" در ۴۰ ایالت آمریکا و از جمله واشنگتن نام برده که با تشکیل ۱۲۵ پرونده همراه بوده است. قربانیان زد و خورد، گاز اشک‌آور یا گلوله‌های لاستیکی، صرفا افراد تظاهرکننده نبوده‌اند، بلکه روزنامه‌نگاران و نیروهای امدادی را هم شامل شده‌اند.

عفو بین‌الملل به ویژه کاربرد گاز اشک‌آور یا اسپری فلفل در دوران همه‌گیری کرونا را محکوم کرده و گفته که معترضان به این خاطر مجبور بوده‌اند که ماسک‌های خود را بردارند تا صورت‌هایشان را بشویند.

👈مطالب بیشتر در سایت دویچه وله

این گزارش بر اساس مصاحبه و شهادت ۵۰ تن از افرادی تهیه شده که در صفوف معترضان بوده و چنین خشونت‌هایی را تجربه کرده‌اند.

کاتارینا مسعود، کارشناس حوزه آمریکا در شعبه آلمان عفو بین‌الملل می‌گوید: «کاربست بیش از حد و نامتناسب خشونت علیه معترضان در آمریکا، از کیفرندیدن ماموران خشن و نهادینه بودن نژادپرستی نزد پلیس ایالات متحده ناشی می‌شود.»

خانم مسعود معتقد است که رویکرد پلیس آمریکا در برابر تظاهرکنندگان باید تغییر اساسی کند؛ چه در سطح محلی و چه در سطح فدرال: «استقرار ماموران نظیر آنچه در پورتلند روی داد، راه حل نیست.»

عفو بین‌الملل از کنگره امریکا خواسته که لایحه‌ای برای حفاظت معترضان به تصویب برساند، تا ماموران مسئول در ضرب و جرح و اعمال زور علیه مردم را در برابر قانون پاسخگو شوند و افراد آسیب دیده نیز حمایت‌های لازم را دریافت کنند.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

این سازمان می‌گوید هر سال بیش از ۱۰۰۰ نفر در آمریکا به دست پلیس کشته می‌شوند اما چون دولت داده‌ها را جمع‌آوری نمی‌کند، شمار دقیق قربانیان مشخص نیست: «از نظر آماری نیز تعداد نامتناسبی از سیاهان در میان کشته‌شدگان وجود دارد.»

یک مرگ جریان‌ساز

کشته‌شدن جورج فلوید، شهروند سیاهپوست آمریکایی به دست یک مامور سفید، طوفانی از خشم و اعتراضات ضد نژادی در ایالات متحده به راه انداخت. پلیس فلوید را که دستانش در دستبد بود، روی زمین انداخت و زانویش را روی گردن او گذاشت تا نتواند حرکت کند. فشار زانو و بی‌اعتنایی به استمداد فلوید که نمی‌توانست نفس بکشد، باعث مرگی شد که آمریکا را تکان داد و مردم را به خیابان‌ها کشاند.

این واقعه، بحث‌ نژادپرستی در آمریکا و رفتارهای خشونت‌بار پلیس را برجسته کرد و شعار "جان سیاه ارزش دارد" را به سر زبان‌ها انداخت.

با این همه، پلیس با تظاهرکنندگان و اعتراضات آرام آنها نیز با خشونت و تهدید رفتار کرد. منتقدان دونالد ترامپ، مواضع او از جمله "تروریست خواندن" معترضان را، از عوامل تشدید خشونت‌‌ در جریان تظاهرات ضد نژادپرستی می‌دانند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy