رادیو زمانه - رویا عراقی، سخنگوی کاظمینی بروجردی در خارج از ایران، در گفتوگو با زمانه میگوید این روحانی از سال ۱۳۹۶ و پس از اعزام به مرخصی استعلاجی از زندان، در «حصر خانگی» بوده. او میگوید محکومیت ناعادلانه حبس برای این زندانی عقیدتی سالها قبل تمام شده اما قوه قضاییه دستور آزادی او را صادر نمیکند.
به گفته عراقی، نه تنها در دوران زندان که در طول سالهای پس از اعزام بروجردی به مرخصی استعلاجی، فشارها علیه این روحانی منتقد و هواداران او پیوسته وجود داشته است:
«نهادهای امنیتی از مدتی پیش تعدادی از طرفداران او را در تهران، زنجان و چند شهر دیگر احضار کردهاند و با اعمال شکنجههای روحی خواستهاند تا این افراد علیه خود و کاظمینی بروجردی اعتراف کنند که این روحانی، روابط غیراخلاقی و غیر مشروع با زنان هوادار و شاگردان خود داشته است.»
حسین کاظمینی بروجردی اما به دلیل عقاید خود که در مغایرت با نظرات علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی است، در مهر ماه سال ۱۳۸۵ توسط نهادهای امنیتی بازداشت و سپس در دادگاه ویژه روحانیت، به اتهام «محاربه» و «تبلیغ علیه نظام»، به خلع لباس و تحمل یک سال حبس در تهران و ۱۰ سال زندان و تبعید در شهر یزد محکوم شد.
مطالب بیشتر در سایت رادیو زمانه
گیتی پورفاضل، وکیل مدافع او در اردیبهشت ماه سال ۹۲ اعلام کرده بود:
«روحانیونی که در دادگاه روحانیت محاکمه میشوند باید از میان وکلایی که این دادگاه معرفی میکند وکیل خودشان را انتخاب و معرفی کنند و ما وکلای آزاد اجازه ورود به پروندههای این قبیل زندانیان را نداریم.»
حسین کاظمینی بروجردی اما پس از ۱۱ سال حبس و با تودیع وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی، اواسط خرداد ماه ۱۳۹۶ از زندان به مرخصی درمانی اعزام شد.
رویا عراقی با اشاره به دلایل اعزام این زندانی عقیدتی به مرخصی پس از ۱۱ سال حبس میگوید:
«با داروهایی که در زندان به صورت هدفمند به او تزریق شده بود و میدانستند که با تزریق این داروها، احتمال مرگ برای او وجود دارد، تحت عنوان مرخصی استعلاجی و با تودیع وثیقههای سنگین او را آزاد کردند. حالا هم ایشان نمیتواند با کسی ارتباط داشته باشد یا جلسات تدریس خود را برگزار کند. همچنین رفت و آمد او کاملا تحت مراقبت است.»
عراقی میگوید که کاظمینی بروجردی در دوران پس از مرخصی در «حصر خانگی» به سر میبرد و حتی در سالهای گذشته مأموران امنیتی یک بار او را مسموم کردند و قصد به قتل رساندن او را داشتند، اما هوادارانش زود متوجه شدند و با انتقال او به بیمارستان مانع از فوت او شدند.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، فشارها در ماههای پس از مرخصی کاظمینی از زندان با یورش مأموران امنیتی به جمع هواداران این روحانی منتقد حکومت ایران، پیوسته ادامه داشته است.
در یک مورد، نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در روز ۹ مهر ماه ۱۳۹۶ با حمله به مراسم چهلم یکی از نزدیکان حسین کاظمینی بروجردی، حدود ۱۰۰ نفر از طرفداران این روحانی را بازداشت کردند.
بنا به گزارشها، مأموران در حمله به این مجلس از پلاک خودروهای شرکتکنندگان عکس گرفته و با حاضران به خشونت رفتار کردهاند.
رویا عراقی، سخنگوی این روحانی اما میگوید یک طوفان توئیتری از سوی جمعی از هواداران کاظمینی بروجردی به راه افتاده است.
او درباره دلایل راهاندازی این طوفان توئیتری میگوید:
«از آنجایی که آیتالله کاظمینی بروجردی از طرف رسانهها به شدت تحت بایکوت خبری هستند، با راه اندازی یک طوفان توئیتری قصد داریم توجه افکار عمومی و نهادهای مدافع حقوق بشر را به وضعیت او جلب کنیم.»
پیشتر و در اواخر مرداد ۱۳۹۶، سازمان عفو بینالملل با صدور بیانیهای خواستار پایان دادن به آزار و اذیت آیتالله کاظمینی بروجردی در دوران حضور او در مرخصی استعلاجی شده بود.
بر پایه بیانیه صادر شده از سوی این سازمان، با وجود آزاد شدن این روحانی از زندان، او کماکان تحت نظارت ۲۴ ساعته نیروهای امنیتی است به طوری که جز برای پیگیری روند درمان، اجازه ترک منزل ندارد.