دویچه وله فارسی
پرویز فتاح، رئیس بنیاد مستضعفان در یک برنامه تلویزیونی از حدادعادل، احمدینژاد و زاکانی انتقاد کرد که املاک بنیاد مستضعفان را پس نمیدهند. او گفته است که بنیاد مستضعفان در بازپسگیری املاک حریف نیروهای مسلح نمیشود.
پرویز فتاح، رئیس بنیاد مستضعفان در یک برنامه تلویزیونی که از شبکه یک سیما در روز شنبه ۱۸ مرداد پخش شد از نهادها و سران جمهوری اسلامی که املاک گرفتهشده را به بنیاد مستضعفان پس ندادهاند و نمیدهند انتقاد کرد.
او از حداد عادل، مشاور عالی رهبر جمهوری اسلامی شروع کرد و گفت که حداد عادل برای ملک ۲۰۰ میلیاردی اجاره بدهد یا تخلیه کند. طبق گفته فتاح ساختمان مدرسه فرهنگ را آقای حداد عادل در منطقه فرشته تهران گرفته که باید یا اجاره به روز پرداخت کند یا ساختمان را به بنیاد پس بدهد.
رئیس بنیاد مستضعفان در ادامه صحبتهای خود به ملکی که احمدینژاد، رئیس جمهور سابق ایران در اختیار دارد هم اشاره کرده و گفت احمدی نژاد ملک ۱۸۰۰ متر مربع در ولنجک را در اختیار دارد که باید به بنیاد پس بدهد.
فتاح اشاره کرد که احمدینژاد گفته که آماده پسدادن این ملک است و حاضر است به مرکز شهر منتقل شود، اما بنیاد مستضعفان ملکی با شرایطی مشابه ندارد که تحویل احمدینژاد بدهد.
فتاح سپس درباره ساختمانی که دست محمد خاتمی، رئیس جمهور اسبق مانده صحبت کرد و گفت این ساختمان پیشتر تخلیه شده بود و در ایام کرونا این ساختمان برای قرنطینه بیماران آماده شده که بعد از این ایام آن ساختمان فروخته خواهد شد.
رئیس بنیاد مستضعفان با اشاره به نهادهای نظامی ارتش و سپاه گفت که "بنیاد مستضعفان حریفشان نمیشود". او اعتراف کرد سپاه ملک ۲۰۰ میلیاردی در جماران را که هیچ استفادهای هم نمیکند پس نمیدهد . او گفت: «من مالک را به داخل ساختمان راه نمیدهند.»
فتاح در قسمتی از سخنان خود به ملکی هم اشاره کرده است که در کوهک در دست نیروی دریایی ارتش مانده است. اوتاکید میکند که بنیاد مستضعفان رسما نمیتواند علیه نیروهای مسلح شکایت کند.
یکی از املاکی که به گفته رئیس بنیاد مستضعفان سر و صدای زیادی هم ایجاد کرده کاخ مرمر بوده است که سالها در دست مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده و فتاح گفته است مسئولان نباید در کاخها مستقر میشدند. به گفته او به ویژه هنر زیبای هنرمندان ایرانی در کاخ مرمر آسیب دیده است. او در ادامه افزود: «آسانسور چند در گذاشتهاند، پتک زدهاند، حمام و جکوزی ساختهاند. این میراث فرهنگی چرا سکوت کرده است؟»
رئیس بنیاد مستضعفان در ادامه صحبتهای خود تاکید کرد که یکی از ملکهای ارزشمند بنیاد در ضلع جنوبی کاخ نیاوران بوده که قبلا در دست مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار گرفته و ۱۲ طبقه در آن ساخته شده که در حال حاضر این ملک در اختیار مرکز پژوهشهای مجلس است. فتاح به کنایه گفته آقای زاکانی اخیرا در مرکز پژوهشها به عنوان رئیس فعال شده و انتظار میرود که او به عنوان یک "برادر ارزشی و بسیجی" در اولین حرکت انقلابی خود این ملک را به بنیاد تحویل دهد.
رئیس بنیاد مستضعفان همچنین گفته است که مجمع تشخیص در زمین بنیاد ساختمانی ۹ طبقه بدون مجوز با امکاناتی همچون استخر ساخته است. فتاح میپرسد معلوم نیست این ساختمان برای چه کسانی آماده شده است؟
بنیاد مستضعفان نهادی غیرانتفاعی است که پس از انقلاب در سال ۵۷ به دستور آیتالله خمینی، رهبر انقلاب تاسیس شد. گفته میشود پس از شرکت ملی نفت، دومین موسسه اقتصادی بزرگ ایران به شمار میرود و مستقیماً زیر نظر آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران اداره میشود اما طبق اعتراف رئیس بنیاد مستضعفان بسیاری از نهادها و موسسات تحت کنترل رهبر و یا شخصیتهایی که به عنوان مشاور رهبر فعالیت میکنند املاک را به بنیاد مستضعفان پس ندادهاند.
فرار مالیاتی بنیاد مستضعفان
از طرفی سازمان امور مالیاتی کشور بارها اعلام کرده است که فعالیتهای اقتصادی بنیاد مستضعفان از معافیت مالیاتی برخوردار نیستند.
نادر جنتی، معاون سازمان امور مالیاتی کشور به خبرگزاری ایرنا قبلا گفت بود: «به استناد تبصرههای ماده ۲ قانون مالیاتهای مستقیم همه فعالیتهای اقتصادی بنیادها و نهادهای انقلاب اسلامی و همچنین وزارتخانهها و شهرداریها به هر نحوی، مشمول پرداخت مالیات بوده و معافیتی ندارند.»
اما رسانهها فهرست ۱۰ بنیاد و نهاد را منتشر کردند که از پرداخت مالیات معاف هستند. این بنیادها و نهادها عبارتند از بنیاد شهید، کمیته امداد، سازمان تبلیغات اسلامی، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام خمینی، مرکز خدمات حوزههای علمیه، موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی و جامعه المصطفی العالمیه.