Friday, Aug 14, 2020

صفحه نخست » پیشنهاد ۷۰ کارشناس نظامی ایران برای مقابله با تهدید‌های هوایی اسرائیل

wire14-1.jpgایران وایر - بهنام قلی‌پور

با گذشت چند هفته از انفجار در تاسیسات نظامی «خجیر» در شرق تهران و تاسیسات هسته‌ای «نطنز» در اصفهان، هنوز علت این انفجار‌ها اعلام نشده است.

مقام‌های نظامی، امنیتی، اطلاعاتی و سیاسی ایران حاضر نیستند درباره این دو انفجار توضیحات روشنی ارایه کنند.

این سکوت منجر به طرح تحلیل‌ها و گمانه‌های مختلفی درباره علت وقوع این انفجار‌ها شده که یکی از آن‌ها، امکان یا احتمال حمله موشکی اسرائیل به این تاسیسات است.

در انفجار اخیر بیروت هم گمانه‌هایی مبنی بر این که علت انفجار، حمله موشکی اسرائیل بوده نیز مطرح شده است که کارشناسان نظامی با بررسی فیلم‌ها، این ادعا را رد کرده‌اند. هرچند اسرائیل نیز دست داشتن در این انفجار را رد کرده بود.

اما درباره دو انفجار اخیر در تهران و اصفهان، نه اسرائیل و نه ایران تاکنون درباره این گمانه یا تحلیل اظهار‌نظر روشن و مشخصی نکرده و ترجیح داده‌اند در تایید یا تکذیب احتمال حمله موشکی یا پهپادی به این دو محل استراتژیک سکوت کنند.

👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر

فارغ از این گمانه‌ها و چرایی سکوت دو طرف، بررسی امکان حمله هوایی اسرائیل به ایران موضوع قابل تاملی است که «فصل‌نامه مطالعات دفاعی استراتژيك» در شماره تابستان سال جاری خود در مقاله‌ای با عنوان «راهبردهای مقابله با تهاجم هوایی رژیم صهیونیستی»، به بررسی این موضوع پرداخته است.

در مقدمه این مقاله پژوهشی، توان نیروی هوایی اسرائیل مورد بررسی قرار گرفته و جزییاتی از این توانمندی‌ها شرح داده شده است.

این مقاله با جمع‌بندی نظرات ۷۰ متخصص نظامی، نخستین و مهم‌ترین عامل در مقابله با تهدید‌های هوایی اسرائیل علیه ایران را عنصر «رهبری» در جمهوری اسلامی اعلام کرده است.

دومین عامل بازدارنده در این مقاله، «بهره‌گیری از نیروهای مقاومت حزب‌الله و گروه‌های جهادی هم‌گرا» اعلام شده است.

کارشناسان استفاده از توان نیروی «قدس» سپاه پاسداران و بهره‌گیری از آسمان سوریه و لبنان به منظور مقابله با تهدید‌های هوایی اسرائیل را از دیگر عوامل بازدارنده تهران معرفی کرده‌اند.

کارشناسان نظامی در این تحقیق، «توان جنگ دور ایستا»، «عملیات شبکه محور»، «توان هوایی بالا»، «خوداتکایی صنایع نظامی»، «توان جنگ روانی» و «انگیزه و روحیه نظامیان» را از مهم‌ترین نقاط قوت اسرائیل در حمله هوایی به ایران دانسته‌اند.

آن‌ها همچنین گفته‌اند که «دسترسی به فناوری هوایی به روز جهان»، «آموزش و ذخیره نیروهای انسانی» و «استفاده از شبکه کنترل و فرماندهی» را از دیگر نقاط قوت اسرائیل در حملات هوایی علیه جمهوری اسلامی می‌دانند.

این کارشناسان هم‌چنین پیشنهاد کرده‌اند جمهوری اسلامی به منظور تقویت نقاط قوت خود برای مقابله با حملات هوایی، باید از «قدرت هوشمند» علیه اسرائیل استفاده کند.

آن‌ها گفته‌اند جمهوری اسلامی باید برنامه‌ریزی، طراحی و اجرای رزمایش‌های موشکی و هوایی متعدد با شبیه‌سازی نقاط حساس و حیاتی اسرائیل را در دستور کار خود قرار دهد.

در این مقاله هم‌چنین توصیه شده است جمهوری اسلامی باید مراکز حیاتی اسرائیل را از طریق تقویت سیستم موشکی دوربرد به خطر بیاندازد.

در بخش دیگری از این پیشنهاد‌ها، از جمهوری اسلامی خواسته شده است در صورت حمله اسرائیل، سنگر‌های اجتماعی تل‌آویو را با موشک مورد هدف قرار دهد تا از این طریق، آستانه تحمل مردمش را پایین بیاورد.

در این مقاله، «تقویت توان موشکی نیروهای حزب‌الله از طریق تجهیز موشک‌های کوتاه و میان‌برد» به عنوان یکی دیگر از عوامل بازدارنده جمهوری اسلامی نام برده شده است.

«تقویت ساختارهای سازمانی سامانه‌ها و تجهیزات آفند و پدافند» و «چابک سازی و اجرای عملیات‌های ویژه هوایی با به‌کارگیری ریزه پرنده‌های انتحاری از مبدأ سرزمینی نیروهای مقاومت علیه مراکز حیاتی، حساس و مهم اسرائیل» از دیگر پیشنهاد‌های مطرح شده کارشناسان در این مقاله تحقیقی است.

این مقاله تحقیقی در شرایطی منتشر شده است که فرماندهان سپاه پاسداران و بسیاری از مقام‌های جمهوری اسلامی در سال‌های اخیر بارها اسرائیل را تهدید به حملات نظامی کرده‌اند.

این تهدید‌های لفظی در یک سال گذشته افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته‌اند، به ویژه از زمانی که گزارش‌های متعددی از حمله هوایی اسرائیل به مقر‌های نظامی جمهوری اسلامی در سوریه منتشر شده‌اند.

مقام‌های جمهوری اسلامی در سال‌های اخیر بارها ادعا کرده‌اند که توان مقابله با حملات هوایی احتمالی اسرائیل را دارند. اما دو سال پیش یک روزنامه کویتی در گزارشی ادعا کرد که دو جنگنده «اف−۳۵» اسرائیلی بدون ره‌یابی شدن توسط سامانه دفاع هوایی جمهوری اسلامی، وارد آسمان ایران شده‌اند.

این روزنامه نوشته بود که این جنگنده‌ها اهدافی در بندرعباس، اصفهان و شیراز را شناسایی کرده‌اند.

انتشار این خبر در زمان خود جنجال‌های بسیاری به همراه داشت. اما مقام‌های جمهوری اسلامی هرگز حاضر نشدند چنین گزارشی را تایید کنند؛ همان‌طور که تاکنون حاضر نشده‌اند گزارش‌ها درباره نقش احتمالی اسرائیل در انفجار خجیر و نطنز را مورد تایید قرار دهند.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy