ایران وایر - «احمد توکلی» از سیاستمداران محافظهکار و مورد اعتماد رهبر جمهوری اسلامی، فعالیت تبلیغاتی منصوبان آیتالله «علی خامنهای» برای انتخابات ریاستجمهوری را دارای «دو عیب بزرگ» خوانده و از خامنهای خواسته است تا این افراد برکنار شوند یا رسما اعلام کنند قصد نامزدی در انتخابات ندارد.
توکلی در توییتر خود گفته است فعالیت انتخاباتی منصوبان رهبر جمهوری اسلامی «امتیاز غیرعادلانهای» برای آنان فراهم میکند و با این وضع «دستگاه رهبری به ناحق به جانبداری متهم میشود.»
احتمالا دلیل طرح این خواسته، اظهارات اخیر «پرویز فتاح»، رییس «بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی»، است که از نهادهای حکومتی و افراد سیاسی مختلف خواسته بود املاکی را که از بنیاد تصرف کردهاند، پس بدهند. چنین اظهاراتی برای بخشی از افکار عمومی ایرانیان یادآور فعالیتهای انتخاباتی «محمود احمدینژاد» است.
بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی یکی از ثروتمندترین نهادهای تحت کنترل آیتالله خامنهای است. ثروت این نهاد حاصل مصادره اموال افراد از جمله اموال منسوب به خانواده «محمدرضا پهلوی»، آخرین شاه ایران است.
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
هدف از مصادره این اموال، توزیع ثروت در میان فقرا و تلاش برای ریشهکنی فقر عنوان شده بود، اما این نهاد با مصادرههای سرخود و بیرویه، ضمن پایمال کردن حقوق افراد در مالکیت اموالشان، به ثروت هنگفتی دست یافته است و منابع مالی آن عمدتا در اختیار افراد و سازمانهای حکومتی جمهوری اسلامی است.
پرویز فتاح، رییس این نهاد، در ماههای اخیر اظهاراتی جنجالی داشته است. از ارتش و سپاه پاسداران خواسته است تا املاک این نهاد با میلیاردها تومان ارزش را که در اختیار گرفتهاند، پس بدهند و خطاب به سیاستمداران از «محمود احمدینژاد» تا «محمد خاتمی» خواستههای مشابهی مطرح کرده است.
گفتههای اخیر آیتالله خامنهای درباره ویژگی رییسجمهور و دولت بعدی، این ظن و گمان را به وجود آورده است که افراد وفادار به او که ممکن است شانسی برای خود در انتخابات متصور باشند، از هماکنون خود را با تعریف خامنهای از دولت آینده هماهنگ کنند و رای طرفداران او را جلب کنند.
رهبر جمهوری اسلامی گفته است برای انتخابات سال ۱۴۰۰ «دولت جوان حزباللهی علاج مشکلات کشور است. البته معنیاش این نیست که مثلا رییس این دولت یک جوان سیودوساله باشد؛ بلکه یعنی دولتِ سرِپا، بانشاط، آماده و در سنین کار و تلاش باشد.»
عملکرد سالهای گذشته آیتالله خامنهای و به تعبیر احمد توکلی «دستگاه رهبری»، نشاندهنده دخالت و تلاش او برای انتخاب نامزد مطلوبش بوده است. به بیان دیگر خامنهای حتی شهروندان را برای انتخاب از میان نامزدهای دستچین منصوبان او در شورای نگهبان هم حتیالمقدور آزاد نمیگذارد.
یادداشتهای روزانه «اکبر هاشمی رفسنجانی» در سال ۱۳۷۶ که اخیرا منتشر شده است، نشان میدهد که نهتنها آیتالله خامنهای طرفدار ریاستجمهوری «علیاکبر ناطق نوری» بود و برای این پیروزی تلاشهایی کرده بود که «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی» هم رسما خواهان دخالت در انتخابات بوده و با آقای خامنهای این موضوع را طرح کرده بوده است.
حمایتهای علنی او به نفع نامزدی محمود احمدینژاد و سپس ایستادن در برابر اراده و رای ملت هنوز در خاطره جمعی ایرانیان زنده است.
دخالتهای خامنهای در انتخابات به حدی تکرار شده و علنی است که احمد توکلی از سیاستمداران نزدیک به او را هم به اعتراض واداشته و از رهبر خواسته دست کم به صورت شکلی و نه محتوایی، کاری کند که در انتخابات ۱۴۰۰ متهم به جانبداری نشود.