Monday, Aug 17, 2020

صفحه نخست » هشدار جان بولتون به دولت ترامپ در خصوص فعال کردن «مکانیزم ماشه»

bolton_081720.jpgرادیو بین المللی فرانسه - در پی ناکامی تصویب قطعنامه آمریکا مبنی بر تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه جمهوری اسلامی ایران و تهدید دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده در خصوص فعال کردن «مکانیزم ماشه»، جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق آمریکا روز یکشنبه ۲۶ مرداد/ ۱۶ اوت به دولت این کشور هشدار داد که فعال کردن این مکانیزم، ضربه‌ای طولانی‌ مدت به حق وتوی آمریکا وارد می‌کند.

جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق آمریکا روز یکشنبه ۱۶ اوت با انتشار توییتی در حساب شخصی خود و مقاله ای در روزنامه "وال استریت ژورنال"، به دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری این کشور هشدار داد که فعال کردن «مکانیزم ماشه» علیه جمهوری اسلامی ایران، ضربه‌ای طولانی مدت به حق وتوی آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل متحد وارد می‌کند و ارزش ریسک کردن ندارد.

دو روز پس از شکست پیش‌نویس قطعنامه آمریکا در شواری امنیت سازمان ملل متحد مبنی بر تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه جمهوری اسلامی ایران، دونالد ترامپ اعلام کرد که مکانیزم ماشه را این هفته فعال می‌کند.

👈مطالب بیشتر در سایت رادیو بین المللی فرانسه

جان بولتون با انتشار توییتی در رابطه با ریسک فعال کردن مکانیزم ماشه علیه جمهوری اسلامی ایران نوشت: «تهدید ترامپ برای فعال کردن مکانیزم ماشه در توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ اوباما که ما از آن خارج شده‌ایم، ضربه ای طولانی مدت و دائمی به حق وتوی ایالات متحده آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل متحد وارد می‌کند».

در مقاله روز گذشته جان بولتون نیز آمده است که آمریکا قصد دارد با استناد به پاراگراف ۱۱ قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد، تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران را بازگرداند. با این حال از آنجایی که واشنگتن از این توافق خارج شده است، حامیان این توافق می‌گویند که آمریکا رسماً حق فعال کردن مکانیزم ماشه را ندارد. وی تأکید کرد که با توجه به جنبه حقوقی این موضوع، فعال کردن این مکانیزم توسط آمریکا ارزش ریسک کردن ندارد.

از سوی دیگر، اتحادیه اروپا نیز ضمن ابراز مخالفت خود با تصمیم دونالد ترامپ برای فعال کردن مکانیزم ماشه علیه ایران، روز گذشته (یکشنبه ۲۶ مرداد/ ۱۶ اوت) اعلام کرد: «از آنجایی که ایالات متحده به صورت یک‌جانبه از توافق هسته‌ای برجام خارج شده است، دیگر نمی‌تواند خود را عضو مشارکت‌کننده در این توافق بداند». جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز تأکید کرد که آمریکا با خروج از برجام، دیگر حق فعال کردن مکانیزم ماشه را ندارد.

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران هم روز گذشته با انتشار توییتی، تصمیم فعال کردن مکانیزم ماشه توسط آمریکا را «غیرقانونی» خواند.

مکانیزم ماشه از ساز وکارهای پیش‌بینی‌شده در توافق هسته‌ای برجام است. بر اساس این راهکار، هرگاه یکی از کشورهای عضو این توافق ادعا کنند که تهران به تعهدات خود پایبند نمانده است، در آن صورت طی یک فرایند حقوقی چهار مرحله‌ای که ۶۵ روز طول می‌کشد، این امکان وجود دارد که تمامی تحریم‌های سازمان ملل متحد علیه ایران بازگردانده شود.

آمریکا که در سال ۲۰۱۸ از توافق هسته ای برجام خارج شد و تحریم‌های اقتصادی سنگینی را نیز علیه جمهوری اسلامی ایران به اجرا گذاشت، می‌گوید از آنجایی که امضاکننده این توافق بوده است، همچنان حق دارد مکانیزم ماشه علیه ایران را فعال کند. روسیه و چین که در شواری امنیت حق وتو دارند، از مخافان فعال کردن این مکانیزم به شمار می روند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy