یورونیوز - وزارت دفاع ایران روز پنجشنبه ۲۰ اوت (۳۰ مرداد) از دو موشک بالستیک و کروز به نامهای «حاج قاسم» و «ابومهدی» رونمایی کرد.
در این مراسم که با حضور مجازی حسن روحانی، رئیسجمهوری ایران برگزار میشد امیر حاتمی، وزیر دفاع با اعلام تولید موشک بالستیک «حاج قاسم» گفت که وزارت دفاع به توانایی ساخت موشکهای بالستیک با سوخت جامد با برد ۱۴۰۰ کیلومتری رسیده است.
قاسم تقی زاده، جانشین وزیر دفاع نیز در این مراسم موشک کروز جدید «ابومهدی» را دارای بردی به مسافت بالای ۱۰۰۰ کیلومتر معرفی کرد و گفت که ناوگان نیروی دریایی ایران به زودی به این موشک مجهز خواهد شد.
بنابر اعلام مقامات ایران دو موشک جدید وزارت دفاع نامهای خود را از اسامی ابومهدی مهندس، نائب رئیس گروه شبهنظامی حشد شعبی در عراق و قاسم سلیمانی، فرمانده سابق سپاه قدس گرفتهاند. این دو تن در ماه ژانویه گذشته توسط پهپادهای آمریکایی در نزدیکی فرودگاه بینالمللی بغداد کشته شدند.
ابومهدی مهندس پیشتر به عنوان عامل بمبگذاریهای انتحاری ۱۹۸۳ کویت در دادگاه عالی این کشور حکم اعدام دریافت کرده بود.
Also, the opening of "Owj" jet engine assembly line has been announced by the #Iran|ian DM. pic.twitter.com/0RRvLw4MuS
-- Aleph א .upper() (@no_itsmyturn) August 20, 2020
تهران در حالی از دستاوردهای نظامی خود رونمایی میکند که در هفتههای اخیر برنامه موشکی و توان تسلیحاتی ایران به موضوع بحث میان قدرتهای جهانی بدل شده است.
هفته گذشته آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل متحد خواستار تمدید ممنوعیت ایران در فروش سلاح شد. پیشنویس این قطعنامه نتوانست نظر موافق نمایندگان کشورها در شورا را جلب کند و در پی آن دونالد ترامپ اعلام کرد که ایالات متحده مکانیسم ماشه را برای بازگرداندن کلیه تحریمهای سازمان ملل علیه ایران فعال خواهد کرد.
در مراسم رونمایی امروز حسن روحانی ، رئیس جمهوری ایران با اعلام اینکه «قدم به قدم با صنعت دنیا در حال پیشرفت هستیم» تولیدات نظامی ایران را صرفا «دفاعی» و در راستای «بازدارندگی» خواند.
وی گفت: «جمهوری اسلامی در زمینه دفاعی هر چه تولید، تحقیق و تلاش میکند بر مبنای استراتژی بازدارندگی و دفاعی است. ما استراتژی تهاجم نداریم، ما نمیخواهیم جایی را اشغال و به ملتی صدمه بزنیم. همسایگان ما باید مطمئن باشند قدرت دفاعی ما به نفع آنها است.»
قدرتهای غربی، ایران را به توسعه غیرقانونی برنامه موشکهای بالستیک و همچنین تلاش برای «مداخلات منطقهای» به ویژه در عراق، سوریه و یمن متهم میکنند. سال گذشته سه کشور اروپایی با ارسال نامهای مشترک به دبیرکل سازمان ملل برنامه موشکی ایران را مغایر با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت این سازمان خوانده بودند.
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا نیز روز گذشته در کنفرانس مطبوعاتی خود، ایران را حکومتی خواند که از منابع مالی خود برای «جنگافروزی و خونریزی در جهان» استفاده میکند.