Wednesday, Sep 9, 2020

صفحه نخست » وزیر سابق دادگستری لبنان: توافق فرانسه-ایران به سود حزب‌الله خواهد بود

lebanon_090820.jpgفاطمة العثمان - ایران وایر

«اشرف ریفی»، وزیر سابق دادگستری لبنان، در یک گفت‌وگوی صوتی با «ایران‌وایر» اظهار داشت: «دیدارهای "امانوئل مکرون"، رییس‌جمهور فرانسه در لبنان، پس از انفجار بندرگاه بیروت، ابتکار عمل را به پاریس و تهران سپرد و تنها شامل مفادی به نفع "حزب‌الله" و ایران بود. برنامه او در این سفر عدم گفت‌وگو درباره سلاح‌های حزب‌الله در ازای کمک این گروه به تشکیل هرچه سریع‌تر دولت جدید لبنان و هم‌چنین حمایت اقتصادی از این کشور بود.»

انفجار بندرگاه بیروت در تاریخ ۴آگوست سال جاری، ۱۹۱ کشته، بیش از ۶ هزار زخمی و ده‌ها مفقود بر جای گذاشت. این حادثه ویرانی وحشتناکی و هم‌چنین بر اساس آمار رسمی اما غیرنهایی، حدود ۱۵ میلیارد دلار خسارت اقتصادی به بار آورده است. این انفجار ۳ روز پیش از اعلام حکم دادگاه رسیدگی به پرونده ترور «رفیق الحریری»، نخست‌وزیر اسبق لبنان، که ۱۵سال پیش رخ داد، به وقوع پیوست.

👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر

حزب‌الله علی‌رغم مخالفت با تحقیقات خارجی درباره این حادثه و عدم اعتمادش به هیچ نهاد بین‌المللی، به مشارکت پلیس فدرال آمریکا «اف.بی.آی» (FBI) برای انجام تحقیقات درباره این بندرگاه اعتراض کرده است. وزیر سابق دادگستری لبنان انفجار بندرگاه بیروت را «حادثه‌ای عظیم، نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت توصیف و تصریح کرد که حزب‌الله در پی این انفجار متزلزل شده است و دیگر مانند سابق قادر به تحمیل شروط خود درباره این حادثه نیست. به همین دلیل، حتی از لحاظ قانونی نیز نتوانست مانع ورود «اف.بی.آی» و فرانسوی‌ها شود و تنها با انجام تحقیقات بین‌المللی مخالف می‌کند.»

او راجع به آخرین اطلاعات خود درباره چگونگی وقوع این انفجار نیز گفت: «گروه تحقیق آثار چهار نوع اسید را یافته‌اند. از دیدگاه شیمی‌دانان، این انواع اسید با نیترات آمونیوم ترکیب و سپس به‌ عنوان سوخت موشک استفاده می‌شوند. این داده‌ها، تعلق مواد مذکور به حزب‌الله را که منجر به انفجار بندرگاه شده است، تایید می‌کند، به‌ویژه این که عناصر حزب‌الله همراه با این مواد شیمیایی در کشورهای آلمان، بولیوی، تایلند و کویت نیز دیده شده‌اند.»

به گفته ریفی، «حزب‌الله در بندرگاه بیروت دارای یک محوطه امنیتی مشهور به "بوابه (دروازه) فاطمه" است و با گرفتن ۵۰۰۰ دلار آمریکا کالاهای تجاری را از طریق آن به بیرون از بندرگاه می‌آورد. هیچ گروه دیگری جز حزب‌الله توان خارج کردن مواد ممنوعه را از بندرگاه ندارد.»

وی درباره تحلیل امنیتی خود از انفجار بیروت هم توضیح داد: «انفجار نیترات آمونیوم بدون یک عامل خارجی محال است. بنابراین بعید نیست که حمله نظامی اسرائیل به بندرگاه باعث این حادثه شده باشد. حجم عظیم انفجار موجب شده است تا این کشور به بمباران بندرگاه اعتراف نکند، چون با اعتراض شدید جامعه بین‌المللی مواجه می‌شود.»

ریفی ورود نیترات آمونیوم به بندرگاه در زمان مسئولیتش به‌عنوان مدیرکل نیروهای امنیت داخلی را تکذیب و تاکید کرد: «این نیروها هرگز در امور بندرگاه دخالت نمی‌کنند. من نیز در سال ۲۰۱۳ و قبل از ورود این مواد به بندرگاه بیروت بازنشسته شدم.»

وزیر سابق دادگستری لبنان درباره نقش ایران در کشورش نیز گفت: «مرحله جدیدی در لبنان و جهان آغاز و منجر به کاهش نقش ایران خواهد شد. امیدواریم "مصطفی ادیب"، نخست‌وزیر جدید لبنان، دولتی شبیه به شخصیت خودش تشکیل دهد.»

او درباره درخواست «صندوق بین‌المللی پول» مبنی بر بستن گذرگاه‌های غیرقانونی بین سوریه و لبنان در ازای کمک به این کشور برای رهایی از بحران اقتصادی و دعوت «حسن نصرالله»، دبیرکل حزب‌الله، از گر‌و‌ه‌های لبنانی برای گفت‌وگو با دمشق نیز اظهار داشت: «رژیم سوریه امروز در ضعیف‌ترین دوره خود قرار دارد. بنابراین گفت‌وگو با عامل ترور رفیق الحریری و برخی از اعضای اپوزیسیون سوریه در لبنان غیرممکن است.»

***لازم به ذکر است که این مصاحبه تنها بیانگر دیدگاه سرتیپ اشرف ریفی، وزیر سابق دادگستری لبنان، است و سایت ایران‌وایر دیدگاه طرف‌های دیگر را در این گزارش نیاورده است.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy