رادیو فردا - الهام آزاد، نماینده مجلس شورای اسلامی ایران، با دفاع از سنت «خونبس» در برخی مناطق ایران، ضد زن بودن آن را رد کرده و این سنت را «نماد صلح» توصیف کرد.
بر اساس سنت «خونبس»، دختری برای پایان دادن به یک نزاع خونین از طایفه قاتل به عقد مردی از طایفه مقتول درمیآید تا درگیری و انتقام پایان یابد و صلح برقرار شود.
خانم آزاد، عضو هیئت رئیسه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، روز سهشنبه، ۱۱ شهریور در گفتوگو با وبسایت رسمی مجلس شورای اسلامی (خانه ملت)، از تلاشها برای ثبت سنت خونبس در فهرست میراث ناملموس کشور دفاع کرده است.
مطالب بیشتر در سایت رادیو فردا
صادق جعفری چگنی، رئیس دادگستری شهرستان شوش تیرماه سال جاری، خونبس را «سنت حسنه» نامیده و گفته بود ثبت آن در فهرست میراث ناملموس کشور به اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خوزستان پیشنهاد شده است.
این در حالی است که شهناز سجادی، دستیار حقوق شهروندی معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده بر ضرورت جرمانگاریِ سنتهای مغایر حقوق انسانی علیه زنان تاکید کرده است.
وی در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا گفت: «برای جلب رضایت اولیا دم باید تمهیدات انسانیتری پیشبینی شود و این سنت نگاه ابزاری به زن است و با کرامت انسانی او مغایرت دارد، به خصوص اگر این امر در سن کودکی و طفولیت برای دختر اتفاق بیفتد، مغایر حقوق کودک است.»
هشت سال پیش از این نیز مقامهای محلی استانهای لرستان، فارس، چهارمحالوبختیاری و کهگیلویهوبویراحمد که در کنار استان خوزستان، این سنت در برخی مناطق آنها جاری میشود، برای ثبت آن تلاش کرده بودند که با مخالفت مدیریت وقت «سازمان میراث فرهنگی» مواجه شد.
ناگفتههایی از درگیری در «روستای ابوالفضل»