رادیو زمانه - محمد نوریزاد، از امضا کنندگان بیانیه ۱۴ نفر و فعال مدنی محبوس در زندان اوین در یک تماس تلفنی با خانواده از وضعیت وخیم سلامتی خود و انتقالش به بیمارستان خبر داده و اعلام کرده که در روزهای گذشته چند بار بیهوش شده است.
این زندانی سیاسی که از ۱۹ تیرماه ۱۳۹۸ در بازداشت و زندان بهسر میبرد، در مکالمه تلفنی خود اعلام کرده که پس از انتقالش به بیمارستان شهدای تجریش در تهران و در حالی که «نیمه بیهوش» بوده، توسط مأموران امنیتی به زندان اوین بازگردانده شده است.
او همچنین گفته:
«از لحظه بازگشت به سلول زندان، بسیار بد حالم و در بیهوشی به مرز مرگ رفتم و برگشتم. مسئولان زندان به حقوق بشر و قوانین بین المللی کوچکترین اهمیتی نمیدهند.»
بهگفته نوریزاد، علیرغم اینکه او به پزشک بیمارستان اعلام کرده که بهدلیل خودداری از مصرف داروهایش، دچار اختلال در خونرسانی به قلب شده و بههمین دلیل چند بار بیهوش شده، پزشک زندان اما بدون اقدام ویژهای دستور بازگرداندن او را به زندان صادر کرده است.
در اواخر بهمنماه ۱۳۹۸ و هنگامی که محمد نوری زاد هنوز در زندان وکیل آباد مشهد بهسر میبرد، او در اعتراض به شرایط نامناسب زندان، همزمان با اعتصاب غذا، از مصرف داروهای خود هم امتناع کرده و به «اعتصاب دارو» دست زده بود.
محمدحسین آقاسی، وکیل این زندانی سیاسی همزمان با این اقدامات اعتراضی موکلش در زندان گفته بود: «آقای نوری زاد استدعای اینجانب و سایر دوستان و نزدیکانش را برای پایان دادن به اعتصاب مصرف دارو نمیپذیرد و اینک دفعات بیهوشیاش افزایش یافته و بیم آن میرود که از دست برود.»
نوریزاد اما در تماس تلفنی اخیر خود با خانوادهاش، مجددا اعلام کرده که از مصرف داروهای خود خودداری میکند. او از وخامت حالش در زندان خبر داده است.
بیانیه ۱۴ فعال سیاسی موسوم به بیانیه ۱۴ نام بیانیهای است که درخرداد ماه سال ۱۳۹۸ و همزمان با سالگرد انتخابات مناقشه برانگیز ۱۳۸۸ ایران، توسط ۱۴ تن از فعالان مدنی و کنشگران سیاسی داخل ایران با طرح درخواست استعفای علی خامنهای، و گذار از حکومت جمهوری اسلامی صادر شد.
امضاکنندگان این بیانیه نوشته بودند در ایران «نه از جمهوریت خبری است و نه از آزادی.» به نوشته این فعالان مدنی و سیاسی چانهزنی فعالان مدنی «بدون استعفای سید علی خامنهای و تغییر قانون اساسی، خاصه اصل ۱۷۷» راه به جایی نمیبرد.
آنها همچنین از فعالان و اندیشمندان دلسوز ایران خواستهاند با کنار گذاشتن تمایلات مصلحتجویانه به میدان بیایند و با درخواست تغییر قانون اساسی و استعفای رهبری پیشقراول یک حرکت ملی باشند.
محمد نوری زاد اما بهدلیل امضای بیانیه ۱۴ نفر، از سوی شعبه چهار دادگاه انقلاب مشهد به ۱۵ سال زندان، سه سال تبعید به ایذه و سه سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد.
این زندانی سیاسی از زمان بازداشت و حبس در موارد متعددی با نقض حقوق خود از سوی نهادهای امنیتی و مسئولان زندان مواجه شده است.