Thursday, Sep 17, 2020

صفحه نخست » سلحشوری: از ریاست جمهوری تنها کاریکاتوری باقی خواهد ماند

salahshoor_091620.jpgدویچه وله - پروانه سلحشوری، نماینده سابق مجلس با انتقاد از طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری، تصویب آن را نفی هر چه بیشتر اختیارات مردم توصیف کرد. او ضعف رئیس جمهور را با فقدان احزاب قوی مرتبط دانست.

پروانه سلحشوری، نماینده سابق مجلس، می‌گوید که طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری که در مجلس در دست بررسی است در راستای افزایش "دایره اختیارات شورای نگهبان و کاهش اختیارات مردم" و در تضاد با "اصول ۲ و ۶ قانون اساسی" است.

به گزارش ایلنا، او در ریشه‌یابی ضعف رئیس جمهور در ساختار سیاسی ایران به نبود احزاب قوی اشاره کرد و افزود: «در مملکتی که وزرا و رئیس‌جمهور برنامه مدونی ندارند، اگر نمایندگان دغدغه برنامه‌محوری دارند و قصد دارند رییس‌جمهور براساس برنامه فعالیت کند،‌ باید احزاب را قوی کنند و به فکر وضع قوانینی باشند که به کارآمدی احزاب بیانجامد و آنها را تقویت کند.»

👈مطالب بیشتر در سایت دویچه وله

نماینده تهران در مجلس دهم اضافه کرد: از دل احزاب قوی است که برنامه‌ریزی می‌شود و افراد کارآمد برای ریاست‌جمهوری معرفی می‌شوند و دیگر نیازی به دخالت دیگر نهادها نخواهد بود.

در دهه‌های گذشته منتقدان دیگری هم نبود احزاب قوی را از مشکلات اساسی در ساختار سیاسی ایران توصیف کرده‌اند، ولی همزمان اختیارات بی‌حد و حصر ولی فقیه را از موانع اساسی شکل‌گیری و اعمال نظر و قدرت احزاب دانسته‌اند.

سلحشوری با ابراز نگرانی از این که همین مقدار از اختیارات محدود رئیس جمهور هم با تصویب طرح جدید محدودتر شود و رئیس جمهور هم بیش از پیش به مهره‌ای کامل در دست شورای نگهبان بدل شود، خواستار آن شد که این طرح حتماً باید به رفراندوم گذاشته شود و با رفراندوم مشخص شود که آیا اختیار انتخاب ریاست‌جمهوری می‌تواند از دست مردم خارج شود یا خیر، چون عملاً "چنین کاری با این طرح صورت خواهد گرفت."

طرحی جنجال‌برانگیز

بنا بر گزارش‌ها در ماده شش طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری که در کمیسیون شوراهای مجلس درحال بررسی است در ارتباط با نامزد انتخابات ریاست ‌جمهوری گفته می‌شود که او باید "آرمان‌خواه" باشد و باید فردی "ساده‌زیست" باشد و "از اشرافی‌گری پرهیز کند".

در بندهای دیگر آمده است که داوطلب ریاست‌جمهوری به هنگام ثبت‌نام موظف است که برنامه خود را به صورت مکتوب به شورای نگهبان ارائه کند.

طبق این طرح، ضمن اینکه نامزد ریاست‌جمهوری باید پنج نفر از مشاوران خود را رسماً به شورا معرفی کند، شورای نگهبان هم به نوبه خود می‌تواند برای تایید صلاحیت آنان چه با مشاوران آن نامزد و چه با خود نامزد ریاست‌جمهوری مصاحبه حضوری داشته باشد و یا از نامزدها آزمون بگیرد.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy