از یک میلیارد دلار رهبری قول دادند، به جز سهم کوچکی نگرفتهایم، نمیدانم برای کدام کار مهمتر گذاشتهاند؟
سعید نمکی، وزیر بهداشت در بخشی از دلنوشتهای خطاب به سردار سلیمانی نوشته است:
من امروز از سربازانم در جبهه سلامت شرمسارم. مطالباتشان معوق مانده، انبارهایم از سلاح خالی میشود. پاییز سنگینی فرامیرسد. موج حمله جدیدی شکل گرفته، یک میلیارد دلاری که رهبری از صندوق توسعه موافقت کردند ماههاست به جز سهم کوچکی نگرفتهام. نمیدانم برای کدام کار مهمتر گذاشتهاند؟
کرونا در ایران؛ گلایه وزیر بهداشت به قاسم سلیمانی برای تاخیر در پرداخت بودجه
پویان خوشحال - ایران وایر
این روزها به گفته مسئولان کشوری ایران درگیر پیک سوم ویروس کرونا شده است و در دو تا سه هفته آتی ممکن است شمار قربانیان این ویروس افزایش چشمگیری داشته باشد. روز سهشنبه رکورد جدید ایران با شمار تعداد قریب به چهارهزار مبتلای قطعی، تیتر برخی رسانههای خارجی نیز شده بود. تعداد استانهای با وضعیت قرمز شیوع نیز از سیزده به بیستوچهار استان رسیده و برخی ویدیوهای منتشرشده در فضای مجازی از وضعیت اسفبار بیماران و همراهان سرگردانشان در مراکز درمانی خبر میدهند.
«محمود واعظی»، رییس دفتر رییسجمهوری، نیز از افزایش تعداد فوتیها بر اثر ویروس کرونا در این روزها ابراز نگرانی کرده است. بر اساس گفتههای روز چهارشنبه او این امکان وجود دارد که در صورت وخیمتر شدن شرایط، دولت مجبور به اتخاذ یک تصمیم مقطعی شود: «بنای ما بر این است که رصد کنیم و با دقت کار را دنبال کنیم و هر جا لازم است، مقطعی برای آن مورد خاص تصمیمگیری و عمل کنیم، به دلیل این که برای ما سلامتی مردم از هر چیز دیگری اهمیت بیشتری دارد. فردا رییسجمهوری ساعت ۱۱ با روسای کمیتههای ستاد ملی کرونا جلسه دارد و روز شنبه هم جلسه ستاد ملی برگزار و در مورد همه این مسائل تصمیمگیری میشود.»
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
در استان اصفهان که این روزها شرایط بحرانی را سپری میکند، «حجتالله غلامی»، سخنگوی ستاد استانی مدیریت و بیماری ویروس کرونا، از راهاندازی «گشت ارشاد کرونایی» در این استان خبر داده است: «این گشت با همکاری نیروی انتظامی، معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و نیروی مقاومت بسیج راهاندازی میشود.»
از وظایف این گشت میتوان به حضور در مجامع، بازار و رصد فعالیت اقشار و اصناف مختلف و تذکر به متخلفان و ناقضان موازین بهداشتی اشاره کرد.
همچنین به گفته غلامی دورکاری کارمندان در این استان که اخیراً از سوی استانداری ممنوع شده بود، همچنان به نظر مدیران مربوطه و مشروط به انجام امور محوله و تعلیق نشدن امور اربابرجوع در ادارات منوط است. بیش از یکهزار و ۴۶۰ نفر مبتلایان به ویروس کرونا در استان اصفهان تا کنون جان خود را از دست دادهاند.
«سیما سادات لاری»، سخنگوی وزارت بهداشت، تعداد فوتیهای مبتلا به کووید-۱۹ در ۲۴ ساعت منتهی به ظهر روز چهارشنبه دوم مهر ماه ۱۳۹۹ را ۱۸۴ نفر اعلام کرد. با این حساب مجموع فوتیهای ویروس کرونا در ایران از ابتدای شیوع به ۲۴ هزار و ۸۴۰ نفر رسید: «از دیروز تا امروز ۲مهر۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، سههزار و ۶۰۵ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ در کشور شناسایی شدند که یکهزار و ۵۹۴ نفر از آنها بستری شدند.»
در حال حاضر ۳۹۴۸ نفر از مبتلایان در وضعیت شدید این بیماری قرار دارند و در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای سراسر کشور بستری هستند.
همچنین مطابق روزهای پیشین ۲۴ استان اعم از تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان و یزد در وضعیت قرمز قرار دارند و استانهای کهگیلویهوبویراحمد، چهارمحالوبختیاری، هرمزگان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار را سپری میکنند.
«حسین کرمانپور»، مدیرکل روابط عمومی «سازمان نظام پزشکی ایران»، در برآوردی جدید هزینه روزانه بستری یک بیمار کرونایی در بیمارستانهای دولتی و خصوصی را از ۴۵۰ هزار تا ۸۰۰ هزار تومان اعلام کرده است: «بعد از شیوع کرونا متاسفانه هزینههای بیمارستانهای درگیر بیماران کرونایی، به شدت افزایش یافته است. البته این هزینه شامل بستری در بخش عادی است و اگر بیمار به بخش مراقبتهای ویژه برود و بستری شود، هزینهها به مراتب بیشتر میشود.»
این مقام مسئول همچنین با عنوان این موضوع که بیمارستانها برای هزینه کرونا ردیف بودجه ندارند، گفته است: «متاسفانه بیمارستانهای درگیر بیماران کرونایی به سختی سر پا ایستادهاند. رعایت پروتکلهای بهداشتی در بیمارستان که شامل تهیه دستکش و ماسک و لباس حفاظت شخصی برای کادر درمانی میشود، به شدت هزینهها را بالا برده است. همچنین تهیه مواد ضدعفونیکننده نیز در کنار این وسایل، از نیازهای روزانه بیمارستانها است که باید تامین شود.»
ناتوانی یک بیمارستان در تامین هزینههای خود معانی دیگری نیز دارد؛ مطالبات بخش زیادی از کادر درمان تا کنون پرداخت نشده است و آنها این روزها در سختترین شرایط هفت ماه اخیر خود به سر میبرند. تصمیمات اشتباه دولت در ماههای اخیر از جمله برگزاری کنکور، عدم ایجاد محدودیت در مراسم عزاداری و سفرهای تابستانی، بازگشایی مدارس و دانشگاهها و... باعث افزایش شمار مبتلایان شده و در مقابل خستگی و فرسودگی کادر درمان را به همراه داشته است.
کرمانپور عصر روز سهشنبه ۱مهر۱۳۹۹ نیز از ابتلای «محمدرضا ظفرقندی»، رییس کل سازمان نظام پزشکی ایران، به ویروس کرونا و بستری شدن او در بیمارستان خبر داده بود.
روز چهارشنبه «سعید نمکی»، وزیر بهداشت، در یادداشتی نسبت به تاخیر در پرداخت بودجه مربوط به ویروس کرونا گلایه کرد. او در این یادداشت با قیاس قرار دادن انگلستان و ایران نوشته است: «اقتصاد آنها ۲۵ درصد و اقتصاد کشور عزیزمان ۳.۵ درصد کوچک شده بود. احساس غرور کردم، بر خود بالیدم که در اوج تحریمهای ظالمانه که همه منتظر فروپاشی ما بودند، اینگونه از سهمگینترین بلای قرن در مسابقهای نابرابر همچون ققنوس از خاکستر خویش سر برآوردیم.»
نمکی در بخشی از این نامه ادعا کرده است که در موج اول ویروس کرونا بر خلاف کشور انگلستان که بیمارانش در پارک و خیابان میماندند، در ایران حتی یک بیمار پشت در بیمارستانی سرگردان نشد. او با اشاره این موضوع که کادر درمان در ایران ماههاست مطالبات معوقه خود را دریافت نکردهاند، آورده است: «ما زیر بار سنگین پژمرده و مچاله میشویم تا ایران شاداب و سرافراز در عرصه جهانی بدرخشد، ولی مغفول نماند که تختهایمان کمتر، به دلیل تحریمها تهیه دارو، تجهیزات و لوازم حفاظتی بسیار سختتر، تعداد پزشک و پرستارمان هم از کشور انگلیس کمتر بود. فراموش نکنیم که دولت انگلیس فقط برای بخش سلامت بیش از ۲۲ میلیارد دلار هزینه کرد و ما پس از حدود ۷ ماه از یک میلیارد دلار تخصیصی، کمتر از ۳۰ درصد را گرفتهایم.»
نمکی در این یادداشت با عنوان «دلنوشتهای به سردار دلها» نوشته بود: «پاییز سنگینی فرا میرسد، موج حمله جدیدی شکل گرفته و از یکمیلیارد دلاری که رهبری از صندوق توسعه ملی موافقت کردند، ماههاست به جز سهم کوچکی نگرفتهام و نمیدانم برای کدام کار مهمتر گذاشتهاند؟»