Friday, Sep 25, 2020

صفحه نخست » جزئیات نقشه ترور زن سیاستمدار اتریشی کردتبار

arab24-1.jpgالعربیه - «فیاض او» مامور سرویس اطلاعاتی ترکیه (میت) که کار نیهامر وزیر کشور اتریش در ماه سپتامبر خبر دستگیری او به اتهام جاسوسی را اعلام کرد بود، در اعترافات خود گفت که دستور قتل آیگول بریوان اصلان، سیاستمدار زن اتریشی کردتبار و عضو حزب اتریشی سبز را گرفته بود.

روزنامه ترکی «احوال» چهارشنبه 23 سپتامبر در گزارشی به نقل از سایت اتریشی «انکین اجانسی» نوشت که وی گذرنامه ایتالیایی داشته و به مقامات اطلاع داده که از مدتی پیش، اصلان را زیر نظر گرفته و اتاقی را در هتل رزرو کرده و به انتظار این زن سیاست‌مدار کردتبار نشسته بود.

براساس این سایت، فیاض شاهد سری بود که با شهادت دروغ خود منجر به دستگیری متین توبوز کارمند کنسولگری آمریکا به اتهام ارتباط با تروریسم شد.

پیتر بلز ساستمدار پیشین اتریشی که دست بر قضا خبرنگار هم هست، نقشه ترور را در سایت خبری زاک زاک افشا کرد و گفت که سرویس اطلاعاتی اتریش به او اطلاع داد که به همراه بسیاری از افراد از جمله آی گول بریوان اصلان و اندریاس شیدر عضو اتریشی پارلمان اروپا، در لیست ترور قرار دارد.

به گفته بلز، فیاض درمورد توبوز در جریان بازجویی در یگان اطلاعاتی و مبارزه با تروئریسم اتریش به دروغ شهادت داده و به جزئیات برنامه‌های تدوین شده برای «ایجاد آشوب» در اتریش اعتراف کرده است.

👈مطالب بیشتر در سایت العربیه

اصلان به عنوان زنی سیاستمدار که توجه خود را به اقلیت‌ها در اتریش معطوف ساخته، شبکه‌ای از ماموران اطلاعاتی ترکیه در بسیاری از استان‌های اتریش از جمله وین را لو داده و نشان داد که این شبکه مامور ایجاد ناآرامی‌ها درمیان ترک‌ها و کردهای مقیم اتریش بود.

گروه‌های ملی‌گرا و افراطی ترکیه در ژوئن گذشته، بسیاری از تجمع‌های سازمان‌یافته از سوی کردهای مقیم وین را هدف عملیات خود قرار دادند.

در بیانیه‌های صادره از سوی ترکیه آمده است که گروه‌های کرد با سازمان‌هایی رابطه دارند که از سوی ترکیه و اتحادیه اروپا، تروریستی قلمداد می‌شوند.

جزئیات طرح ترور

اصلان هدف طرح ترور، در بیانیه خود به سایت ترکی «احوال» گفت که فیاض با مراجعه با سرویس اطلاعاتی اتریش، جزئیات طرح ترور را بیان کرده و بازجویی‌های این سرویس از فیاض نشان می‌دهد که وی فردی عادی و معمولی نیست.

او بدون رفتن نزد پلیس، به دستگاه اطلاعاتی اتریش مراجعه کرد و اطلاعات خود را در اختیار آنها قرار داد و عنوان داشت که تمامی مقدمات برای اجرای طرح ترور آماده است، اما از علت این ترور اطلاعی ندارد، ولی ماموریت یافته تا آشوب‌گری کند و به او گفته‌‌اند «اصلان را ترور کن و پیام را برسان». به گفته وی «برای آنها مهم نبود که من صدمه ببینم یا کشته شوم، بلکه تنها موضوع مهم، دستور ترور بود که باید اجرا می‌شد».

به گفته اصلان: «این فرد می‌گوید که اطلاعات را از بلگراد دریافت کرده و در ابتدا مدعی شد که نام مرا از دادستان ترکیه گرفته و جزئیات طرح ترور امسال از بلگراد به وی رسیده است، اما به او گفته شد که می‌بایست به اتریش رفته و منتظر تماسی تلفنی باشد و به زودی دستور اجرای ترور از سوی مسئول ذیربط ابلاغ خواهد شد».

«این فرد که با اعتماد به نفس زیادی سخن می‌گفت اقدام به اعتراف و لو دادن اسامی و شماره تلفن‌ها نمود و نگران جان خود بود. زمانی که از وی پرسیده شد «چرا اعتراف می‌کنی»، گفت: «اگر این ترور را انجام داده بودم مرا به ارتکاب آن متهم کرده و اعتنائی هم به من نمی‌کردند». در حقیقت او نگران جان خود بود و از دولت اتریش می‌خواست که پلیس حفاظتی شخصی برایش بگمارد».

«همه ما عملیات تروری که در پاریس روی داد را به یاد می‌آوریم که طی ان سه زن وابسته به سازمان‌ها کشته شدند ولی من عضو هیچ سازمانی نیستم».

«انتظار نداشتم که آنها قادر به اجرای چنین حمله‌ای علیه مخالفان مستقل و ترور سیاست‌مداران اروپایی بشوند. این نشان می‌دهد که آنها در صدد رساندن پیامی با این محتوا هستند که «هر کجا که باشی و هر جایی که زندگی کنی، ما می‌توانیم تو را پیدا کنیم و بکشیم».

«دستور قتل من»

«در سال 2016 صدور فرمان قتل من شبیه به طرح ترور به من رسید با این تفاصیل که سه نفر در سپتامبر وارد اتریش خواهند شد. همین اطلاعات به هایکو در بغداد نیز رسید. من این موضوع را علنی نکردم، فکر می‌کردم آنها صرفا می‌خواهند مرا بترسانند. بر این باور بودم که آنها نمی‌توانند یک نماینده اتریشی را بکشند. با اینکه من این موضوع را علنی نکردم ولی تهدیدها مداوم بود و مرا در شرایطی می‌گذاشتند که وجود آن را حس کنم اما آنچه اکنون رخ داد، تاکیدی بر تمامی مسائل است. آنها حقیقتا در تعقیب ما بوده و قصد صدمه زدن به ما را دارند».

«فردی که گفته قصد ترور داشته، شهروندی ایتالیایی است که نگران جان خود و خواستار حفاظت از جانش است. صرف نظر از مکانی که در اروپا زندگی می‌کنیم، دولت‌های اروپایی می‌بایست به شکلی شجاعانه از ما حفاظت کنند. این شخص هر کسی که باشد، نباید حقوقش نقض شود. درست نیست که فردی در معرض فشارهای شدید قرار بگیرد، حال دیدگاه‌هایش هر چه می‌خواهد باشد. اروپا که از آزادی و کشور قانون‌مدار دفاع می‌کند، باید حافظ حقوق مخالفان باشد».

«من این حمله را حمله‌ای شخصی تلقی نمی‌کنم. من به خاطر دفاع از حقوق دموکراتیک برای تمامی اقشار جامعه ترکیه، تبدیل به هدفی برای این ترورها شده‌ام اما چنین تلاش‌هایی به معنای حمله به مخالفان در اروپا است و موضوعی شخصی نیست، بلکه معضلی است که همه را تهدید می‌کند. چنین اقداماتی ما را به زانو در نمی‌آورد. ما هرگز دست‌بوس کسی نیستیم. اینگونه اقدامات می‌بایست صرف نظر از اختلاف در دیدگاه‌ها، وحدت و همبستگی ما را دو چندان کند. این رویداد نشان می‌دهد، زمانی که ما دچار چنددستگی باشیم، ضعیف می‌شویم. ما در صورت داشتن وحدت کلمه، قادر بر چیره شدن بر این‌گونه وحشیگری‌ها هستیم. این دستاوردی است که جان دوندار با اصلان، قادر به متحقق ساختن آنها نیستند. این مشکل همه ماست و باید بدون ترس و وحشت در جستجوی راه حلی برای آن باشیم».

«زمانی که داستانی کل، تحقیقات گسترده در مورد این حادثه را آغاز کرد، پلیسی که با پیتر بلز در 22 سپتامبر تماس گرفت، گفت: «یک ترک خودش را تسلیم کرده و گفته که دستگاه اطلاعاتی ترکیه به او دستور داده تا سیاستمداری را در اتریش، هدف حمله خود قرار دهد. این فرد اسامی افراد دیگری که می‌بایست ترور می‌شدند را مطرح ساخت که نام تو هم در میان آنها بود».

شبکه بزرگی از خبرچینان و آشوبگران

بریوان اصلان و پیتر بلز نویسنده سایت زاک زاک فاش ساختند که سرویس اطلاعاتی ترکیه، شبکه عظیمی از خبرچینان و آشوب‌گران را از بریگنز تا وین ایجاد کرده و دستگاه اطلاعاتی اتریش در جریان این موضوع قرار دارد. بر اساس داده‌های رسانه‌ای، دستگاه اطلاعاتی ترکیه نزدیک به 6 هزار مامور در آلمان دارد اما شمار ماموران اطلاعاتی آنها در اتریش روشن نیست.

دادستانی تحقیقات خود را براساس اعتراف‌های این آدم‌کش حرفه‌ای آغاز کرد که برای دستگاه اطلاعاتی ترکیه کار می‌کند. فیاض که گذرنامه ایتالیایی دارد، خود را به پلیس تسلیم کرد. اطلاعاتی مبنی بر این وجود دارد که فیاض سال‌ها به مثابه رابط میان دستگاه اطلاعاتی و دفتر مبارزه با مواد مخدر آمریکا عمل کرده است. روشن شده که فیاض اصلی‌ترین شاهد در پرونده علیه متین توبوز است که کارمند دفتر مبارزه با مواد مخدر آمریکا دراستانبول بود. دولت ترکیه نیز توبوز را به حمایت از کودتایی متهم کرده که به نظر می‌رسد از سوی طرفداران گولن سازماندهی شده است.

فیاض در نخستین اعترافات خود در برابر پلیس اتریش عنوان ساخت که علیه توبوز به دروغ شهادت داده است. این مامور سرویس اطلاعاتی ترکیه ادعا دارد که مجبور به چنین اعترافی شده و کاغذ سفیدی را امضا کرده که بعدها قرار بوده با اعترافاتش پر شود.
از سوی دیگر دادستانی کل اعلام کرده است که گفته‌های فیاض را کاملا جدی گرفته و فیاض در حال حاضر بازنشسته است اما دستگاه اطلاعاتی ترکیه او را مامور اجرای این ماموریت کرده بود. فیاض که نگران جان و سلامت خود است در حفاظت پلیس قرار دارد. گفته می‌شود که او اسامی ماموران اطلاعاتی ترکیه و ساختار این تشکیلات را به خوبی می‌شناسد. دردومین بازجویی از فیاض در 21 سپتامبر، وی اعتراف کرد که در صدد اجرای چند حمله بوده و روسای او، 4 هدف را مشخص کرده بودند که پیتر بلز در میان آنها بوده است. اصلان و بلز هم اکنون در حفاظت پلیس قرار دارند.

آیگول بریوان اصلان اساسا کیست؟

خانم آیگول بریوان اصلان سیاستمدار مخالف کرد و کنشگر سیاسی در حوزه مسائل اقلیت‌ها و آزادی باورها و مدافع مبارزات زنان در وین است و نامزد حزب سبز در انتخابات وین برای سال 2021 می‌باشد. او در طول دوره نمایندگی‌اش، مقالات بسیاری در مخالفت با دولت حزب عدالت و توسعه و حزب جنبش قومی انتشار داد. وی سیاستمداری است که هدفی برای دسته‌جات نژادپرست اتریش و نیز ملی‌گراها در ترکیه قلمداد می‌شود.

کارل نیهامر، وزیر کشور اتریش روز سه‌شنبه اول سپتامبر 2020 اعلام کرد کشورش فردی را که به جاسوسی برای ترکیه اعتراف کرده، بازجویی خواهد کرد و تحقیقات گسترده‌ای درباره فعالیت‌های مشکوک به جاسوسی خواهد کرد و ترکیه نمی‌تواند از این موضوع شانه خالی کند.

نیهامر در یک نشست خبری در وین پایتخت اتریش گفت: «موضوع با نفوذ یک کشور خارجی در اتریش مرتبط است و این موضوع به هیچ وجه قابل قبول نیست.»

پیش از آن فرانتس راف مدیرکل امنیت عمومی اتریش گفت که دلایل واضحی وجود دارد که نشان می‌دهد ترکیه در پی نفوذ در اتریش است. این دلایل پس از تحقیقات گسترده‌ای آشکار شد که پلیس اتریش پس درگیری‌های خشونت‌بار ماه ژوئن میان گروه‌های ترک و کُرد در وین انجام داد.

کارل نیهامر به خبرنگاران گفت یکی از افراد دستگیر شده، کاملا اعتراف کرد که «سازمان اطلاعات ترکیه او را به کار گرفته تا درباره شهروندان ترک و اتریشی‌های ترک‌تبار جاسوسی کرده و درباره آنها اطلاعاتی در اختیار نهادهای امنیتی ترکیه قرار دهد.»

او بدون اینکه جزئیات بیشتری فاش کند، گفت که نهادهای قضایی اتهاماتی در زمینه جاسوسی به این فرد نسبت خواهند داد.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy