ایران اینترنشنال - محمدجواد کریمی قدوسی، نماینده مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه «آنچه را که توانستیم در یمن انجام دادیم»، به ماجرای اعزام کشتیهایی از سوی ایران به یمن اشاره کرده که چند نماینده هم در آنها حضور داشته اما پس از رسیدن به بابالمندب، از تهران به آنها دستور بازگشت داده شد.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در گفتوگویی که روز سهشنبه ششم آبان در وبسایت «خانه ملت» منتشر شد گفته است: «در مجلس نهم نمایندگانی از مجلس انتخاب شدند و به سمت الحدیده حرکت کردند، اما به بابالمندب که رسیدند از طرف دولت ایران به آنها دستور بازگشت داده شد.»
او با اشاره به اینکه اگر کشتیها به الحدیده رسیده بود «امروز این منطقه در محاصره قرار نمیگرفت»، مدعی شد که بازگشت این کشتیها پس از «تماس جان کری»، وزیر خارجه وقت آمریکا، اتفاق افتاد.
کریمی قدوسی به طور واضح درباره محموله این کشتیها سخنی نگفت و فقط آنها را «کمکهای مردمی به یمن» خواند.
مطالب بیشتر در سایت ایران اینترنشنال
پیش از این نیز شماری از محافظهکاران جمهوری اسلامی مدعی شده بودند جان کری مستقیما در این موضوع دخالت داشته است.
از جمله در شهریور ۹۴ شمار زیادی از رسانههای نزدیک به سپاه پاسداران و نهادهای امنیتی گزارش دادند که جان کری موضوع تمای با همتای ایرانیاش و درخواست برای بازگشت فوری این کشتیها را در نشستی در شورای روابط خارجی آمریکا مطرح کرده است؛ موضوعی که در رسانههای مستقل بازتابی نداشته است.
مقامهای آمریکا در سالها اخیر بارها به اقدام ایران در ارسال سلاح و تجهیزات نظامی به حوثیهای یمن اشاره کرده و چندین محموله از این اقلام را نیز کشف و ضبط کردهاند.
در یکی از تازهترین موارد، مردادماه کلی کرفت، نماینده آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل، رسما به این شورا اطلاع داد که نیروهای آمریکا و متحدانش یک کشتی حامل سلاحهای ایران به مقصد یمن، از جمله شامل ۲۰۰ آرپیجی، ۱۷۰۰ کلاشنیک و همچنین تعدادی موشک زمین به هوا و ضد تانک را در آبهای منطقه توقیف کردهاند.
مقامهای جمهوری اسلامی همواره بر حمایت خود از حوثیهای یمن تاکید کردهاند. از جمله خرداد سال گذشته علی فدوی، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران، در یک گفتوگوی تلویزیونی گفت جمهوری اسلامی هر قدر بتواند از حوثیها حمایت میکند.
وزارت خارجه جمهوری اسلامی به تازگی اعلام کرد یک سفیر را به صنعا که در کنترل حوثیهاست اعزام کرده است. با این حال کریمی قدوسی در مصاحبهاش گفته در سالهای گذشته، سفارت جمهوری اسلامی در صنعا هرگز خالی از دیپلمات نبوده است.