ایران اینترنشنال - حسین دهقان، وزیر پیشین دفاع و مشاور فعلی رهبر جمهوری اسلامی، انتقادها درباره ضعف در حفاظت از محسن فخریزاده را رد کرد و در عین حال گفت که این ترور به دلیل «رخنه و نفوذ و شکاف» در ساختار امنیتی ایران رخ داده است.
دهقان در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد که تیم حفاظتی فخریزاده «در سطوح بالا» بودند و «خودروهای مناسب» در اختیار او بود.
این سخنان در حالی بیان شده که هنوز گزارش رسمی درباره تعداد محافظان و خودروهای همراه او منتشر نشده است. با این حال، جواد موگویی، مستندساز، گفته است تیم عملیات ترور فخریزاده ۱۲ نفر بودند در حالی که خود او چهار محافظ داشته و سوار بر خودروی ضدگلوله هم نبوده است.
وزیر پیشین دفاع ایران درباره ضعف در حفاظت از فخریزاده گفت که «عوامل ترور» همیشه از تیم حفاظتکننده یک قدم جلوترند.
مطالب بیشتر در سایت ایران اینترنشنال
دهقان افزود «نقطه قوت» آنها این است که « زمان و مکان» ترور را انتخاب و آن را طراحی و اجرا میکنند.
مشاور علی خامنهای در عین حال گفت که در «اشراف اطلاعاتی کشور رخنه» رخ داده و این «رخنه و نفوذ و شکاف را باید پیدا کرد».
پس از کشته شدن فخریزاده انتقادهایی از عملکرد نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی مطرح شده است.
حسین علایی، از فرماندهان ارشد و پیشین سپاه پاسداران، نیز انجام این ترور را متکی بر «اطلاعات دقیق» و ناشی از «ضعفی در ساختار و سازوکارهای دستگاه های امنیتی ایران» دانست.
محسن رضایی، فرمانده سابق سپاه پاسداران، نیز در نامهای به حسن روحانی نوشت که ادامه این ترورها «نشانگر ضعف سازمانهای اطلاعاتی کشور خواهد بود که باید با همتی مضاعف به آن پایان داده شود».
با این حال فریدون عباسی، رییس سازمان انرژی اتمی، انتقادها درباره ضعف نهادهای امنیتی را رد کرد و گفت که این ترور قرار بوده حدود ۱۰ سال قبل انجام شود، اما خنثی شده است.
به گفته عباسی، در سال ۱۳۸۷ قرار بوده خود او به همراه محسن فخریزاده و یک نفر دیگر که نامشان را ذکر نکرد، ترور شوند اما این ترور کشف شده است. او گفت که پس از کشف این ترور حفاظت از فخریزاده بیشتر شده است.
در سالهای ۱۳۸۸ و ۸۹ تعدادی از دانشمندان و دستاندرکاران برنامه اتمی ایران ترور شدند و جان باختند. عباسی سال ۱۳۸۹ ترور شد و زنده ماند.