رادیو فردا - با انتشار متن کامل گزارش تحقیق و تفحص مجلس دهم از پرونده فساد و تخلفات بانک سرمایه، جزییات تازهای از فعالیتهای اقتصادی یک عضو خانواده هاشمی شاهرودی در دسترس قرار گرفته است.
در این «گزارش محرمانه» که توسط محمود صادقی، نماینده مجلس دهم منتشر شده است، با اشاره به شراکت محمد امامی و سید احمد هاشمی شاهرودی، برادرزاده و داماد محمود هاشمی شاهرودی، رئيس پیشین مجمع تشخیص مصلحت، آمده است که شرکتهای این دو نفر در طول سالهای ۹۱ تا ۹۳، موفق به دریافت ۳۲۷ میلیارد تومان وام از بانک سرمایه شدهاند.
در بخش دیگری از این گزارش به خرید املاک واقع در لواسان، شمیران و خیابان فرشته متعلق به بانک سرمایه به ارزش بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۲ توسط احمد هاشمی شاهرودی و محمد اشاره شده است.
👈مطالب بیشتر در سایت رادیو فردا
بر اساس این گزارش، این دو خریدار تا سال ۹۵، برخی از چکهایی که برای خرید این املاک داده بودند را پاس نکردهاند و پس از مدتی این املاک را «با چند برابر قیمت» برای تهاتر بدهی خود به بانک سرمایه فروختهاند.
این گزارش در این مورد به طور مشخص به یک ملک واقع در لواسان اشاره کرده است که این دو نفر در سال ۹۲ به مبلغ ۷۲ میلیارد تومان از بانک سرمایه خریدهاند و در سال ۹۴ همان ملک را در قالب یک تهاتر و برای پرداخت بدهیهای خود به قیمت ۲۰۰ میلیارد تومان به بانک سرمایه فروختهاند.
در جریان این معامله، بانک سرمایه «جریمه تاخیر تسهیلات» شرکتهای متعلق به این دو نفر را بخشیده است.
محمد امامی از سال ۹۵ در بازداشت به سر میبرد و تاکنون چهارده جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات او برگزار شده است.
در روند رسیدگی به پرونده فساد بانک سرمایه، تاکنون گزارشی مبنی بر احضار یا بازداشت احمد هاشمی شاهرودی که شریک اصلی آقای امامی است، منتشر نشده است.
در حاشیه پرونده بانک سرمایه به نام باقر هاشمی شاهرودی، فرزند محمود هاشمی شاهرودی نیز اشاره شده است.
بر اساس برخی گزارشها این دو نفر در حال حاضر در عراق زندگی میکنند و احمد هاشمی شاهرودی با وجود ذکر نامش در کیفرخواست، در جلسات دادگاه بانک سرمایه حاضر نشد.
یکی از شرکتهایی که در گزارش مجلس به آن اشاره شده، شرکت «تجارت آفرین سون قشم» است بدون طی مراحل قانونی ۵۰ میلیارد تومان وام دریافت کرده است و این میزان وام را با تاخیر و بدون جریمه، از طریق تهاتر با یک ملک در لواسان پرداخت کرده است که در جریان این تهاتر «صرفه و صلاح بانک» در نظر گرفته نشده است.
در یک مورد دیگر، این دو شریک در سال ۹۲، یک ملک به قیمت ۲۶ میلیارد و سیصد میلیون تومان از بانک سرمایه خریداری کرده و در سال ۹۴ همان ملک را به قیمت ۹۶ میلیارد تومان به بانک سرمایه فروختهاند تا بدهیهای ناشی از دریافت تسهیلات از این بانک را تسویه کنند.
بر اساس این گزارش، در این تاریخ، یک مورد بدهی محمد امامی و احمد هاشمی شاهرودی به بانک سرمایه بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان بوده است ولی بانک این ملک ۹۶ میلیارد تومانی را قبول کرده و بدهی آنها را تسویه کرده است.
طبق گزارش مجلس، بخش دیگری از فعالیتهای این دو نفر به حوزه صادرات قیر مربوط بوده است. در جریان معاملات مربوط به صادرات قیر، «شرکت پتروگلف» به بانک سرمایه ۵۰ میلیارد تومان بدهکار میشود که در ازای یک ساختمان نیمهکاره را که حدود ده میلیارد تومان اضافه قیمتگذاری شده بود، به بانک سرمایه دادهاند.
در دادگاه بانک سرمایه پروندههای جنجالی زیادی تاکنون بررسی شده است که از مهمترین آنها میتوان به صدور حکم ۱۰ سال حبس برای عمار صالحی، پسر عطاءالله صالحی، فرمانده سابق ارتش و صدور حکم ۲۰ سال حبس برای هادی رضوی، داماد محمد شریعتمداری، وزیر کار ایران و حکم ۲۰ سال حبس برای حسین هدایتی، از سرمایهگذاران فوتبال در ایران اشاره کرد. پرویز کاظمی، وزیر پیشین رفاه ایران نیز در این پرونده به ۲۰ سال زندان محکوم شد.
سهامدار اصلی بانک سرمایه صندوق ذخیره فرهنگیان است و پرونده این بانک پس از کشف فساد «۱۵ هزار میلیارد تومانی» در این صندوق به جریان افتاد.
صندوق ذخیره فرهنگیان بیش از ۸۰۰ هزار عضو وابسته به وزارت آموزش و پرورش دارد و از سپردههای ماهیانه فرهنگیان به آنان سود سالانه پرداخت میکند.