رادیو بینالمللی فرانسه - در پی انتشار گزارش هایی مبنی بر بروز عوارض جدی همچون لختگی خون در میان شش نفر از دریافت کنندگان واکسن کرونای جانسون و جانسون، استفاده از این واکسن به طور موقت در آمریکا و آفریقای جنوبی متوقف شد. شرکت داروسازی جانسون و جانسون در واکنش به تصمیم مقامات بهداشتی آمریکا، اعلام کرد که عرضۀ این واکسن را در اتحادیۀ اروپا به تعویق خواهد انداخت. واکسن کرونای جانسون و جانسون که تنها به تزریق یک دوز نیاز دارد و نگهداری و توزیع آن نسبت به سایر واکسنها ساده تر است، قرار بود از تاریخ ۱۹ آوریل، در اتحادیۀ اروپا توزیع شود.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDD) به همراه سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA)، روز سه شنبه ۱۳ آوریل/۲۴ فروردین، طی بیانیهای مشترک، خواستار توقف تزریق واکسن کرونای جانسون و جانسون شدند.
در این بیانیه تأکید شده است که توقف موقت واکسیناسیون کرونا با استفاده از واکسن جانسون و جانسون، تصمیمی احتیاطی و پیشگیرانه برای بررسی دقیق تر نتایج تحقیقات بالینی است.
در ادامۀ این بیانیه آمده است: «تا کنون از میان بیش از ۶. ۸ میلیون دوز واکسن کرونای جانسون و جانسون که در آمریکا تزریق شده، ۶ مورد لختگی شدید خون گزارش شده است و به رغم آنکه بروز عوارض جانبی این واکسن، نادر به نظر میرسد اما ایمنی واکسنها اولویت اصلی دولت فدرال است».
پیتر مارکس یکی از مقامات سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA)، در این زمینه گفت: «یکی از افرادی که واکسن کرونای جانسون و جانسون را دریافت کرده بود، به دلیل ترومبوز و لختگی خون، جان خود را از دست داد و وضعیت جسمی یک نفر دیگر هم پس از تزریق این واکسن، بحرانی گزارش شده است».
مطالب بیشتر در سایت رادیو بینالمللی فرانسه
وی تصریح کرد: «تا کنون ۶ مورد ترومبوز و لختگی شدید ورید مغزی در زنان بین ۱۸ تا ۴۸ ساله رخ داده است که این عوارض به فاصلۀ ۶ تا ۱۳ روز پس از تزریق واکسن کرونای جانسون و جانسون ایجاد شده و همراه با کاهش شدید سطح پلاکتهای خون در این افراد بوده است».
در پی انتشار بیانیۀ مشترک مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها و سازمان غذا و داروی آمریکا، در حال حاضر تمام مراکز بهداشتی فدرال در این کشور، استفاده از واکسن جانسون و جانسون را به طور موقت متوقف کردهاند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، از آنجا که بخش عمدۀ واکسیناسیون کرونا در آمریکا با واکسنهای فایزر و مدرنا انجام میشود، توقف تزریق واکسن جانسون و جانسون، روند واکسیناسیون در این کشور را مختل نمیکند.
از سوی دیگر، گروه داروسازی جانسون و جانسون در واکنش به تصمیم مقامات بهداشتی آمریکا، اعلام کرد که عرضۀ این واکسن را در اتحادیۀ اروپا به تعویق خواهد انداخت و ارتباط موارد لختگی خون با تزریق واکسن محصول این شرکت را مورد بررسی قرار میدهد.
واکسن کرونای جانسون و جانسون که تنها به تزریق یک دوز نیاز دارد و نگهداری و توزیع آن نسبت به سایر واکسنها ساده تر است، قرار بود از تاریخ ۱۹ آوریل، در اتحادیۀ اروپا توزیع شود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، آفریقای جنوبی نیز که اولین کشوری بود که استفاده از واکسن کرونای جانسون و جانسون را آغاز کرده بود، روز سه شنبه ۱۳ آوریل، در واکنش به تصمیم مقامات بهداشتی آمریکا، تزریق این واکسن را به طور موقت متوقف کرد.
وزیر بهداشت آفریقای جنوبی اعلام کرد: «تا کنون هیچ موردی از لختگی خون در میان ۲۹۰ هزار نفری که واکسن کرونای جانسون و جانسون به آنها تزریق شده، شناسایی نشده است اما با اینحال، تصمیم مقامات بهداشتی آمریکا باید جدی گرفته شود».
سازمان جهانی بهداشت و فرانسه، در اواسط ماه مارس، موافقت خود را برای استفاده از واکسن کرونای جانسون و جانسون، اعلام کرده بودند و این واکسن آمریکایی قرار بود از تاریخ ۱۹ آوریل در اتحادیۀ اروپا عرضه شود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، آژانس دارویی اروپا (EMA)، روز جمعه اعلام کرد که هرگونه رابطۀ احتمالی میان تزریق واکسن کرونای جانسون و جانسون و بروز لختگی خون را مورد تحقیق و بررسی قرار میدهد.
پیش از این، عوارض جدی مشابهی در زمینۀ بروز ترومبوز و لختگی خون پس از تزریق واکسن کرونای آسترازنکا- آکسفورد در برخی کشورها گزارش شده بود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، برای تولید هر دوی این واکسنها و نیز واکسن روسی «اسپوتنیک وی»، از فناوری مشابه ویروس ناقل با به کارگیری نوعی آدِنو ویروس برای فعال کردن سیستم ایمنی بدن در برابر ویروس اصلی، استفاده شده است.
سازمان کنترل غذا و داروی آمریکا، پیش از این در ماه فوریه، استفاده از واکسن کرونای جانسون و جانسون را مورد تأیید قرار داده بود.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها و کارشناسان سازمان غذا و داروی آمریکا، تحقیقات خود را در مورد دلایل بروز لختگی و کاهش سطح پلاکتهای خون در افرادی که واکسن کرونای جانسون و جانسون را تزریق کرده بودند، آغاز کردهاند.
نهاد اطلاعاتی آمریکا: ایران امسال یک تهدید بزرگ است
دانمارک استفاده از واکسن آسترازنکا را متوقف کرد