ادامه نفوذ سپاه قدس در غزه و فلسطین تحت پوشش کمکهای کمیته امداد
گروه حماس (جنبش مقاومت اسلامی) در نوار غزه فلسطین از زمان کشتهشدن قاسم سلیمانی در اوایل سال گذشته تا کنون، در مناسبتهای متعددی برای این فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران مراسم یادبود برگزار کرده است. اما اقدام تازه این سازمان شامگاه چهارشنبه 5 می 2021 در توزیع بستههای افطاری ماه رمضان منقوش به آرم کمیته امداد و تصاویر قاسم سلیمانی، جنجال آفرید.
وعدههای افطاری حماس با عکس سلیمانی
***
بسیاری از کاربران شبکههای اجتماعی این موضوع را دلیلی بر ادامه نفوذ سپاه قدس در غزه و فلسطین تحت پوشش کمکهای کمیته امداد ایران دانستند.
گروه دیگری از کاربران عرب، توزیع این عکسها را اهانتی به خون گشتهشدگان سوریه و یمن و عراق و سایر قربانیان جنگهای فرقهای منطقه که سپاه قدس و قاسم سلیمانی در کشتار آنان نقش مستقیم داشته، تقلی کردند.
مراسم یادبود قاسم سلیمانی در غزه
***
پیشتر، گروه حماس، کشتهشدن قاسم سلیمانی را خسارتی بزرگ برای آن قلمداد کرده بود و در همین رابطه اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی این سازمان در تماس تلفنی با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران ضمن ابراز تسلیت، «کشتهشدن قاسم سلیمانی را ضربه بزرگی به مقاوت فلسطین» عنوان کرد.
همچنین این سازمان در زمان کشتهشدن قاسم سلیمانی ضمن برپایی مراسم تعزیه برای او در حیاط باغ «یادبود سربازان گمنام» در شهر غزه اقدام به نصب بنرهایی از تصاویر رهبران جناحهای فلسطینی و قاسم سلیمانی کرد.
محمود الزهار، یکی از رهبران ارشد جنبش فلسطینی حماس در مصاحبهای در 27 دسامبر 2020، در مصاحبهای که با شبکه ایرانی عربزبان «العالم» گفته بود، این گروه در سال 2006 مبلغ 22 میلیون دلار بهصورت نقد از قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس که در ژانویه 2020 با حمله هوایی آمریکا در فرودگاه بغداد کشته شد، دریافت کرده است.
الزهار گفت که در فرودگاه تهران و بعد از ملاقات با قاسم سلیمانی «با 22 میلیون دلار کیسه در هواپیما مواجه شدیم با این که توافق بر سر مبلغی بیشتر از این بود، اما ما 9 نفر بودیم و بیش از این نمیتوانستیم بار حمل کنیم، زیرا هر کیسه 40 کیلو بود».
اگرچه در سالهای اخیر، بهویژه در سال گذشته، با توجه به تحریمهای شدید آمریکا، اوضاع اقتصادی ایران بهشدت رو به وخامت است، اما برخی گزارشها حاکی از ادامه حمایت مالی تهران از گروههای مسلح فلسطینی در غزه، بهویژه حماس است.
در جریان اعتراضات مردمی در ایران از سال 88 تا سالهای اخیر، معترضان ایرانی بارها با سردادن شعار «نه غزه و نه لبنان جانم فدای ایران » خواستار پایان حمایت از گروههای مسلح مانند حماس و حزبالله، با هزینه ایران و ثروت مردمی که بیش از نیمی از آنها در زیرخط فقر به سر میبرند، شدند.
رهبران ایران تا کنون تمام ابتکارات بینالمللی برای یافتن توافق اسرائیلی - فلسطینی را محکوم کرده و شعار «نابودی اسرائیل از روی زمین» را تکرار میکنند، اگرچه پس از گذشت 4 دهه از عمر حکومت وی میگذرد و بسیاری بر این باورند که این شعار توانسته همدلی غرب و جامعه بینالمللی را برای تلآویو به وجود بیاورد و رژیم تهران با این کار بزرگترین خدمت را به اسرائیل داشته باشد.
گزارش سالانه وزارت امور خارجه آمریکا در ژوئن 2020 نشان داد که دولت ایران پیش از این سالانه بیش از 700 میلیون دلار برای حمایت از گروههای «تروریستی» مانند "حزب الله" در لبنان و "حماس" در غزه هزینه کرده است.