احسان مهرابی - ایران وایر
خنده تاییدآمیز شهردار تهران در پاسخ به سوالی درباره پرستوها بار دیگر موضوع استفاده نهادهای امنیتی از جاذبههای جنسی برای به دام انداختن مقامات و فعالان سیاسی را مطرح کرده است. به ویژه اینکه بر اساس روایتها «محمدعلی نجفی»، که پیش از «حناچی» در خیابان بهشت، سکان شهرداری را در دست داشت، نیز قربانی این موضوع شد.
***
پیروز حناچی در مصاحبه با روزنامه شرق درباره تلاش برای به دام انداختن او با حربه پرستوها با خنده گفته است: «خیلی سوال سختی است.»
او در پاسخ به اینکه این پرستوها وابسته به کدام نهاد بودهاند، نیز گفته است: «رد و اثری پیدا نکردم که بفهمم وابسته به کجا هستند؟ ولی اعتقاد دارم افرادی در این سطوح مدیریتی همواره باید مراقب باشند.»
نسل جدید پرستوهای امنیتی، اما گویا از سازمان اطلاعات سپاه پاسداران به سمت سیاستمداران گسیل میشوند. از «محمد سرافراز»، رییس پیشین سازمان صداوسیما، اطلاعات سپاه پاسداران را متهم کرده بود که یک «پرستو» به سراغش فرستاده بودند.
پیش از قتل «میترا» استاد و مطرح شدن پرونده محمدعلی نجفی نیز گزارشهایی درباره استفاده نهادهای امنیتی از پرستوهای زن و مرد منتشر شده بود، از جمله درباره «همسر شیرین عبادی» یا «عطاءالله مهاجرانی» و «علی جنتی» وزرای ارشاد در دولت «محمد خاتمی» و «حسن روحانی.»
سایت اصولگرای مشرق نیوز درباره استعفای جنتی نوشته بود: «در و پنجره اتاق معاونان وزیر هم چندان چفت و بست محکمی نداشت. برخی حشرات از ریزترین روزنهها هم نفوذ میکنند، چه رسد به پنجره.»
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
استفاده از حربه پرستو تنها مربوط به سیاست داخلی نیست و نیروهای امنیتی برای برخی از اتباع خارجی از این حربه استفاده کردهاند. در مقابل برخی از سازمانهای امنیتی خارجی نیز برای مقامات جمهوری اسلامی دام پهن کردهاند.
از جمله «هلموت هوفر»، بازرگان آلمانی، که به اتهام ارتباط جنسی با یک دختر ایرانی به اعدام محکوم شده بود، گفته بود که نیروهای امنیتی این دختر را بر سر راهش قرار داده بودند. او گفته بود که هدف نیروهای امنیتی از این اقدام، آزاد کردن «کاظم دارابی»، متهم ترور میکونوس، بوده است.
با این حال شایع شد که سازمان امنیت آلمان برای آزادی هوفر در جریان یکی از سفرهای «علیاکبر حسینی»، نماینده سابق مجلس مشهور به «حسینی اخلاق در خانواده»، زنی بر سر راهش قرار داد و از او فیلم تهیه کرده است.
استفاده از پرستو در دورههای مختلف وزارت اطلاعات رواج داشته است.
با این حال «علی یونسی»، وزیر اطلاعات دولت خاتمی، گفته بود که استفاده از پرستو در دوره شاه سابقه داشته و «محمد محمدی ری شهری»، وزیر اطلاعات دولت «میرحسین موسوی»، این رویه را ممنوع کرده است.
اشاره یونسی به استفاده ساواک از زنان برای به دام انداختن و تهیه فیلم و عکس از وعاظ و روحانیون از جمله «محمدتقی فلسفی»، «جعفر شجونی»، «محمود قمی» و «محمدصادق لواسانی» بود.
یونسی مدعی شده بود: «این موضوع الان در وزارت اطلاعات و همه سازمانهای اطلاعاتی امنیتی ممنوع است.»
به جز مواردی که شائبه به دام انداختن مقامات توسط پرستوهای امنیتی مطرح شده، برخی از پروندههای فساد جنسی مقامات جمهوری اسلامی نیز منجر به حذف آنان از مقامشان شده بود؛ از جمله پرونده «حسین موسوی تبریزی»، دادستان کل انقلاب یا «عبدالمجید معادیخواه»، وزیر ارشاد در سالهای ابتدایی انقلاب.
پس از پرونده نجفی نیز چندین مورد از رسواییهای جنسی چهرههای سیاسی در ایران خبرساز شد. چند ماه پس از پرونده نجفی فیلمهایی از رابطه جنسی «علیمحمد احمدی»، استاندار سابق کهگیلویه و بویراحمد و «احمدعلی مقیمی»، نماینده سابق بهشهر و معاون اسبق بازرسی مناطق نیروی دریایی سپاه در شبکههای اجتماعی دست به دست میشد. هر دو فیلم در یک اتاق ضبط شده بود و به تعبیر کاربران شبکههای اجتماعی حتی ملافهها نیز یکی بودند.
انتشار این فیلمها اما بر خلاف روال معمول که این پروندهسازیها توسط نهادهای امنیتی انجام میشود، باجخواهی فردی خوانده شد.
وبسایت «راهبرد معاصر» به نقل از یک «مقام آگاه امنیتی» خبر داده بود که فردی به نام «مصطفی میرشفیعی» پس از تهیه فیلم از تعدادی از مقامات از آنها «درخواست اطلاعات محرمانه و پول نقد» کرده که با مقاومت احمدعلی مقیمی اقدام به انتشار آن کرده است. این مقام گفته بود که «کلیه اعضای داخل این شبکه دستگیر شده و در مرحله تحقیقات قضایی هستند.» با این حال پس از آن خبری درباره وضعیت افراد دستگیر شده منتشر نشد.
در ابتدای دیماه ۱۳۹۸ نیز فایل صوتی تماسهای «حسین نقوی»، حسینی نماینده اصولگرا و پرحاشیه مجلس با یک زن خبرساز شد.
به جز مقامات ارشد سیاسی برخی از پروندههای فساد در شهرهای ایران نیز خبرساز شده است. در تابستان ۱۳۹۸ فیلم رابطه جنسی شهردار شهر صدرا در شیراز «عباس ملکزاده» با زنی با نام فامیلی «جمالی» که مسئول قراردادهای شهرداری بود، منتشر شد و پس از آن این دو و چند مقام دیگر شهرداری به اتهام فساد اخلاقی بازداشت شدند.
شهریور ۱۳۹۸ نیز خبر محکومیت به حبس و شلاق اعضای شورای شهر بابل که فیلم ارتباطشان با یک زن منتشر شده بود، بازتاب گستردهای یافت.
در دورههای مختلف مجلس نیز تعدادی از نمایندگان به اتهام فساد اخلاقی بازداشت شدهاند؛ از جمله «محمدحسن جمشیدی»، نماینده بهشهر و «حسن سیدآبادی» نماینده سبزوار و «سلمان خدادادی» نماینده ملکان.
در آستانه انتخابات ریاستجمهوری نیز موضوع فساد اخلاقی برخی از نامزدهای احتمالی مطرح شده است. از جمله اینکه مصاحبه زنی منتشر شد که گفته بود یکصدویکمین زنی بوده که «محسن هاشمی» با او رابطه داشته است. این زن گفته بود که صیغه محسن هاشمی بوده است.
بهجز این شایعههایی درباره دیگر نامزدهای انتخابات یا برخی از افراد که به عنوان معاول اول نامشان اعلام شده وجود دارد؛ اما این شایعات به صورت رسمی مطرح نشده است. مطرح شدن این شایعهها؛ اما بستگی به تحولات و درگیریهای انتخابات دارد.
بیشتر بخوانید:
شهردار تهران استفاده از «پرستوها» برای به دام انداختن سیاستمداران را تایید کرد
ایران وایر - پیروز حناچی، شهردار تهران استفاده نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی از«پرستوها» برای به دام انداختن سیاستمداران در ایران را تایید کرد.
«پرستو» واژهای که پیش از این در ادبیات سیاسی ایران سابقه داشته، این روزها وارد رسانهها نیز شده است.
واژه پرستو درباره زنانی به کار میرود که نهادهای امنیتی بر سر راه مقامات، چهرههای سیاسی، منتقدان و مخالفان حکومت و حتی دیپلماتهای خارجی قرار میدهند تا برای آنان پروندهسازی کنند.
حناچی روز یکشنبه، ۱۹ اردیبهشت در گفتگو با روزنامه شرق در پاسخ به این سوال که «آیا در دوران شهرداری خودتان حس کردهاید مستنداتی هست که بخواهند شما را با پرستوها به دام انداخته باشند؟» گفت «بالاخره کسانی که مسئولیت دارند در معرض دید هستند و خودشان باید مراقبت کنند.»
شهردار تهران درباره اینکه پرستوها از طرف کجا و وابسته به کجا بودهاند؛ نیز گفت: «رد و اثری پیدا نکردم که بفهمم وابسته به کجا هستند. ولی اعتقاد دارم افرادی در این سطوح مدیریتی همواره باید مراقب باشند.»
بحثها درباره استفاده نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی از زنان برای به دام انداختن سیاستمداران در سال گذشته و به دنبال بازداشت محمدعلی نجفی به اتهام قتل همسر دومش، میترا استاد دوباره داغ شد.
تعدادی از چهرههای اصلاحطلب و علی مطهری، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی، میترا استاد را متهم کردند که «پرستو» بوده است.
پیروز حناچی در مصاحبه با شرق به ماجرای محمدعلی نجفی هم اشاره کرده و گفته بعد از ماجرای نجفی قصد نداشته دیگر در شهرداری کار کند ولی با توجه به رای مردم، به کار خود ادامه داده است.
بحث استفاده نهادهای امنیتی از «پرستو» در سالهای گذشته همواره یک موضوع جنجال برانگیز بوده است.
اخبار غیر رسمی حاکی از آن است که سازمان اطلاعات سپاه به ریاست حسین طائب از پرستوها به طور ویژه در مقابل دولت حسن روحانی استفاده کرده است.
استعفای علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت روحانی نیز به پروژه پرستوی اطلاعات سپاه منتسب شده است.
پیش از او نیز یک وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیگر به دلیل افشای ازدواج دوم تحت فشار قرار گرفت.
عطالله مهاجرانی، وزیر دولت اصلاحات و چهره مورد تایید رهبر جمهوری اسلامی پس از افشا شدن ازدواج موقتش و شکایت همسر دوم ترجیح داد تا کشور را ترک کرده و در لندن اقامت کند.
مهرماه سال ۹۸، علی یونسی، وزیر پیشین اطلاعات ایران با اشاره به این بحثها گفت که استفاده از «پرستو» در وزارت اطلاعات ممنوع است و رهبر جمهوری اسلامی هم این موضوع را «بهشدت منع» کرده است.
با این حال، سال گذشته و در جریان ربودن حبیب اسیود، رهبر پیشین «حرکت النضال» در ترکیه و بردن او به ایران، گزارشهایی درباره ایفای نقش یک پرستو منتشر شد.
در آن زمان وبسایت العربیه فاش کرده که آقای اسیود توسط زنی به نام «صابرین سعیدی» که پرستوی وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی بود، به دام انداخته شد.