رادیو فردا - در پی انتشار تصاویری از دار زدن چند سگ در تبریز طی روزهای گذشته، واکنشها به این اقدام که به شهرداری این شهر منتسب شده، همچنان ادامه دارد.
در روزهای گذشته ویدیوهایی از دار زدن سگهای بدون صاحب توسط پیمانکاران شهرداری تبریز در شبکههای اجتماعی منتشر شد که واکنشهای بسیاری را از سوی کاربران شبکههای اجتماعی در پی داشت.
در همین حال شماری از حامیان حقوق حیوانات روز شنبه، ۲۵ اردیبهشت با تجمع در مقابل ساختمان شهرداری تبریز، خواستار استعفا و برخورد با عاملان این اقدام شدند.
محرم محمدزاده، عضو شورای اسلامی شهر تبریز در گفتوگو با پایگاه خبری ایمنا گفته است که شهرداری قرارداد خود با پیمانکاران سابق «ساماندهی» سگها را به دلیل این که آنها سگها را به کشورهای خارجی برده و میفروختند، امسال تمدید نکرد و به همین دلیل، این افراد این کلیپها را در فضای مجازی منتشر کردهاند.
محمدباقر بهشتی، دیگر عضو شورای شهر تبریز هم ضمن تایید خبر انتشار این ویدیوها از سوی پیمانکار سابق «ساماندهی» سگها گفته است که به دلیل اختلاف نظر شهرداری با او در خصوص «روش نگهداری» سگها، این خانم با هدف «فضاسازی» این فیلم را در فضای مجازی منتشر کرده است.
آقای بهشتی با اشاره به وجود اخبار متناقض در این باره گفته است که در جلسه روز یکشنبه شورای شهر تبریز این اتفاق مورد بررسی قرار میگیرد.
👈مطالب بیشتر در سایت رادیو فردا
نحوه جمعآوری سگهای ولگرد در سالهای گذشته یکی از چالشهای شهرداریها در مناطق مختلف ایران بوده که گاهی به دلیل بهکارگیری روشهایی که منجر به آزار و اذیت این حیوانات میشود، همواره انتقاد حامیان حقوق حیوانات را به دنبال داشته است.
بر اساس بند ۱۵ ماده ۵۵ قانون شهرداریها، این ارگانها با هدف «جلوگیری از شیوع امراض ساریه انسانی و حیوانی» میتوانند به «دفع حیواناتی که مبتلا به امراض ساریه بوده و یا در شهر بلاصاحب و مضر هستند»، اقدام کنند.
عقیمسازی و مسموم کردن، از جمله روشهای کنترل جمعیت سگهای ولگرد در ایران است، این در حالی است که به گفته حامیان حقوق حیوانات، بسیاری از پیمانکاران برای حفظ منافع خود هر ساله به شکلهای مختلف سگهایی را باقی میگذارند تا چرخه سگکشی و درآمدهای ناشی از آن ادامه داشته باشد.
فربد خاکپور، دامپزشک حیات وحش پیشتر در آذر ۹۹ در گفتوگو با اعتماد آنلاین «محدود کردن منابع غذایی سگهای ولگرد» را بهترین روش مقابله با ازدیاد جمعیت آنها عنوان کرده و گفته بود: «غذا رساندن به حیوانات در کشورهایی مانند آمریکا و استرالیا جرم است، اما این موضوع در ایران جرمانگاری نشده است.»
به گفته آقای خاکپور، نهتنها در مورد سگ، در برخی کشورهای اروپایی مثل ایتالیا حتی غذا دادن به کبوتر غذا با جریمه ۴۰۰ یورویی همراه است.
آقای خاکپور همچنین «ضعف مدیریت پسماند» در ایران را از دیگر دلایل زاد و ولد گسترده سگها عنوانی کرد و گفت که با حصارکشی مراکز پسماند، سر ساعت بیرون گذاشتن سطل زباله و استفاده از سطلهای مکانیزه میتوان جمعیت این حیوانات را کنترل کرد.
علاوه بر آزار و اذیت سیستماتیک سگهای ولگرد و وحشی، هر از چندگاهی آزار انواع اهلی آن از سوی شهروندان هم خبرساز میشود.
از جمله برگزاری مراسم سنتی «جنگ سگها» که همچنان در برخی مناطق ایران برگزار میشود.
در پی برگزاری این مراسم در بهمن ۹۹ در آذربایجان شرقی و مازندران، مسئولان قضایی از بازداشت عوامل برگزاری این مراسم خبر داده بودند، اما بیشترین دلیل مخالفت با برگزاری این مراسم، نه حمایت از حقوق حیوانات بلکه شرطبندی و قمار در حاشیه برگزاری این تجمعات عنوان شده بود.
در همین حال با توجه به جنبه عمومی داشتن انتشار ویدیوهای مربوط به حیوانآزاری، احکام متفاوتی برای مرتکبان این جرم صادر میشود.
دو فردی که در رضوانشهر در استان گیلان اقدام به کشتن یک سگ پس از آزار او کرده بودند، در دی ما سال گذشته به ۷۴ ضربه شلاق در ملاء عام محکوم شده بودند.
فرمانده انتظامی ملایر هم روز یکشنبه از شناسایی و دستگیری فردی که اقدام به سوزاندن یک قلاده گرگ در این شهرستان کرده بود، خبر داد.
سیرک ۱۴۰۰! طرحی از مانا نیستانی
زندگی لاکچری آقا زاده اسماعیل هنیه با پول مردم ایران