Thursday, May 20, 2021

صفحه نخست » روایت لاریجانی در کلاب هاوس از جلسه معروف بنزین بین سران قوا + حصر قرار بود موقتی باشد

larijani_052021.jpgعلی لاریجانی، رئیس سابق مجلس شورای اسلامی، در یک برنامه که در کلاب‌هاوس برگزار شد توضیحاتی درباره جلسه معروف تصویب قیمت بنزین بین سران قوا داد.

به گزارش همشهری‌آنلاین علی لاریجانی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، در پاسخ به سوال حسین قربان‌زاده، مشاور محمدباقر قالیباف (رئیس مجلس) درباره جلسه معروف تصویب قیمت بنزین که منجر به اعتراضات آبان ۹۸ شد، گفت: نزدیک به ۸ ماه درباره این موضوع بحث شد و نظر اولیه این بود که به هر ایرانی روزانه یک لیتر بنزین و مجموعا ماهی ۳۰ لیتر بدهیم و برای کسانی که بیشتر از این احتیاج دارند قیمت آزاد حساب کنیم. به گفته وی قرار بود برای کسانی هم که ماشین نداشتند سهمیه بنزین اختصاص داده شود.

او گفت: این نظریه‌ای بود که خیلی از اقتصاددان‌ها در آن مطرح مطرح کرده بودند اما در جلسات مختلفی که درباره آن نظریه بحث شد، اجماعی حاصل نشد.

نامزد انتخابات ۱۴۰۰ گفت: آخرالامر یک اصلاحی به آن صورتی که مصوب شد صورت گرفت و مساله به صورتی مطرح شد که به نظر من راه حلی اساسی نبود و حتی درباره همین هم مصوبه توضیح کافی به مردم داده نشد. لاریجانی گفت باید برای چالش‌های بزرگ در کشور اراده قوی باید وجود داشته باشد که جای آن قوه مجریه است.

پاسخ به نقد تصویب ۲۰ دقیقه‌ای برجام

لاریجانی درباره نقدی که مخالفان برجام به او وارد می‌کنند و می‌گویند برجام در دوره ریاست او بر مجلس در ۲۰ دقیقه تصویب شد، گفت: اگر کسی بتواند موضوع به این مهمی را که مشکلات اقتصادی مردم را بتواند در ۲۰ دقیقه حل کند، خیلی مدیر قوی است و به نظرم بهش رای بدهید.

رئیس سابق مجلس گفت: ماجرای برجام و تصویب آن یک پشت صحنه داشت و از دو ماه قبل هم بین دو فراکسیون مجلس هماهنگی ایجاد شد و چندین جلسه بحث شد و نهایتا توافق شد. اگرچه بعدا عده‌ای نقض کردند.

لاریجانی گفت حتی آقای دکتر توکلی در آن جلسه معروف حضور داشتند و اعلام کردند توافقی که در فراکسیون انجام شده بین اعضا امضا شود.

او گفت در صحن مجلس وقتی یک بار آقای ظریف متن برجام را به مجلس دادند حدود ۳ ساعت بحث محتوایی شد؛ یک بار وقتی برجام در کمیسیون برجام مطرح شد ۲ ساعت روی آن بحث شد.

رئیس مجلس گفت: یک جلسه هم ۴ ساعت از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ درباره کلیات بحث شد که موقع اذان ما رای‌گیری کردیم. البته آقایان توافق کردند ولی زیر توافق زدند و مطرح کردند، بیش از ۴۰۰ پیشنهاد آورده بودند که برجام سر فرصت تصویب نشود.

وی افزود: من نمی توانستم مسائل امنیت کشور را به خاطر مسائل جناحی نادیده بگیرم. نمی‌توانستم مساله‌ای که بیش از یک دهه روی آن بحث شده بود و فشار اقتصادی زیادی هم روی مردم بود به خاطر سروصدا و احساسات یک عده نادیده بگیرم؛ اگر می گویند این طرح مورد نظر رهبر معظم انقلاب نبود چرا رهبر معظم انقلاب نامه ای نوشتند از مجلس تشکر کردند؟ اگر این طرح خائنانه‌ای بود شورای نگهبان چرا همان روز اعلام نظر کرد؟ شورای نگهبان می‌توانست ۱۰ روز این بحث را نگاه دارد یا رد کند. اگر برجام چیز نجسی بود چرا منتقدان امروز می‌گویند همین را اجرا کنید.

بخش‌های دیگر سخنان رئیس مجلس به این شرح است:

- گناه کبیره نکرده‌ام که کاندیدا شده‌ام و این همه توهین و تحقیر درست نیست.

- صحنه انتخابات هرچه عقلانی‌تر در سطح مسائل پیچیده است به نفع مردم است.

- حرف من را درست توجه نکردند و مطلب من این بود که جای تصمیماتی از جنس پادگان و حوزه قضایی نیست.

- من افتخار می‌کنم مدتی در زمان جنگ در نیروهای مسلح و سپاه بودم و برای نیروهای مسلح و قضات شریف احترام قائل هستم ولی جای تدریس نهج البلاغه وسط اتوبان نیست.

در مورد هلوکاست تمام جبهه غرب را علیه ما بسیج می‌کردند | دخالت‌های دیگری نیز داشتند

لاریجانی در ادامه این گفت‌وگو از مجری درخواست کرد خانم‌ها را هم در بحث مشارکت دهید.

وی ادامه در خصوص مذاکرات و قطعنامه‌ها گفت: قطعنامه ها کاملا روشن است. دوست عریز آقای جلیلی هم گفتند در زمان فلانی سه قطعنامه تصویب شد. قطعنامه ۱۹۲۹ یکی از بدترین‌ها در طول تاریخ سازمان ملل بود.

وی با اشاره به جزئیات قطعنامه ۱۹۲۹ و ۱۹۰۳ گفت: قطعنامه‌هایی که قبلا بوده است سنخش بیشتر مشکلات مردم نبود. روی موضوعات هسته‌ای و موشک‌ها بود. اما در قطعنامه های اخیر روی موضوعات بانکی و مبادله‌ای و تجاری دست گذاشتند.

این فعال سیاسی گفت: در فروردین سال ۸۵ توانستیم زنجیره‌ی سانترفیوژ بسازیم. ما مجبور بودیم مقاومت کنیم. وقتی دیدند اراده ما قوی است خانم رایس در 21 تیر ماه سال 85 اعلام کرد که آماده مذاکرات هستیم.

لاریجانی گفت: در مورد هلوکاست تمام جبهه غرب را علیه ما بسیج می کردند و دخالت‌های دیگری نیز داشتند.

وی گفت: ما در یک مقطعی قبل از قطعنامه دوم و سوم روی سه هزار سانترفیوژ بودیم. گفتیم روی دور آهسته ای پیش می رویم. متاسفانه در داخل قابل پذیرش نبود و می گفتند موضوع هسته‌ای حل شده است.

لاریجانی در پاسخ به این پرسش که از کدام جناح حضور پیدا می‌کند، گفت: اینکه افراد یا باید اصلاح‌طلب باشند یا اصولگرا در دو دهه اخیر ایجاد شده است. اینکه عده‌ای اسم خود را گذاشتند جبهه انقلاب چه معنی دارد؟ جبهه انقلاب واقعی یعنی همه مردم و شهید مطهری و شهید بهشتی ها که علمدارش بودند. نه اینکه با مهرپراکنی و کفش پراکنی و تندروی اظهار نظر کنند.

وی خطاب به مردم ایران گفت: این انتخابات سرنوشت مردم است. همه اقشار مردم باید بدانند هرچه در انتخابات با آگاهی حضور پیدا کنند امید به حل مشکلات بیشتر خواهد بود.

بنای کنار رفتن ندارم

لاریجانی خطاب به ابطحی فعال سیاسی اصلاح‌طلب که رابطه او با جریان سیاسی مطبوعش را سوال کرد، گفت: من توضیح دادم که جامعه ما امروز قایل به تقسیم بندی اصلاح‌طلبی و اصولگرایی نیست. بنا ندارم کنار بروم. وظیفه ای برای خودم تعیین کرده ام.

وی در ادامه گفت: در تاریخ پس از انقلاب ، کدام دولتی مشی‌اش مثل دیگری بوده است؟ روئسای جمهور برای خودشان فکر و راه دارند و از نظر عملیاتی متفاوت هستند. نگذارید با انگ زدن ها جریان لوس شود. من چندین سال صدا و سیما را با جوانان اداره کردم، و اگر نه توسعه در صدا و سیما رخ نمی‌داد. آن‌زمان فقط دو شبکه بود اما آن همه شبکه ملی چه طور در آن برهه از زمان ایجاد شد؟ من در کار اجرایی بالای سر کار هستم.

لاریجانی گفت: من به شما می‌گویم یکی از مدیرانی که به جد به دنبال توسعه تولید داخلی بود من بودم.

وی با اشاره به نقش جهاد دانشگاهی و شرکت‌های داخلی در توسعه زیرساخت‌های صدا و سیما گفت: حتی در تولید کارهای فاخر در تلویزیون کار جدی صورت می ‌گرفت. آقای شجریان به شورای موسیقی ما آمد، شب‌ عیدی ایشان را دعوت کردیم و برنامه خوبی بود؛ اما عده ای گفتندچرا ایشان را آوردید؟

با دولت فعلی متفاوت خواهم بود

وی تاکید کرد: در مسئله اجرایی حتما با دولت فعلی متفاوت خواهم بود. وزرای مختلف خیلی کارها انجام دادند. اما یکی از مشکلات این دولت عدم جدیتیش است.

لاریجانی گفت: در مورد مالیات در مسکن حرف هایی که زده شد دقیق نیست. آن زمان می گفتند شرایط برای این کار آماده نیست. زمینه‌اش نبود. این حرفی بود که باعث شد مجلس این موضوع را نپذیرد.

وی در خصوص ارتباط با مراجع گفت: من به مراجع ارادت دارم ایشان هم به بنده لطف دارند و همیشه از نظراتشان بهره بردم. موضعی داشتند در حاکمیت پیگیری می کردم. ولایت فقیه میوه اندیشه مراجع است. بحث اذن از آن‌ها نیست بحث لطف آن‌ها است. مثلا دفتر آیت الله سیستانی همیشه به بنده لطف داشتند.

وی در رابطه با حجاب اظهار کرد که این موضوع دستخوش مسائل سیاسی شده است.

وی در رابطه با ضرورت حضور زنان در جامعه گفت: باید بسترها چنان فراهم شود که زنان بتوانند خودشان در صحنه حضور داشته باشند.

حصر قرار نبود طولانی باشد

وی در پاسخ به خبرنگار خارجی درباره پخش برنامه‌ هویت در صدا و سیما و رفع حصر گفت: من دیر متوجه این برنامه شدم و می‌پذیرم اشتباه بوده است. زیر دستان من این کار را کردند. بعد از این اتفاق برنامه چهره‌های ماندگار را داشتیم که تلاش کردیم جبران کنیم. در مورد حصر هم قرار نبود این مقدار طولانی شود به نظر من رئیس جمهور می‌تواند این موضوع را برطرف کند.

لاریجانی در پاسخ به پرسش دیگری درباره رد صلاحیت برخی از کاندیدهای تایید صلاحیت شده شورای‌شهر و روستای ۱۴۰۰ گفت: این کار قانونی نیست که هیئت اجرایی بگوید استعفا بدهید . الان کاره ای نیستم اما سعی می کنم پیگیری کنم.

وی در ارتباط با موضوع محل تولدش که عراق است، گفت: جد ما مرحوم آسید مصطفی اشرفی متولد ایران است. مسئله ایرانی بودن به خون است و نه جغرافیا.

ظریف، یکی از بهترین وزرای خارجه بود

لاریجانی در ارتباط با ایده دو مجلسی شدن نظام و تاسیس سنا گفت: یکی از راه‌هایی که نظم بهتری در اداره کشور ایجاد می کند دومجلسی شدن است که تصویب قانون اساسی را می خواهد که الان وقتش نیست.

وی گفت: ما وقتی می بینیم دشمن خارجی داریم که دندانش را برای وضعیت اقتصادی مردم تیز کرده باید خیلی موضوعات را رعایت کنیم. در مورد بودجه امسال مگر نمی گفتند خیلی شرایطش بد است؟ پس چرا تصویبش کردند؟ من نظرات خودم را در اداره کشور دارم. یادم هست مدلی برای آرایش سانتریفیوژ ها مشخص شده بود که مدل مربع و پیشنهادی آمریکا بود. دوستان مذاکره کننده حواسشان نبود و تصویبش کردند ما به آقای صالحی گفتیم درست نیست و باید بهم بزنید و برای همین چهار ماه مذاکرات عقب افتاد.

وی در رابطه با وزیر امور خارجه گفت: ایشان شاید یکی از بهترین وزارای خارجه بودند. حداقل هشتاد جلسه در مورد برجام بحث کردیم و من ایشان را فردی متدین و توانا می بینم. فردی خدوم است و در داخل کشور خدمت کرده است. اما اینکه در برجام اشکالاتی بوده، بله بوده من خدمت مقام معظم رهبری نامه نوشتم که از هفت موضوع تاکید شده نتوانستند دو الی سه تایش را رعایت کنند.

به میرحسین تبریک نگفتم | رای احمدی نژاد صحیح بود

- میزان رای احمدی نژاد در سال 88همان بود که وزارت کشور اعلام کرد و دلیلی ندارد که آن را نادرست بدانیم. در سال88به آن صورت که شایع کردند تبریک نگفتم. غروب روز شنبه بعد از انتخابات پیش موسوی رفتم و گفتم مسئله را ختم کنید و نگذارید تشنج بوجود بیاید و ایشان گلایه هایی داشتند و همان جا پیشنهاد دادم با رهبری دیدار داشته باشید و ایشان هم پذیرفت و آقای حجازی یک وقتی را برای فردایش هماهنگ کردند. همین بحث را با آقای کروبی هم داشتم.

ردصلاحیت ها را قبول نداشتم

لاریجانی اظهار کرد: در مجلس که بودم یکی از مشکلات ما رد صلاحیت برخی از نمایندگان بود و من می‌دیدم برخی از این رد صلاحیت‌ها درست نیست و قبول نداشتم که گاهی به مشاجره هم می‌کشید. مرحوم شهید مطهری می فرمایند نباید فکر کنیم اگر فلان کسی می‌آید و چون اشکالی دارد مردم نباید انتخابش کنند. ایشان فرمودند بگذارید مردم اشتباه کنند حتی چند بار. آزادی باید بالفعل تجربه شود تا مردم توانمند شوند.

وی افزود: یکی از موضوعات مهم رئیس جمهور این است که در سطوح بالا گفت‌وگو کند تا اقناع صورت بگیرد. اما اگر کش مکش ایجاد شود کاری پیش نمی‌رود.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy