Sunday, May 23, 2021

صفحه نخست » "مساله امنیتی و بمب ساعتی" اعتراض‌های گسترده در ایران به خاموشی‌های طولانی و بی‌برنامه

blackout_052221.jpgایران اینترنشنال - یک روز پس از آغاز اجرای طرح‌های مدیریت مصرف برق در ایران، اعتراض‌ها از سوی رسانه‌ها، شهروندان، انجمن‌های صنفی و حتی برخی نمایندگان مجلس در این باره بالا گرفته است.

مساله امنیتی و بمب ساعتی

حسین حق وردی، نماینده شهریار در مجلس شورای اسلامی، روز یکشنبه دوم خرداد گفت قطع مکرر برق در حال تبدیل شدن به یک «مساله حاد امنیتی» است.

او که در در جلسه علنی مجلس سخن می‌گفت دلایل خاموشی‌ها را مبهم خواند و افزود: «یک نفر هم نیست که به مردم توضیح‌ دهد علت قطعی برق و عدم مدیریت صحیح برق مصرفی کشور چیست؟»

وزارت نیرو دلیل خاموشی‌های زمستان را «نبود سوخت» و دلیل خاموشی‌های فصل گرما را «کمبود بارش‌ها» اعلام کرده، اما بسیاری از کارشناسان این توضیح را غیردقیق و ناموجه دانسته و این نماینده مجلس نیز چنین دلایلی را زیر سوال برد.

او گفت که کاهش تولید برق ناشی از کمبود بارش‌ها باید ۳ هزار مگاوات باشد، اما طبق گزارش‌ها اکنون افت تولید به ۱۲ هزار مگاوات رسیده است.

مطالب بیشتر در سایت ایران اینترنشنال

جواد نیک‌بین، نماینده کاشمر در مجلس، نیز گفت اگر جلوی ماینرهای رمزارز گرفته شود «قطعا می‌توان برق را مدیریت کرد».

همچنین هادی بیگی‌نژاد، نماینده ملایر در مجلس، گفت: «اگر اعلام کنیم که موضوع برق همانند یک بمب ساعتی طی سال‌های آینده عمل می‌کند، اغراق نکرده‌ایم.»

خطر قطع برق برای بیماران کرونایی

رسانه‌های ایران و کاربران رسانه‌های اجتماعی به خطرات قطع برق برای بیماران کرونایی که در بیمارستان‌ها یا خانه‌ها بستری هستند اشاره کرده‌اند.

به گزارش ایرنا، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران گفت روزهای شنبه و یکشنبه «برق هیچ بیمارستانی در تهران قطع نشد»؛ اما علیرضا وهاب‌زاده، مسئول فضای مجازی ستاد مقابله با کرونا، در حساب توییتری خود نوشت: ‬«می‌دانید با قطع برق بیماران کرونایی که در منزل به دستگاه اکسیژن‌ساز وابسته هستند ‏امکان تنفس ندارند؟»

او ادامه داد: «‏می‌دانید با قطع برق اگر، یک هزارم درصد، برق اضطراری بیمارستان برای روشن شدن اکسیژن‌سازها وارد مدار نشود برای بیماران کرونایی چه اتفاقی خواهد افتاد؟!»

فریبکاری دولت و شوخی جدول قطعی‌ها

وزارت نیرو با تبلیغ اپلیکیشنی به نام «برق من» می‌گوید برنامه زمان‌بندی قطع برق در برخی از استان‌ها از جمله تهران را منتشر کرده است؛ با این شماری از رسانه‌ها این جداول خاموشی را «شوخی» دانسته‌اند.

ایسنا روز یکشنبه نوشت: «امروز جداول خاموشی درحالی منتشر شد که به گفته مشترکان هیچگونه تطابقی با آنچه اتفاق می‌افتد نداشته است و عملا آنها سردرگم هستند.»

سندیکای تولید کنندگان برق ایران نیز روز یکشنبه خاموشی‌های گسترده در ایران را «میراث» دولت حسن روحانی برای دولت بعد از خود دانست.

خبرگزاری ایسنا نیز در گزارشی با عنوان «بازگشت برق به دهه ۶۰» به پیام‌های دریافتی از مردم اشاره کرد که از جمله گفته‌اند اقدامات تبلیغاتی درباره انجام مانورها برای روزآمد کردن سیستم‌های تامین و توزیع انرژی برق، «تنها یک شوآف بوده و واقعیت نداشته» است.

ناترازی زودهنگام برق

مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق، به خبرگزاری تسنیم گفت شنبه اولین روز اجرای طرح‌‌های مدیریت مصرف برق در کشور بود و اگر در تیر و مرداد هوا گرم‌تر شود و مصرف مردم نیز افزایش یابد، شرایط سخت‌تر خواهد شد.

او گفت: «برآورد ما این است که امسال در مجموع حداقل ۵۵۰۰ تا ۶۰۰۰ مگاوات کسری برق داشته باشیم.»

همزمان غلامعلی رخشانی‌مهر، معاون هماهنگی توزیع توانیر، میزان افزایش مصرف برق را نسبت به مدت مشابه سال قبل «۸ هزار مگاوات» اعلام کرد و گفت که مهم‌ترین دلیل کمبود کنونی برق مربوط به رمزارزها و در مدار نبودن نیروگاه‌های برقابی است.

دردسر برای دانش‌آموزان و ورزشکاران

سالار قاسمی، مدیرکل آموزش و پرورش البرز، درباره مشکلات ناشی از قطع برق برای دانش‌آموزانی که امتحانات خرداد را سپری می‌کنند گفت: «خاموشی احتمالی تبلت، لپتاپ و گوشی موبایل دانش‌آموزان در زمان برگزاری آزمون‌های آنلاین باعث می‌شود تلاش یک‌ساله آنها در سال تحصیلی به هدر برود.»

این مقام آموزش و پرورش ادامه داد: «قطعی برق برای دانش‌آموزان پایه ۹ و ۱۲ که به صورت حضوری امتحان می‌دهند هم دردسرساز است چون در صورت خاموشی، سالن امتحان با مشکل تامین روشنایی و تهویه مواجه می‌شود.»

همزمان رسانه‌های ایران گزارش داده‌اند که با وجود درخواست فدراسیون شطرنج برای عدم قطع برق این فدراسیون، در جریان مسابقات قهرمانی آسیا برق فدراسیون قطع شد. روز شنبه با قطع ناگهانی برق در تهران، برخی از شطرنج‌بازان «بازی برده را به حریف واگذار کردند».

بر اساس این گزارش، بلافاصله پس از قطع برق، فدراسیون شطرنج در نامه‌ای از اداره برق منطقه خواست که به دلیل مسابقات آسیایی برق فدراسیون قطع نشود «اما بازهم امروز صبح و در جریان مسابقات برق فدراسیون رفت.»

همچنین محسن سمیع زاده، سرپرست دبیری فدراسیون شطرنج گفت: «فدراسیون‌ها توانایی تامین هزینه برق اضطراری را ندارند و اساسا ما قطعی برق نداشتیم که به دنبال برق اضطراری باشیم. ما باید در برخی از موارد هم با رقبا بجنگیم وهم با خودمان که این مورد هم یکی از همین موارد است.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy