صدای آمریکا - سینا طوسی، پژوهشگر ارشد شورای ملی ایرانیان آمریکا (نایاک)، در مطلبی که در سایت «فارن پالیسی» منتشر کرده است، میگوید انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در ایران، نقطه عطف نامطلوبی را برای کشور رقم میزند.
او می نویسد، در حالی که علی لاریجانی حمایت خود را از مذاکرات با غرب برای برداشتن تحریم ها و حل احتمالی اختلافات مسئله هسته ای ابراز کرده بود، ابراهیم رئیسی، رئیس تندروی قوه قضائیه، دیدگاه کاملا متفاوتی درباره برخورد با تحریم ها ابراز کرده است. او دو ماه پیش گفت که مشکلات اقتصادی به جای دنبال کردن مذاکرات با «دشمن» باید از طریق مدیریت درست منابع انسانی و ظرفیت های طبیعی حل شود.
این مقاله می گوید رد صلاحیت لاریجانی که اصلاح طلب نیست، اما در شاخه واقع گرایان جناح محافظه کاران قرار دارد، و همچنین حذف کاندیداهای اصلی میانه رو و اصلاح طلب از دور رقابت های انتخاباتی امسال، عملا ابراهیم رئیسی را برای رسیدن به مقام ریاست جمهوری بدون رقیب کرده و اهمیت این موضوع فراتر از موضوع پرونده هسته ای است.
نویسنده در این مقاله مفصل می گوید که تندروها در ایران با جهان بینی اقتدارگرایانه و قویا ضدآمریکایی خود، به طور گستاخانه برای حذف رقبای میانه روی خود از عرصه سیاسی و واژگون کردن پایه های جمهوریت نظام، حرکت می کنند.
نیمه پنهانِ «ردصلاحیت»
چرا محسن رضایی؟