حسن خمینی، نوه آیتالله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی، بار دیگر در اظهاراتی از شورای نگهبان در روند تایید صلاحیت داوطلبان ریاست جمهوری ایران انتقاد کرد و گفت: "نمیشود برای مردم تصمیمگیری کرد".
اگر می گوییم حکومتی که اقبال عمومی را ندارد مشروع نیست، حکم خداست.
وقتی می گوییم اقبال عمومی، نظر جمهور (اکثریت)، شرط مشروعیت نظام است و انتخابات مشروعیت ساز است، از این جهت است که اقبال عمومی از نظر امام جزئی موضوع است.
همان خدایی که گفته اگر فقیه نیستی ولایت نداری، اگر عادل نیستی ولایت نداری، اگر آگاه به زمان نیستی ولایت نداری، این را هم قید گذاشته است.
خدا می گوید همه (پیامبران) را فرستادیم تا خود مردم اقامه قسط کنند. خودشان اقامه داد کنند.
جامعه باید خودش همراه باشد، خودش همدل باشد.
نمی شود برای مردم تصمیم گیری کرد.
دوستان انصاف داشته باشند. شما حق رای دارید، من هم حق دارم آن کسی که دلم می خواهد را انتخاب کنم. هر کدام که اکثریت را کسب کردیم محل اطاعت است. نمی شود تو برای من منتخب کنی و بگویی به این رای بده!
به گزارش بی بی سی حسن خمینی در سخنانی که سایت "جماران" آن را منتشر کرده است، گفته "اقبال عمومی و نظر جمهور که بر مبنای حکم عقل همان نظر اکثریت است، شرط مشروعیت نظام است و انتخابات مشروعیتساز است".
او گفت" "دوستان انصاف داشته باشند. شما حق رای دارید، من هم حق دارم آن کسی که دلم می خواهد را انتخاب کنم. هر کدام که اکثریت را کسب کردیم محل اطاعت است. نمیشود تو برای من منتخب کنی و بگویی به این رای بده."
حسن خمینی نیز در روزهای گذشته، یکبار دیگر با انتقاد از شورای نگهبان، ردصلاحیتهای گسترده را "تیشه به ریشه انقلاب" توصیف کرده بود. او هشدار داده بود که "هر حرکتی که بخواهد نافی عنصر جمهوری باشد یک حرکت ضد انقلابی است."
تصمیم شورای نگهبان در خصوص احراز صلاحیت هفت تن از داوطلبان نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ انتقادهایی را به دنبال داشت. در این فهرست، هیچ نامزد شاخصی از گروهها و احزاب غیراصولگرا دیده نمیشود.
حسن خمینی پیشتر با توصیه آیتالله خامنهای، رهبر حکومت ایران از داوطلب شدن در انتخابات صرف نظر کرده بود.
صلاحیت حسن خمینی پیشتر برای شرکت در انتخابات مجلس خبرنگان نیز رد شده بود.
حسن خمینی پس از پدرش، مسئول "موسسه تنظیم و نشر آثار" آیتالله خمینی است.
اکنون حسن خمینی در تازهترین اظهاراتش گفته است: "همان خدایی که گفته اگر فقیه و عادل و آگاه به زمان نیستی، ولایت نداری، قید پذیرش مردم را نیز قرار داده است". او افزود "جامعه باید خودش همراه و همدل باشد. نمیشود برای مردم تصمیمگیری کرد."
پیشتر و به دنبال گمانهزنیها درباره مشارکت "پایین" در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، گفت از منظر حقوقی مشارکت پایین تاثیری در مشروعیت انتخابات نخواهد گذاشت.
شورای نگهبان که در عمل قدرتمندترین نهاد غیرانتخابی در تعیین نامزدهای انتخابات در جمهوری اسلامی است. این شورا در دهههای گذشته همواره با حمایت قاطع آیتالله خمینی و خامنهای و مصونیت کامل در قبال هر گونه تصمیمگیری کار خود را دنبال کرده و نسبت به انتقادها و اعتراضها بیاعتنا بوده است.
سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری ایران روز جمعه، ۲۸ خرداد سال۱۴۰۰ برگزار میشود.