Monday, May 31, 2021

صفحه نخست » از بستن کلت کمری در اعتراضات سال ۸۸، تا نیروی ارزشی اختلاس‌گر

rooy31.jpgحسن رعیت، رفیق مداح‌ها همراه ارزشی‌ها / حسن میرکاظمی چگونه «رعیت» شد؟

گزارش رویداد‌۲۴ - از چهره روز- اوایل سال ۸۸ بود که بانک کشاورزی نام حسن میرکاظمی را به عنوان ابربدهکار بانکی خود اعلام کرد. میرکاظمی مدیر عامل کارخانه دنیای فلز، پارسیان فلز البرز، لوح فشردهٔ پارس و خلاصه یک تاجر ایرانی بود. چند ماه بعد از این خبر در بحبوحه اعتراضات همان سال، عکسی منتشر شد که مردی را بر ترک موتور نشان می‌داد که در حال جاساز یک کلت کمری در زیر لباسش بود. آن زمان نه هویت آن مرد توجه‌ها را به خود جلب کرد اما مشخص نشد این نیروی لباس شخصی که با کلت کمری در خیابان‌های مملو از معترضان به انتخابات ریاست جمهوری حضور دارند کیست. هویت این مرد، اما مدت‌ها بعد فاش شد؛ او همان حسن میرکاظمی تاجر ایرانی و ابربدهکار بانکی بود.

از بستن کلت کمری تا اخلال در نظام اقتصادی

میرکاظمی اما ده سال بعد از سال ۸۸ و ماجراهای آن سال، یک بار دیگر چهره خبرساز شد البته این بار نه برای هفت تیرکشی بلکه این بار به عنوان «نیروی ارزشی اختلاس‌گر».

او که تا قبل از این ماجرا، از مقبولیت قابل توجهی نزد دستگاه‌های امنیتی برخوردار بود، حتی فکرش را هم نمی‌کرد که روزی گرفتار شود. اما با تغییر رییس قوه قضائیه وعزم او برای شناسایی و گشایش پرونده نزدیکان رییس پیشین دستگاه قضا ورق برگشت و او هم مانند اکبر طبری نتوانست جان سالم به در ببرد.

اولین خبر رسمی درباره گستره فساد اقتصادی حسن رعیت از سوی علیرضا زاکانی در تابستان سال ۹۸ مطرح شد. زاکانی گفت: «حسن میرکاظمی یا همان حسن رعیت ۳۷ میلیون یورو از بانک صادرات استان گلستان وام گرفته تا کالا وارد کند؛ نه کالا وارد و نه پول را پس داده؛ و ارز را هم از کشور خارج کرده؛ سود و بدهی این پرونده، ۱۵۰۰میلیارد تومان می‌شده.»

حسن میرکاظمی، به سنت نیرو‌های شخصی بسیجی و سپاهی، علاقه چندانی نداشت که با فامیلی شناسنامه‌ای خود شناخته شود و برای همین هم نام «حسن رعیت» را برای خود انتخاب کرده بود؛ نامی که هم هویت واقعیش را پنهان کند و هم خود را به جرگه «مستضعفان انقلابی» پیوند زند. اما این نام هیچ نسبتی با بهشتی که در شهر کرج برای سکونت خود ساخته بود، ندارد. کلکسیون اسلحه، کلکسیون موتور و باغ وحش شخصی و نگهداری حیوانات از گوزن و فلامینگو گرفته تا ببر، چیز‌هایی است که نزدیکان میرکاظمی در خانه باغ «رعیت» دیده‌اند.

بالاخره در مرداد سال ۹۸، دقیقا در اوج بازداشت‌ها‌ی پرونده اکبر طبری حسن رعیت در باغ‌وحش شخصیش که دور تا دور آن را حصار کشیده و پوشانده بود و به هیچ شکل امکان دیدن فضای داخل آن میسر نبود؛ بازداشت شد.

نزدیک به دو سال انجام تحقیقات و تکمیل پرونده رعیت زمان برد تا بهار امسال که اولین جلسه محاکمه او برگزار شد. بنابر کیفرخواست، رعیت به «اخذ مبالغ کلان ارزی و ریالی با تقلب از بانک‌ها معادل ۴۰۰ میلیون دلار و بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان» متهم است؛ از جمله اینکه «۶۴ میلیون یورو از بانک صادرات بابت واردات ورق با جعل و تقلب گرفته که بعد از ۱۰سال تنها ۲۵ میلیون یوروی آن رابرگردانده.»، همچنین «۱۶۱ میلیون دلار تسهیلات برای راه انداختن کارخانه گرفته، اما کارخانه هنوز خاک می‌خورد.»

کاسبی رعیت با شرکت‌های کاغذی

حسن رعیت علاقه زیاد و البته توان فراوان برای ثبت شرکت داشته؛ او ۴۴ شرکت را به نوعی به نام خود ثبت کرده بوده که حالا مشخص شده همه صوری و کاغذی بودند. او در ارتباط با تأسیس ۴۴ شرکت صوری در جلسه دادگاه گفته: «۵۰ درصد این شرکت‌ها کاری انجام نمی‌دادند که بخواهند صوری یا غیرصوری باشند و مابقی شرکت‌ها نیز که فعالیت داشتند، مالیات پرداخت می‌کردند و فهرست بیمه کارکنان داشتند.» این ادعای رعیت با واکنش نماینده دادستان مواجه شد و جعفرزاده پرسید که چرا فهرست بیمه کارکنان شرکت‌های مورد ادعای رعیت هیچ‌گاه به بازپرس ارائه نشد؟

تأسیس ۴۴ شرکت صوری به نام افراد بی‌بضاعت و دریافت تسهیلات به نام این افراد در ازای پرداخت ماهانه ۲۰۰ هزار تومان به آن‌ها از دیگر اتهامات حسن رعیت است. رعیت اما بی‌بضاعت بودن این افراد را منکر شده و آن‌ها را که اعضای هیئت‌مدیره شرکت‌های صوری تسهیلات‌گیرنده بودند، کارمندان خود دانسته است.

همچنین براساس ردیابی‌های دادسرا حدود ۱۲ میلیون یورو از بانک مسکن شعبه خدامی توسط حسن رعیت دریافت شده و این مبلغ به حساب بانک بابک زنجانی مستقر در مالزی واریز شده و رعیت در ایران معادل ریالی مبلغ مذکور را بدون وارد کردن کالایی دریافت کرده است.

حسن رعیت همچنین ۱۸۲ میلیون دلار تسهیلات ارزی برای راه‌اندازی کارخانه فلز اردستان و واردات ماشین‌آلات مستهلک برای این کارخانه دریافت کرده بوده و اکنون در دادگاه ادعا کرده، ۱۱۰ میلیون دلار برای واردات ماشین‌آلات کارخانه مورد اشاره هزینه شده است و شرکت فولاد مبارکه متقاضی دریافت یکی از این ماشین‌آلات بوده که در دنیا بی‌نظیر است. این ادعای رعیت با واکنش نماینده دادستان مواجه شده و جعفرزاده به رعیت متذکر شده مبالغ دریافتی از صندوق ذخیره ارزی، به‌جای تجهیز کارخانه، صرف خرید ملک زعفرانیه و خرید سهام شرکت دنیای فلز و خرید خودرو و فرش شده است.

ملک زعفرانیه همان ملکی است که رعیت با پول صندوق توسعه ملی برای همسرش مینا معتقد خریده است. این ملک باغ بوده و از سال۱۳۹۴ بدون صدور هرگونه پروانه‌ای شروع به کار کرده است. بیش از ۱۰۰ اصله درخت قطع و در حال حاضر ساخت و ساز در ملک رو به پایان است. این ملک با توجه به قطع گسترده درختان در سال ۹۴ مشمول جریمه ۴.۲ میلیارد تومانی می‌شود اما به گفته منابع آگاه در آن زمان به دستور عضو کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران و نماینده شورا در کمیسیون ماده ۷ قانون حفظ و گسترش فضای سبز شهر تهران، پرونده ملک به شورای شهر و کمیسیون شهرسازی ارسال می‌شود و با هماهنگی معاون وقت خدمات شهری و شهردار وقت منطقه یک، عوارض قطع درخت ملک به ۹۰میلیون تومان کاهش پیدا می‌کند.

ساخت برج در این باغ نابود شده ۳ هزار متری در حال انجام است و هنوز هیچ پروانه‌ای برای این ملک صادر نشده است. جالب اینجاست که شهرداری منطقه یک بعد از ۸ سال و حتی با آمدن مدیریت جدید هنوز جلوی ادامه کار را نگرفته است و گفته می‌شود در حال حاضر سند تک برگی ملک به نام مینا معتقد همسر حسن رعیت است.

رعیت؛ تاجری که با همه بسته بود

حسن میرکاظمی رفاقت نزدیکی با مداحان مذهبی سرشناس داشت، از جمله محمدرضا طاهری. طاهری سال ۱۳۷۸ شرکتی به‌نام لوح مهراندیش برای تولید، صادرات و واردات لوح‌فشرده خام یا همان سی‌دی راه انداخته‌بود که حسن میرکاظمی رئیس هیات‌مدیره آن بود. طاهری تنها رفیق مداح میرکاظمی نبود. دی ۹۲ که خبر آمد محمود کریمی، مداح شناخته شده در بزرگ‌راه بابایی تهران پس‌ از تصادف با یک پژو ۲۰۶، کلت کشیده و تیراندازی کرده، مشخص شد حسن میرکاظمی هم در این هفت‌تیرکشی همراه او بود.

رفاقت با مداحان تنها گوشه‌ای از روابط گسترده حسن میرکاظمی بود. سعید مرتضوی در توضیح رابطه خود با بابک زنجانی از میرکاظمی نام برده بود و گفته: ««من اصلا ایشان (بابک زنجانی) را نمی‌شناختم و شرکتش را هم نمی‌شناختم. یکی از دوستان به نام آقای میر کاظمی که نیروی ارزشی بسیار مورد اعتمادی است که با ایشان دوست است تماس گرفت و ایشان را معرفی کرد.»

میرکاظمی دستیار زنجانی بود و کنار دستش. تا جایی که به نقل از نماینده دادستان روز اولی که بابک زنجانی دستگیر شده، شماره میرکاظمی را به بازجو داده تا به واسطه نفوذ و رابطه وی با اکبر طبری مشکل رفع شود.»

این سلسله نشانه‌ها به خوبی نشان می‌دهد، رعیت هم با دوست دوستان دوست بوده و هم با دشمن دوستان. هم با طبری، دوست نزدیک لاریجانی، رفاقت داشته و هم از آن‌سو، با بابک زنجانی و سعید مرتضوی.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy