ایندیپندنت فارسی - اظهارات شهروندان در ایران حاکی از بروز وقفه در روند واکسیناسیون علیه ویروس کرونا است.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اعلام کرد که به دلیل تمام شدن محموله واکسن کرونا، واکسیناسیون فعلا متوقف شده است.
در آن اطلاعیه آمده است: «به دلیل اتمام محموله واکسن، از فردا مورخ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰ تا اطلاع ثانوی واکسیناسیون علیه کرونا ویروس انجام نمیشود.»
روز شنبه هم دبیر شورای سلامت شهر اهواز گفته بود که به دلیل تمام شدن موجودی واکسن، واکسیناسیون در آن شهر دچار وقفه شده است.
یکی از ساکنان سالمند تهران که مبتلا به بیماری پیشزمینهای هم هست، به ایندیپندنت فارسی گفت که مایهکوبی در پایتخت هم متوقف شده است و به کسانی که نوبت اول واکسن را تزریق کردهاند، گفته شده است که تا دو یا سه ماه دیگر نمیتوانند برای دریافت نوبت دوم مراجعه کنند.
مطالب بیشتر در سایت ایندیپندنت فارسی
روز یکشنبه، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا به صورت تلویحی از کاهش موجودی واکسن خبر داد، هرچند گفت که «تزریق واکسن کرونا در کشور متوقف نشده و تا رسیدن محموله جدید، واکسینه شدن گروههای سنی پرخطر ادامه مییابد.»
علیرضا رئیسی گفت: «واکسیناسیون گروه سنی ۸۰ سال به بالا را انجام دادیم، ۷۵ تا ۸۰ سالهها هم انجام شد. همچنین تعداد زیادی از جانبازان و معلولان و سالمندان مستقر در خانه سالمندان را واکسینه کردهایم.»
او تاکید کرد که ورود محموله کرونا به ایران با تاخیر روبهرو شده است: «اوایل هفته گذشته قرار بود یک محموله واکسن شامل سه میلیون دوز از یکی از کشورها به دست ما برسد و روند واکسیناسون به خوبی پیش میرفت، اما چون (ورود) آن محموله با تاخیر مواجه خواهد شد، برنامه ما این است که فعلا برای افراد ۷۰ سال به بالا هم دوز اول و هم دوز دوم واکسن انجام شود.»
آقای رئیسی اذعان کرد که فعلا نوبت واکسیناسیون گروه بعدی به بعد از رسیدن واکسن موکول شده است، «اما این که روند واکسیناسیون متوقف شده حرف درستی نیست و تزریق برای گروههای سنی جدید به پس از رسیدن واکسنهای جدید موکول شده است.»
طبق اعلام ستاد مقابله با کرونا، تا پایان خرداد قرار است گروههای سنی ۶۰ سال مایهکوبی شوند، گروههای خاص، شامل مبتلایان به بیماری سرطان فعال (افراد تحت شیمیدرمانی و رادیوتراپی)، بیماران دیالیزی، بیماران پیوند عضو و کلیه، کبد، قلب و عروق، مبتلایان به بیماری هموفیلی، تالاسمی، و بیماران مبتلا به ام اس کنترل نشده جزو گروههایی هستند که بانک اطلاعاتی آنها موجود است و واکسن را دریافت میکنند.
فاز دوم واکسیناسیون، تزریق واکسن به سالمندان و بیماران خاص را شامل میشود، و در فاز سوم، دارندگان مشاغل پرخطر مانند خلبانان، رانندگان، خبرنگاران، نیروی انتظامی، و نیز افراد حاضر در پادگانها، زندانها، و مراکز تجمع مایهکوبی میشوند.
فاز چهارم هم واکسیناسیون عمومی را شامل میشود. باور بر این است که اگر بتوان افراد بالای ۶۰ سال را واکسن زد و در اقدام بعدی آن شرط سنی را ۵ سال کاهش داد، جمعیت قابل توجهی از شهروندان از بیماری مصون میمانند.
با تزریق واکسن به افراد بالای ۵۰ سال، حدود ۸۵ درصد افراد دارای بیماری زمینهای مانند فشار خون و دیابت، تحت پوشش قرار میگیرند.
ایران در امتداد بنبست خامنهای
همه چیز در خدمت «انتقال آرام قدرت»