Thursday, Jun 10, 2021

صفحه نخست » پولیتیکو: آمریکا به ونزوئلا و کوبا در مورد پهلو گرفتن ناوهای ایران هشدار داد

warning_060821.jpgرادیو فردا - مقام‌های مطلع آمریکایی چهارشنبه ۱۹ خرداد به نشریه «پولیتیکو» گفتند، دولت جو بایدن به طور خصوصی به دولت‌های ونزوئلا و کوبا در خصوص پهلو گرفتن دو ناو ایران در بنادر این کشورها هشدار داده و از آنها خواسته است اجازه ندهند این کشتی‌ها وارد قلمرو آب‌های آنها شوند.

به نوشته «پولیتیکو» گفته می‌شود این کشتی‌ها که هم اکنون در اقیانوس اطلس در حال حرکت هستند، «احتمالا حامل تسلیحات نظامی برای ونزوئلا هستند.»

پولیتیکو می‌گوید٬ انتقال سلاح توسط این کشتی‌های ایرانی به ونزوئلا یا کوبا اقدامی تحریک آمیز در راستای نادیده گرفتن مستقیم هشدارهای ایالات متحده خواهد بود.

این گزارش اضافه کرده است، انجام این سفر با عبور از اقیانوس اطلس یک گام مهم برای نیروی دریایی ایران محسوب می‌شود.

دو مقام در وزارت دفاع و یک مقام کنگره آمریکا که خواستند نامشان فاش نشود، به پولیتیکو گفتند، دولت جو بایدن از طریق کانا‌‌ل‌های دیپلماتیک کاراکاس و هاوانا را تحت فشار قرار داده است تا مانع پهلو گرفتن کشتی‌های ایرانی در بنادر این کشورها شود.

این مقام کنگره آمریکا هم گفته است، دولت جو بایدن همچنین به طور جدی در حال تماس با سایر دولت‌های منطقه است تا اطمینان حاصل کند که آنها نیز اجازه پهلو گرفتن به کشتی‌ها نخواهند داد.

👈مطالب بیشتر در سایت رادیو فردا

در همین حال، دو فرد مطلع دیگر به پولیتیکو گفتند، کاراکاس در تلاش است تا از این وضعیت به عنوان اهرم فشار برای لغو تحریم‌های اعمال در دوران دونالد ترامپ علیه ونزوئلا استفاده کند.

طبق این گزارش، واسطه‌های آمریکایی مرتبط با مقامات ونزوئلا به کاراکاس هشدار داده‌اند، حضور کشتی‌های ایرانی در آب‌های این کشور، احتمال کاهش تحریم‌های آمریکا علیه ونزوئلا را تضعیف خواهد کرد.

یک مقام وزارت دفاع آمریکا به پولیتیکو گفته است، با این حال ایران همچنین کاراکاس را تحت فشار قرار داده است که تا اجازه دهد این دو ناو در بنادر این کشور پهلو بگیرند.

جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، هفته گذشته به سی‌ان‌ان گفته بود، اگر ناوهای ایرانی به سمت ونزوئلا حرکت کنند، اقدام «تحریک‌آمیزی» است و تهدیدی برای آمریکا و متحدین آن محسوب می‌شود.

سخنگوی پنتاگون تصریح کرده بود اگر ناوهای ایرانی حامل سلاح باشند آمریکا هماهنگ با شرکای خود اقدامات مناسب را برای جلوگیری از انتقال آن به ونزوئلا اتخاذ خواهد کرد.

یک مقام آمریکایی هم در این زمینه به شبکه سی‌ان‌ان گفته بود، معلوم نیست این ناوها حاوی تسلیحات نظامی باشند یا نه، اما حامل قایق‌های تهاجمی کوچک هستند و آمریکا نمی‌خواهد این قایق‌ها را در آب‌های نزدیک خود ببیند.

یکی از این دو کشتی‌ها، ناو نظامی مکران است که پیشتر گزارش شده بود هفت قایق تهاجمی کوچک روی عرشه‌اش داشته است. گزارش حاکی است که ناو دیگری که مکران را در اقیانوس اطلس همراهی می‌کند، یک ناو محافظ است.

«ناو-بندرِ مکران» یک نفتکش است که به ناو تبدیل شده است و از نظر طول و تناژ و گنجایش حجمی بزرگترین ناو نیرو دریایی ایران محسوب می‌شود. این ناو ۲۲۸ متر طول و ۴۲ متر عرض دارد. تناژ نهایی آن ۱۲۱ هزار تن و حداکثر سرعت آن ۱۵ گره معادل ۲۷.۵ کیلومتر در ساعت است که قابلیت حمل هفت هلیکوپتر را دارد و مجهز به تسلیحات و تدارکات گسترده است.

ایران و ونزوئلا که هر دوی آنها با تحریم‌های شدید ایالات متحده روبرو هستند، طی چند سال اخیر روابط نزدیک و همکاری‌های مشترکی در زمینه‌های مختلف از جمله برای تبادل بنزین و مواد شیمیایی داشته‌اند.

دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا سال گذشته هشدار داده بود که محموله احتمالی موشک‌های دوربرد ارسالی ایران برای حکومت ونزوئلا را منهدم خواهد کرد.

الیوت آبرامز، نماینده دولت دونالد ترامپ در امور ایران و ونزوئلا، در این زمینه گفته بود: «ارسال موشک‌های دوربرد ایران به ونزوئلا از نظر ایالات متحده قابل قبول نیست و نه آن را تحمل می‌کنیم و نه اجازه این کار را می‌دهیم».



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy