دویچه وله - سران و رهبران کشورهای جی هفت در نشست خود در جنوب بریتانیا جمهوری خلق چین را چالشی بزرگ برای جهان دانستهاند. پرداختن به رشد چشمگیر چین در عرصههای اقتصادی و نظامی و نفوذ این کشور در جهان از جمله مسائل این نشست بوده است.
جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا از دیگر رهبران کشورهای گروه هفت درخواست کرده است در برابر چالشهای برخاسته از عملکرد چین در جهان، رویکرد مشترکی در پیش گیرند.
خبرگزاری رویترز روز یکشنبه ۱۳ ژوئن (۲۳ خرداد) با انتشار گزارشی به واکنش چین به اظهارات رهبران کشورهای گروه هفت پرداخته است.
سخنگوی سفارت چین در بریتانیا اعلام کرده است که «ایامی که تصمیمات جهانی توسط گروه کوچکی از کشورها دیکته میشد، مدتهاست که سپری شده است.»
👈مطالب بیشتر در سایت دویچه وله
چین گفته است گروه کوچکی از کشورها دیگر نمیتوانند بر جهان حکم برانند و سرنوشت جهان را رقم بزنند. اظهارات سخنگوی سفارت چین در بریتانیا واکنشی به اظهارات جو بایدن و سران دیگر کشورهای جی هفت مبنی بر مقابله با نفوذ دمافزون چین در جهان بوده است.
چین مدعی شده است که «ما همواره بر این باور هستیم که کشورهای جهان، چه بزرگ یا کوچک، چه قوی یا ضعیف، چه فقیر یا ثروتمند، با یکدیگر برابر هستند و مسائل و امور جهان میبایست از طریق تعامل و مشورت همه کشورهای جهان حل و فصل شود.»
سران و رهبران کشورهای آمریکا، کانادا، بریتانیا، آلمان، ایتالیا، فرانسه و ژاپن در نشست خود به رشد چشمگیر چین در عرصههای نظامی و اقتصادی ظرف ۴۰ سال گذشته پرداختهاند.
به باور آنها، کشورهای صنعتی غرب باید از طریق سرمایهگذاری در زیرساختهای اقتصادی کشورهای دیگر اقدام به رقابت با چین نموده و مانع از افزایش نفوذ این کشور در جهان گردد.
باید یادآور شد که چین برای افزایش نفوذ خود در جهان هزاران میلیارد دلار در پروژه جاده ابریشم و در زیرساختهای کشورهای مختلف جهان سرمایهگذاری کرده و از این طریق بر دامنه نفوذ خود در این کشورها افزوده است.
پیامهای پنهان متن انتخاباتی میرحسین موسوی