Thursday, Jun 17, 2021

صفحه نخست » بزرگترین مشکل جمهوری اسلامی «براندازی» در ایران است نه «برجام» در اروپا!

keyhan17.jpgکیهان لندن - ششمین دور از مذاکرات غیرمستقیم رژیم ایران و دولت آمریکا با میانجیگری اروپایی‌ها در وین در حال برگزاریست اما به دلایل مختلف در حالی که بیش از دو ماه از آغاز آن می‌گذرد هنوز در عمل نتیجه‌ای نداشته و تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی همچنان ادامه دارد.

اوایل ماه ژوئن انریکه مورا مقام ارشد هیئت مذاکره‌کننده اتحادیه اروپا با ابراز خوش‌بینی نسبت به احیای برجام پیش‌بینی کرده بود دور بعدی مذاکرات قطعاً آخرین دور مذاکره خواهد بود! اما اکنون برخلاف پیش‌بینی‌ و خوش‌بینی انریکه مورا و همکارانش نه تنها مذاکرات به پایان نرسیده بلکه به دلایل مختلف به نوعی متوقف شده است.

تا یکی دو هفته پیش طرفین حتا امیدوار بودند پیش از برگزاری انتخابات در ایران تکلیف چانه‌زنی‌ها روشن شود اما اکنون علاوه بر اروپایی‌ها میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در مذاکرات و همچنین رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌گویند «برای ادامه کار باید تا تشکیل دولت جدید در ایران صبر کرد!» به این ترتیب دست‌کم بین دو تا سه ماه دیگر تکلیف مذاکرات مشخص نیست. این وضعیت شاید برای غربی‌ها اهمیت چندانی نداشته باشد اما برای تهران که با بحران‌های مختلف به ویژه مشکلات اقتصادی و نارضایتی‌هایی عمومی و اجتماعی دست و پنجه نرم می‌کند بسیار نگران‌کننده است.

شاهزاده رضا پهلوی سرشناس‌ترین چهره اپوزیسیون مدافع دموکراسی در ایران از مخالفان جدی بازگشت آمریکا به توافق اتمی است. او معتقد است «بازگشت به برجام تسلیم در برابر اخاذی اتمی» است و حیات دوباره به رژیم ایران می‌بخشد که بهایش را مردم پرداخت می‌کنند.

👈مطالب بیشتر در کیهان لندن

اخیراً مارکو روبیو سناتور جمهوریخواه و از مخالفان سرسخت احیای برجام با شاهزاده رضا پهلوی دیدار و گفتگو کرد. محور این گفتگو سیاست‌ آمریکا در قبال جمهوری اسلامی و نقض حقوق بشر در ایران بود.

پیشتر سناتور روبیو گفته بود دولت بایدن از دولت‌های حامی تروریسم مانند رژیم ایران و نمایندگان تروریستی آن مانند حماس دلجویی می‌کند و چشم بر فعالیت‌های شرورانه‌ی جمهوری اسلامی در منطقه می‌بندد. جمهوریخواهان کنگره از دولت بایدن می‌خواهند تحریم‌های جمهوری اسلامی همچنان حفظ شود.

شاهزاده رضا پهلوی در مصاحبه‌ با «صدای آمریکا» خطاب به بایدن می‌گوید: «ما دیدیم که برجام نفعی برای مردم ایران نداشت بلکه به نفع رژیم و شبه‌نظامیانش در سوریه و لبنان بود. می‌گویند سیاست آمریکا این است که با تروریست‌ها مذاکره نمی‌کند. من می‌گویم که با باج‌گیرها و اخاذها هم نباید مذاکره کند.»

در این میان علی خامنه‌ای سال‌هاست است که از اقبال جامعه ایران به پهلوی‌ها به شدت نگران است و اکنون بیش از هر زمان دیگری دریافته که این نگرانی بی‌علت نبوده است. وی تجلّی اقبال مردم و نگرانی‌های کینه‌توزانه‌ی خود را را در داخل و خارج از کشور می‌بیند که از جمله با سیاست‌های شاهزاده پهلوی برای تقویت کارزار «نه به جمهوری اسلامی»‌و اتحاد مخالفان دموکراسی‌خواه در یک همبستگی ملی هم استقبال و هم مستحکم می‌شود.

در شرایطی که طرفین مذاکره در وین به دنبال حذف مؤلفه‌هایی هستند که در سخت‌تر شدن روند احتمالی احیای برجام تأثیرگذار است، یکی از اقدامات عجیب آنها لغو مجوز برگزاری تجمعات اعتراضی در مقابل محل برگزاری مذاکرات وین به بهانه «آلودگی صوتی» و نگرانی از اخلال و شکست مذاکرات به خاطر این اعتراضات است!

آتوسا صباغ فعال سیاسی مشروطه‌خواه و از جمله هماهنگ‌کنندگان تجمعات اعتراضی مقابل محل مذاکرات اتمی در وین به کیهان لندن می‌گوید: «از آغاز تجمعات ما در محل مذاکرات، رژیم اسلامی در همان هفته‌های نخست از دولت اتریش خواست که جلوی ما را بگیرند اما دولت اتریش موافقت نکرد... مشکل آنها شعارها بود و مشروطه‌خواهی چون توجه مردم جلب شده بود و امکان نداشت روزی عابرین از ما در مورد پرچم و شاهنشاه و درفش کاویانی سؤال نکنند.»

این فعال پادشاهی‌خواه در گفتگوی دیگری پس از لغو تجمع اعتراضی ایرانیان مخالف جمهوری اسلامی در برابر محل مذاکرات وین به کیهان لندن درباره اعتراض‌شان به پلیس می‌گوید: «ما آنجا به پلیس گفتیم این چه وضعیتی است و چرا با وجود صدور مجوز رسمی به ما اجازه برگزاری تجمع در مقابل گراندهتل را نمی‌دهد؟ پلیس دستش را تا نزدیک چانه‌اش بالا آورد و گفت «ببینید، بوی تعفن این قضیه تا اینجا رسیده؛ از اول مذاکرات بارها به ما گفته بودند که نگذارید این تجمع برگزار شود اما ما موافقت نکردیم، اما الان وزارت امور خارجه از ما خواسته است و شما باید وکیل بگیرید تا بتوانید اجازه برگزاری را دوباره بگیرید.»

لغو مجوز برگزاری تجمع اعتراضی در محل مذاکرات اتمی وین مورد توجه رسانه‌های بین‌المللی از جمله «اورشلیم پست» نیز قرار گرفته است. انریکه مورا مسئول هماهنگی مذاکرات احیای برجام ادعا می‌کند او نبوده که درخواست لغو مجوز اعتراضات را کرده! وی تأکید کرده به حق آزادی بیان و آزادی اعتراض احترام می‌گذارد. با اینهمه به درخواست جمهوری اسلامی و طرفین مذاکره، دولت اتریش مانع برگزاری اعتراضات ایرانیان مخالف جمهوری اسلامی در برابر گراند هتل شده و به آنها پیشنهاد کرده در محل دیگری تظاهرات کنند!

علی اکبر ناطق‌نوری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام روز ۲۸ اردیبهشت سال ۱۳۹۷ با تأکید بر اینکه مذاکره و پذیرفتن برجام حاصل تصمیم‌گیری مجموعه نهادهای کلیدی نظام و نظر مساعد خامنه‌ای بوده، گفته بود «چالش ما از این پس براندازی است نه برجام!»

مهرداد درویش‌پور جامعه‌شناس و استاد دانشگاه مالاردالن سوئد در پاسخ به پرسش بخش فارسی «یورو نیوز» در اینباره که «آیا پایگاه اجتماعی اپوزیسیون جمهوری اسلامی تغییر کرده است؟ و آیا می‌توان پسامد بزرگ شعار «رضا شاه روحت شاد» در اعتراض‌ها را نشانگر موفقیت اپوزیسیون راستِ ملی‌گرا، سلطنت‌طلب در میان این بخش از جامعه ارزیابی کرد؟» می‌گوید: «نمی‌توان انکار کرد که اپوزیسیون ناسیونالیست راست، هواخواه احیای نظام گذشته و طرفدار رضا پهلوی در جامعه نفوذ بیشتری یافته است.»

او تأکید کرده خیزش‌های دی‌ماه ۹۶ و آبان ۹۸ «ساختارشکن» و دارای «فراگیری جغرافیایی» و «تنوع اتنیکی» بود و از همین رو نهادهای امنیتی و برخی مسئولان رژیم بارها هشدار داده‌اند که شورش گرسنگان و تهیدستان چالش و تهدید امنیتی جدی‌تری برای نظام است.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy