بی بی سی فارسی
بنا به اعلام ستاد انتخابات نرخ مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری در شهر تهران، پایتخت ایران، ۲۶ درصد بوده است، یعنی از هر چهار نفری که در تهران واجد شرایط رای دادن بودهاند تنها یک نفر رای داده است.
شکراله حسن بیگی، رئیس ستاد انتخابات استان تهران، گفته نرخ مشارکت در سطح این استان بیش از ۳۴ درصد و در شهر تهران ۲۶ درصد بوده است.
در میان استانهایی که نتایج نهایی آنها اعلام شده این پایینترین نرخ مشارکت است.
سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران با پایینترین نرخ مشارکت برگزار شد و رقابت به حدی سرد بود که شمار آرای باطله بیش از رایهای رقیبان نامزد پیروز بود.
در مجموع بیش از ۴۰۰ هزار رای باطله در تهران شمرده شده است که معادل ۱۲ درصد کل آرا است.
مطابق آماری که شکراله حسن بیگی داده در استان تهران هم مانند سراسر کشور آرای باطله بیش از رایهای محسن رضایی، عبدالناصر همتی و امیرحسین قاضیزاده هاشمی بوده است.
شمار بالای آرای باطله و نرخ مشارکت بسیار پایین در حالی رقم خورده که در آستانه انتخابات وبسایت آیتالله علی خامنهای، رهبر ایران، از قول او نوشت: " اگر رای سفید موجب تضعیف نظام اسلامی باشد، حرام است" و احمد علم الهدی، نماینده او در مشهد و پدرزن ابراهیم رئیسی هم تحریمکنندگان انتخابات را تکفیر کرد.
حکومت ایران پیش از این شمار بالای آرا را نشانه محبوبیت خود در بین مردم میدانسته است.
آیتالله خامنهای در آستانه انتخابات گفت: "عدم حضور در انتخابات به معنی فاصله گرفتن مردم از نظام اسلامی است".
مشارکت پایینتر زنان در تهران
به گفته رئیس ستاد انتخابات استان تهران از میان کسانی که رای دادهاند ۵۴ درصدشان مرد بوده و ۴۶ درصدشان هم زن بودهاند. (ایران هویتهای جنسی دیگر را به رسمیت نمیشناسد).
مشارکت بیشتر مردان در انتخابات در تهران در حالی است که بنا به سرشماری نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ نسبت جنسی در تهران ۱۰۱ بوده، یعنی شمار مردان و زنان در تهران تفاوت اندکی دارد.
هر هفت نامزد تایید صلاحیتشده در شورای نگهبان مرد بودند و بحث مشخصی درباره حقوق زنان در مناظرههای انتخاباتی مطرح نشد.
حسن روحانی، رئیس جمهور، با تمسخر مناظرهها گفت: "چقدر زنان در این چند روز خوب شدند".
واکنش محمود احمدی نژاد به نتیجه انتخابات