رادیو فردا - یک مقام وزارت نیرو ایران روز یکشنبه ۳۰ خرداد اعلام کرد که نیروگاه اتمی بوشهر از روز شنبه بهطور «موقت» از مدار خارج شده است و انتظار میرود که کشور با خاموشیهای گسترده روبرو شود.
غلامعلی رخشانیمهر، معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر، به تلویزیون حکومتی ایران گفته که «از دیروز با خروج اضطراری سه چهار روزه نیروگاه اتمی، با کاهش ۱۰۰۰ مگاواتی تولید مواجهیم».
او گفته که تولید برق ایران در سال گذشته ۵۸ هزار مگاوات و مصرف آن نیز حدود ۶۰ هزار مگاوات بود، در حالی که تولید اکنون به ۶۱ هزار مگاوات رسیده است و مصرف در هفته گذشته نیز بالغ بر ۶۲ هزار مگاوات بود.
افزایش مصرف در حالی است که با خروج نیروگاه اتمی بوشهر به مدت چند روز برای انجام «تعمیرات»، انتظار میرود خاموشیها در ایران که از هفتهها پیش اعمال شده است گستردهتر شود.
👈مطالب بیشتر در سایت رادیو فردا
خاموشیهای اخیر در مناطق مختلف کشور موجب انتقاد شهروندان، آسیب زدن به برخی کسبوکارها، اخلال در امور اداری و هشدار درباره وضعیت بیمارستانها با توجه به بستری بودن بیماران کرونایی شده است.
مقامات وزارت نیرو بارها افزایش دما و خشکسالی را از جمله دلایل فشار به صنعت برق کشور و قطعیهای اخیر عنوان کردهاند.
این در حالی است که آمارهای رسمی وزارت نیرو نشان میدهد بهخاطر فرسودگی شبکه، بیش از ۱۰ درصد برق تولیدی کشور (حدود ۴۰ تراوات ساعت) در همان مرحله انتقال و توزیع تلف میشود.
از سوی دیگر، تولیدکنندگان رمز ارز هم فشار بیشتری به شبکه برق ایران وارد میآورند و به گفته آقای رخشانیمهر، آنها به اندازه «نصف تهران» برق مصرف میکنند.
حسن روحانی، رئیسجمهوری ایران، روز پنجم خرداد اعلام کرد که «از امروز تا پایان شهریورماه فعالیت استخراج رمزارز حتی برای آنها که مجاز بوده است باید تعطیل شود».
با این حال به نظر میرسد که این دستور نادیده گرفته شده است، زیرا به گفته معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر، فقط «هفته گذشته بیش از سه هزار دستگاه ماینر جمعآوری شد».
نیروگاه بوشهر متکی به اورانیوم دریافتی از روسیه است و آژانس بینالمللی انرژی اتمی بر این سوخت نظارت دارد.
علیاکبر صالحی، رئيس سازمان انرژی اتمی ایران، اوایل امسال گفت که در حال حاضر ایران به خاطر این نیروگاه «چند صد میلیون یورو» به روسیه بدهکار است ولی مسکو با وجود این بدهی، به کمکهای خود ادامه داده است.
محمود جعفری، معاون سازمان انرژی اتمی ایران، هم پیشتر گفته بود تامین هزینههای لازم برای «بهرهبرداری، نگهداری، خرید قطعات یدکی و سوخت سالانه واحد یکم نیروگاه» بوشهر با توجه به وجود تحریمها دچار «مشکلات جدی» شده و ممکن است امسال «فعالیت این نیروگاه متوقف شود».
نیروگاه بوشهر بعد از سالها تاخیر، سرانجام در سال ۱۳۹۰ راه اندازی شد، اما فعالیت آن چندین بار متوقف شده و بحث زیاندهی آن هم مطرح بوده است.
تصمیمهای سخت رهبران ایران