ظریف نه به دلیل سونامی مرگ ایرانیان بلکه به دلیل آنچه که توهین به دستگاه دیپلماسی خوانده سکوت خود را شکسته است
محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران در واکنش به به ادعاهاى لحظه آخرى زالى در صفحه شخصی خود نوشت: نگذارید از سکوت پشیمان شویم .
محمد جواد ظريف در اينستاگرام نوشت:
سلام دوستان
شرایط کرونا وخیم است و نیاز به کوشش و همدلی ملی داریم.
بنده و همکارانم در نبرد تمام عیار با جنایت تحریم و تروریسم اقتصادی، تمام سعیمان را برای افزایش واردات واکسن خارجی و تأمین نیازهای تولید داخلی انجام داده و خواهیم داد و در برابر مسئولین بهداشت کشور و ایثارگران سلامت سرتعظیم فرودآورده و دست تک تک آنها را میبوسیم.
ولی متأسفانه حمله و توهین و افترا به دستگاه دیپلماسی از مستحب مؤکد هم عبور کرده و تبدیل به واجب عینی، و نه حتی واجب کفائی، شده است.
چون حتما 8 سال حمله به ما وجوب کفائی را پوشش داده بود. 8 سال است بخاطر منافع ملی و رعایت حرمت مردم عزیزمان سکوت کرده ایم ولی در موضوع تامین واکسن و مبارزه با کرونا که با جان ملت دلاور ایران سروکار دارد، توهین و افترا به دستگاه دیپلماسی به جایی رسیده که سکوت را غیرممکن کرده است.
آقایانی که به دستگاه دیپلماسی در مورد واکسن توهین میکنند فقط به یک سوال پاسخ دهند:
بیش از 24 میلیون واکسنوارداتی تا کنون و بیشتر نیازهای تولید داخلی را کدام دستگاه علیرغم تحریم و همه کارشکنیها و... وارد کشور کرده است؟
نگذارید از سکوت پشیمان شویم و بپرسیم: اولین بار چه کسی در دولت بحث کرونا را مطرح کرد؟ چه پاسخی به او داده شد؟ کدام دستگاه پیشنهاد تمهید واردات واکسن از چین را در شهریور گذشته مطرح کرد؟ دقیقا همان کاری که بعد از آن تاریخ امارات (برای سینوفارم) و ترکیه (برای سینوواک) انجام دادند؟ چه کسانی گفتند مردم ما موش آزمایشگاهی نیستند؟ کدام وزیر واکسن اسپوتنیک را در سفرش از روسیه گرفت؟ چه کسانی به او حمله کردند و او سکوت کرد و کار را ادامه داد؟ کدام دستگاه به مهمترین تامین کننده خارجی واکسن کشور هر روز حمله میكند؟ چه وزیری مجبور است از حیثیت خودش هزینه کند و برای مصالح مردم عزیز ایران حرفهای دوستان را رفع و رجوع نماید؟ کدام دستگاه تا امروز خرید و اهدای بیش از 24 میلیون واکسن خارجی را تمهید کرده و واردات انبوه و مستمر را در هفتههای آینده مذاکره و نهایی کرده است؟ بیشتر دستگاها و مواد اولیه تولید واکسن داخلی را کدام وزارت خانه تامین و وارد کرد؟ کدام وزیر تولید مشترک واکسن کوبایی با پاستور را در سفرش به کوبا در پاییز سال گذشته کلید زد؟ چرا این قدر زمان تلف شد؟ کدام دستگاه پروفورمای ورود 20 میلیون واکسن از اروپا را رد کرد؟
باز هم بگویم؟
این نیز بگذرد
***
زالی ظریف را به حرف آورد؛ «چه کسی ورود ۲۰ میلیون واکسن از اروپا را رد کرد»
ایندیپندنت فارسی - محمدجواد ظریف که به زودی دورهاش در وزارت خارجه به پایان میرسد، پس از مدتها حاشیهنشینی و سکوت به اظهارات رئیس ستاد مقابله با کرونا پاسخ داد.
علیرضا زالی روز چهارشنبه بر پنهانکاری جمهوری اسلامی درباره آمار مرگ و میر کرونا، پرهیز آگاهانه از خرید واکسن و پس زدن کمکهای بینالمللی مهر تایید زد و گفت: «اصلا سفیران ما در کشورهای خارجی به دنبال واکسن نبودهاند.»
ظریف نیز در واکنش به گفتههای زالی در صفحه اینستاگرام خود نوشت نگذارید از سکوت پشیمان شویم و بپرسیم: «اولین بار چه کسی بحث کرونا را در دولت مطرح کرد؟ کدام دستگاه پروفورمای ورود ۲۰ میلیون واکسن از اروپا را رد کرد؟ کدام دستگاه پیشنهاد تمهید واکسن از چین را از شهریور گذشته مطرح کرد؟ چه کسانی گفتند مردم ما موش آزمایشگاهی نیستند؟ کدام دستگاه به مهمترین تامین کننده خارجی واکسن هر روز حمله میکند؟»
مطالب بیشتر در سایت ایندیپندنت فارسی
ظریف در حالی در این پست از دلسوزی برای مردم و تلاش برای کمک به مردم سخن میگوید که به نوشته خودش در همه مدت هشت سالی که وزیر امور خارجه بوده، بنا بر مصلحت و منافع ملی سکوت کرده است.
محمدجواد ظریف در یک سال و نیم گذشته که مردم ایران هزینه فساد و سوءمدیریت مقامات جمهوری اسلامی را با جان و سلامت خود پرداختهاند، کوچکترین سخنی از وضعیت وخیم و پشتپردههای تامین واکسن به میان نیاورد.
او در همین نوشته دلیل به گفته خود شکسته شدن سکوتش را نه سونامی مرگ ناشی از کرونا برای مردم ایران، بلکه «توهین و افترا به دستگاه دیپلماسی» عنوان کرده است.
ظریف در بخشهای دیگری از نوشته اینستاگرامی خود به اهدای ۲۴ میلیون واکسن خارجی و واردات انبوه در هفتههای آینده اشاره کرده است. او میپرسد، »کدام وزیر تولید مشترک واکسن کوبایی با پاستور در سفرش به کوبا در پاییز سال گذشته را کلید زد؟ کدام وزیر واکسن اسپوتنیک را در سفرش از روسیه گرفت؟»
همزمان با این پست اینستاگرامی، دستیار ظریف و مدیرکل شرق آسیای وزارت خارج نیز در توییتر نوشت: «چرا وزارت بهداشت اعتبار ۱۵۰ میلیون دلاری برای واردات دارو که با تلاش وزارت خارجه تخصیص یافت را جذب نکرد؟»
رئیس اتاق بازرگانی هم نوشت: «روحانی با واردات شش میلیون دوز واکسن موافقت کرد اما بهداشت مانع انجام کار شد.»
این موضعگیریها و اظهارات درباره واکسن کرونا در حالی مطرح میشود که روز چهارشنبه علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی نیز از موضع قبلی خود در مورد واکسن عقبنشینی کرد. او که گفته بود واردات واکسن آمریکایی و انگلیسی ممنوع است، روز چهارشنبه از اهمیت تامین واکسن گفت.
این در حالی است که به دنبال دستور خامنهای مبنی بر ممنوعیت واردات واکسن خارجی، فساد و سوءمدیریت آشکار مقامات جمهوری اسلامی، مردم ایران با بحرانیترین وضعیت شیوع کرونا مواجهاند. وضعیت در سراسر ایران قرمز و وضع بسیاری استانها سیاهتر از سیاه عنوان شده است. در حالی که منابع حکومتی آمار مرگ روزانه بر اثر کرونا را حدود ۶۰۰ نفر اعلام میکنند، کارشناسان بر این باورند که آمار مرگ دستکم دو تا سه برابر آمار حکومتی است.
نکتهای که علیرضا زالی نیز به آن اشاره کرده و به روشنی اعلام کرده است که آمار مرگ و میر از سازمان بهداشت جهانی پنهان شده است.
"رئیسی اختلال روانی دارد"