دویچه وله - سخنگوی وزارت خارجه ایران نسبت به "برادرکشی" در پنجشیر هشدار داده و بر راهحل سیاسی برای مناقشه تاکید کرده است. تشدید جنگ در پنجشیر مواضع جناحهای مختلف ایران در رویکردشان نسبت به تحولات افغانستان را دچار نوسان کرده است.
سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بخش اعظمی از کنفرانس خبری هفتگی خود را به موضوع افغانستان اختصاص داد. تشدید درگیریها در پنجشیر از جمله محورهای طرح شده در این کنفرانس خبری بوده است.
خبرگزاری فارس روز دوشنبه ۱۵ شهریور (ششم سپتامبر) به کنفرانس خبری خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پرداخته است.
خطیبزاده حملات اخیر طالبان به پنجشیر را محکوم کرده است. او گفته است: «گرسنگی دادن به مردم پنجشیر و محاصره منطقه پنجشیر و قطع آب و برق این منطقه آنچنان که به ما گزارش داده شده، مایه نگرانی است.»
👈مطالب بیشتر در سایت دویچه وله
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در عین حال تاکید کرده که موضوع پنجشیر "راه حل سیاسی" دارد و باید از طریق گفتوگو حل شود. او نسبت به "برادرکشی" در افغانستان هشدار داده است.
خطیبزاده در بخش دیگری از سخنان خود اتهام برخورد منفعلانه جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با تحولات افغانستان را ناصحیح خواند و گفت:
«ایران آشکار و غیرآشکار تحولات افغانستان را در سطوح مختلف پیگیری کرده است و در سطوح مختلف در تماس هستیم.»
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی به تماس حسین امیرعبداللهیان با عبدالله عبدالله اشاره کرده اما توضیحی درباره "پیگیری غیرآشکار" تحولات افغانستان از سوی دولت ایران نداده است.
فقدان استراتژی مشخص
از سوی دیگر، روزنامه شرق با انتشار گزارشی به فقدان یک استراتژی واحد در بین اصولگرایان در قبال تحولات افغانستان و بهویژه راهکار برخورد با قدرتگیری طالبان در آن کشور پرداخته است.
این مقاله با عنوان "صدای پنجشیر بالاخره به گوش اصولگرایان رسید" به واکنشهای "مقطعی رفتو برگشتی" آنها در قبال افغانستان اشاره کرده است.
نویسنده درباره این رویکرد اصولگرایان در قبال تحولات افغانستان نوشته است: «به جای یک استراتژی واحد، مدام تاکتیک عوض میکنند. یک بار میگویند طالبان تغییر کرده، شیعیان را نمیکشد و جنبش اصیل منطقه است. اما بعدا پشیمان میشوند و آنها را تروریست و جنایتکار مینامند.»
نویسنده این مقاله مواضع دو رسانه اصولگرایان، روزنامه کیهان و سایت خبری مشرق را مورد انتقاد قرار داده و نوشته است که برخی از جریانات نزدیک به اصولگرایان با ادعای این که احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان از طرفداری "شبکههای تلویزیونی لندننشین" برخوردار است، او را در ارتباط با "صهیونیستها" میدانند.