پیام یونسیپور - ایران وایر
«کسانی که شایعه بازداشت من را منتشر کردند، میخواهند مدیریت خوب من را زیر سوال ببرند؛ خدا را شکر در فارسی ضربالمثلهای خوبی داریم که یکی از آنها در جواب به این افراد حاشیهساز این است که جواب ابلهان خاموشی است.»
این جملاتی است که «شهره موسوی»، نایبرییس فدراسیون فوتبال و رییس کمیته زنان این فدراسیون، یکشنبه چهارم مهر به خبرگزاری «فارس» گفت.
او برخلاف این ادعا، هفته گذشته بازداشت شده بود. اما چرا شهره موسوی که پیش از این به عنوان «مدیر شبکههای هرمی» در فوتبال ایران معرفی میشد، به بازداشتگاه رفت و بعد با قرار وثیقه، موقتا آزاد شد؟
«علیرضا محرمی»، خبرنگار خبرگزاری تسنیم، ۳۱ شهریور در صفحه اینستاگرام خود، به عدم حضور شهره موسوی، نایب رییس زنان فدراسیون فوتبال در ازبکستان و همراهی نکردن تیم ملی فوتبال زنان ایران در رقابتهای انتخابی جام ملتهای آسیا اشاره کرد.
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
او در بخشی از متن خود نوشته بود: «یک صفحه اینستاگرامی، از جانب مالباختگان شرکت بادران خبر داده که فریدون قربانیان بازداشت و شهره موسوی با قرار وثیقه آزاد شده است.»
«فریدون قربانیان»، همسر شهره موسوی است. شرکت بادران، به عنوان یکی از شرکتهای هرمی فروش محصولات آرایشی و بهداشتی، با ۵ عضو اصلی هیات مدیره اداره میشود؛ «فریدون قربانیان مشهدی»، همسر شهره موسوی، «سیدهشهره موسوی»، «فرشید قربانیان مشهدی»، «فرنوش قربانیان مشهدی» و «شیدا قربانیان مشهدی».
سال ۱۳۹۸ که اسنادی مبنی بر کلاهبرداری این شرکت در رسانهها منتشر شد. واکنش شهره موسوی در آن زمان دقیقا شبیه به این روزها بود و خبر را قویا تکذیب کرد.
اما بادران و محصولات آرایشی که به صورت بازاریابی هرمی فعالیت میکند، از کجا متولد شد؟
این شرکت، پس از انحلال شرکت «مجتمع نیروگاههای فراگامان» که در شهر مشهد با نام «فراگامان» شناخته شده بود، تاسیس میشود.
شرکت فراگامان، سال ۱۳۸۶ تاسیس شد و وظیفهای ساده را برای خود طراحی کرده بود؛ با استفاده و جذب سرمایههای مردم وعده سرمایهگذاری کوتاه و بلندمدت در زمینه نیروگاههای برقی و آبی، با سوددهی بالا میداد. مدیرعامل این شرکت، فریدون قربانیان و رییس هیات مدیره نیز شهره موسوی بود.
این شرکت اما حتی آدرس درستی از خود ارائه نکرده بود. به شکلی که سال ۱۳۹۳ بسیاری از مالباختگان، در صفحه «بورس نیوز» که همچنان برای شرکت فراگامان تبلیغ میکرد، نسبت به نامشخص بودن نشانی این شرکت و مفقود بودن مدیران آن اعتراض میکردند.
فراگامان با اعلام ورشکستگی کنار میرود و شرکت بادران جای آن را میگیرد. هر دو شرکت، پروندههایی مشکوک در زمینه فعالیتهای اقتصادی داشتند، اما لااقل تا ۲۸ شهریور سال جاری، هیچگونه برخورد جدی از سوی دستگاههای نظارتی و قضایی با مدیران این دو شرکت صورت نگرفته بود.
ماجرا اما با مصاحبهای که «ابوالفضل ابوترابی»، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی با خبرگزاری مهر انجام داد، عوض شد.
از اینجا به بعد پای یک «رمز ارز» یا «پول دیجیتال» تولید ملی به میان آمد؛ «کینگمانی».
ابوالفضل ابوترابی به خبرگزاری مهر گفته بود که بسیاری از مردم در پی ورود به بازار رمز ارزها با چالشها و مشکلات شدید اقتصادی مواجه شده و سرمایه خود را به دلیل عدم برخورداری از دانش کافی در این حوزه، از دست دادهاند.
او از رمز ارزی به نام کینگمانی، به عنوان رمز ارزی یاد کرد که در مدتی کوتاه، قیمتی غیرواقعی و افزایشی را ثبت کرده بود: «متاسفانه بسیاری از مردم که خانه خود را فروخته و یا از دسترنج خود در کینگمانی سرمایهگذاری کردهاند، اکنون به مالباختگان این رمز ارز تبدیل شدهاند.»
این نماینده مجلس تاکید کرده بود که کینگمانی یک رمز ارز «غیرواقعی»، «جعلی» و «بدون پشتوانه» است که تمامی نوسانات قیمت آن نیز «ساختگی» و براساس برنامهریزی قبلی بود.
ابوالفضل ابوترابی به مهر گفته است: «یک شرکت شناخته شده که در حوزه بازاریابی شبکه فعال است، پشتوانه این رمز ارز بوده و اساسا اقبال عموم مردم به کینگمانی به دلیل حمایت این شرکت بوده است.»
او آدرسی از «شرکت شناخته شده که در حوزه بازاریابی» فعالیت میکند، نداد. همچنین به میزان درآمد این شرکت از رمز ارز غیرواقعی و جعلی هم اشاره نکرد. منابع ایرانوایر این رقم را بیش از ۵۰ میلیون دلار برآورد کردهاند.
با این وجود یک روز بعد، شهره موسوی و همسرش فریدون قربانیان از سوی دستگاههای قضایی بازداشت میشوند. خبر تخلف بادران و مدیران آن در زمینه رمز ارز کینگمانی نیز در فضای مجازی منتشر شد.
علیرضا محرمی خبرنگار تسنیم در متن خود مدعی شده بود که شهره موسوی، بلیت پرواز به ازبکستان، برای همراهی تیم ملی زنان را از قبل خریداری کرده بود. اما به دلیل موضوع ممنوعالخروج شدن در پرونده کینگمانی، اجازه خروج از کشور را نداشت.
نایب رییس زنان فدراسیون فوتبال یک روز پس از بازداشت، با قرار وثیقه آزاد میشود. اما با آزادی همسرش در ابتدا مخالفت شده بود.
با این حال سوم مهر، در فضای مجازی خبر آزادی فریدون قربانیان نیز منتشر شد. صفحه اینستاگرامی «ایران هشدار» از آزادی فریدون قربانیان متهم ردیف اول پرونده کلاهبرداری کینگمانی به دلیل «بیماری زمینهای»، به پیشنهاد پزشک معالج و تشخیص مقام قضایی، با قرار وثیقه سنگین خبر داد.
شهره موسوی به خبرگزاری فارس گفته است که برخی میخواهند «خستگی کار» به تن او بماند: «کسانی که به بهانههای مختلف در حال حاشیهسازی هستند، بدانند که با این کارها به شهره موسوی ضربه نمیزنند، بلکه به فوتبال کشورمان لطمه میزنند.»
پیش از این، اخباری هم در مورد «فرشید قربانیان»، پسر شهره موسوی و فعالترین عضو مدیریت شرکت بادران منتشر شده بود. اخباری که میگفت فرشید قربانیان، با قمار بر سر سایت «بادران لایف» که خود موسس آن است، مدتی مورد اتهام بود و در نهایت این سایت بسته شد. نه خودش و نه خانوادهاش، این موضوع را تکذیب نکردند.
تسلط ایران بر خاورمیانه زیر یک چتر اتمی