ایران پرس نیوز- سفیر اسرائیل در سازمان ملل روز دوشنبه ۵ مهر گفت که ایالات متحده و دیگر قدرتهای جهانی بهطور فزایندهای در حال بررسی یک طرح این جایگزین برای توقف برنامه هستهای رژیم ایران، در صورت شکست مذاکرات، هستند.
وی افزود: دنیا به تدریج بیدار می شود که رژیم ترفندباز ایران قصد بازگشت به مذاکرات جدی را ندارد. یک مقام رسمی ایالات متحده نیز به خبرنگاران گفته است که کاسه صبر دولت آمریکا در انتظار به بازگشت رژیم ایران به مذاکرات در حال لبریز شدن است و دور نخواهد بود روزی که باید به شیوه های دیگر روی آورد.
در همین حال یک دیپلمات قدیمی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در یادداشتی که برای وبسایت رویداد۲۴ ارسال کرده، نسبت به ایجاد یک اجماع جهانی علیه جمهوری اسلامی هشدار داد و نوشت: برای دوره بدون بازگشت احتمالی به برجام، طرف مقابل به شدت نیازمند اجماع جهانی علیه ما خواهد بود؛ موضوعی که تا پیش از آن به دلیل وجود این توافق در راهبرد اجماع بینالمللی علیه جمهوری اسلامی اختلال جدی بوجود آمده بود.
مرتضی بانک نوشت: فراموش نکنیم ترامپ هرگز نتوانست در دورههایی که به این اجماع برای دستیابی به توافقات بینالمللی علیه ما نیاز داشت طرفهای اروپایی و غیره را همراه خود سازد، اما امروز شرایط به سرعت در جهت عکس آن در حال تغییر است.
علاوه بر آن، آن روی سکه تاکید اکثر قریب به اتفاق مذاکره کنندگان اروپایی و دیگر کشورها با وزیر خارجه ما در حاشیه اجلاس اخیر سازمان ملل مبنی بر بازگشت فوری به برجام حاوی پیام مهمی نیز است که بخش اعظم آن احتمال ایجاد اجماع جهانی علیه جمهوری اسلامی است که نمی توان آن را نادیده گرفت.
مطالب بیشتر در سایت ایران پرس نیوز
همچنین کمک یک میلیار دلاری آمریکا به اسرائیل برای تکمیل پروژه گنبد آهنین و تامین موشکهای بیشمار برای این طرح صرفا برای مقابله با موشکهای دوربرد فلسطین و سوریه و لبنان نیست، به نظر میرسد اهدافی فراتر از پوششی که اعلام شده را دارد و به احتمال قوی این اقدام در این مقطع در چارچوب مقابله امنیتی احتمالی تعریف میشود که جمهوری اسلامی نمیتواند آن را جدی نگیرد.
از سوی دیگر تحولات مهمی را در همسایگی ایران شاهد هستیم، افغانستان و حضور مجدد طالبان در کنار مرزهای ایران از یک سو و از سوی دیگر گسترش بسیار سریع روابط اسرائیل با امارات و دیگر کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس همچنین شیوههای جدید سیاسی که در عراق در حال اجرا است از جمله انتخابات زودرس در این کشور موقعیت متفاوتی را برای ما بوجود میآورد که باید به آن بطور جدی فکر کنیم.
در چنین شرایطی ما نباید تنها شویم. جمهوری اسلامی به شدت نیاز به همگرایی و همراه نمودن کشورهای دیگر با خود دارد ما علاوه بر گسترش روابط با همسایگان نیاز به ارتباط روزافزون با کشورهای معتبر دنیا داریم ما باید پیامهای روشن و مبتنی بر راه حلهای دقیق ارائه دهیم؛ آنها نباید از ما مایوس شوند و احساس کنند به حساب نمیآیند.
در نهایت غرور سیاسی در این شرایط سم مهلکی است که ضرر آن بیشتر برای ما خواهد بود، این امر الزاماتی داردکه ما باید به آن اعتقاد داشته و برای آن تصمیمات مهم بگیریم.