بزرگنمایی اسرائیل نشانه قدرت است یا مسلمانی؟
رادیو فردا - دو روز پس از اظهارات رئیس جمهور ترکیه مبنی بر این که تقابل ایران با آذربایجان «کار سادهای نیست»، یک مقام ارشد جمهوری اسلامی به آن واکنش نشان داده است.
رجب طیب اردوغان روز ۲۸ مهر در گفتوگو با نمایندگان رسانههای ترکیه و در آستانه سفر خود به جمهوری آذربایجان، گفت که روابط آذربایجان با اسرائیل و نیز شمار زیاد آذریزبانهای داخل ایران، دو عاملی هستند که اجازه نمیدهند ایران آذربایجان را هدف قرار دهد.
اظهارات آقای اردوغان پاسخ به پرسشی درباره تمرینات نظامی اخیر ایران در نزدیکی مرز با آذربایجان بود.
علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، روز شنبه اول آبان در حساب کاربری توییتر خود سخنان رئیس جمهور ترکیه را «بزرگنمایی» قدرت اسرائیل توصیف کرد و به کنایه نوشت که رجب طیب اردوغان «داعیه رهبری جهان اسلام» را دارد.
او عنوان کرد: «بزرگنمایی هیبت پوشالی رژیم صهیونیستی، توسط حاکمی که داعیه رهبری جهان اسلام را دارد، نشانه قدرت است یا مسلمانی؟».
دریابان شمخانی سپس بدون ذکر نام کردها، ترکیه را متهم کرد که کردهای کشور خود را هدف قرار میدهد.
👈مطالب بیشتر در سایت رادیو فردا
دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران نوشت: «ترس از اقوام، سهم حکومتی است که با داغ و درفش با آنان روبرو میشود نه ایران که گلستانی از اقوام است.»
رئیس جمهوری ترکیه گفته بود که تنش اخیر میان ایران و آذربایجان «اشتباه بوده» و «به نظر میرسد که دولت جدید ایران این تنش را ادامه ندهد».
ابراهیم رئیسی روز ۲۹ مهر در دیدار با نمایندگان و استاندارهای آذربایجان شرقی و غربی گفت «اجازه نخواهیم داد که صهیونیستها ارتباط ما با همسایگان را دچار اختلال کنند».
اظهارات رجب طیب اردوغان در شرایطی بیان شد که تنش میان تهران و باکو، تا حدی رو به فروکش نهاده و آذربایجان همان روز دو راننده کامیون ایرانی را که به مدت چند هفته در بازداشت نگاه داشته بود، آزاد کرده بود.
دولتمردان و فرماندهان نظامی ایران در دوره اخیر از حضور نیروهای اسرائیلی در خاک جمهوری آذربایجان و در نزدیکی مرز ایران ابراز نگرانی کرده و به صراحت گفتند که هدف از رزمایش اخیر ارتش ایران در نزدیکی مرز با آذربایجان، نمایش توان بازدارندگی بوده است.
الهام علیاف، رئیس جمهور آذربایجان، که حکومت او مورد حمایت ترکیه است و ارتش او نیز هم از سوی ترکیه و هم از جانب اسرائیل تسلیح میشود، از ایران خواسته بود که شواهد ادعای خود در مورد نفوذ اسرائیل در آذربایجان را ارائه کند.
مقامات ترکیه، از جمله حکمت حاجیاف، معاون رئیس جمهور، در روزهای اخیر تکرار کردند که کشورشان در جریان جنگ ۴۴ روزه چند ماه پیش میان آذربایجان با ارمنستان برای بازپسگیری بخشهایی از قرهباغ علیا، حمایت قاطعی از ارتش باکو نشان داد و «قلب ترکیه برای آذربایجان میتپید».
رجب طیب اردوغان این هفته در سفر به آذربایجان برخی طرحهای مرزی را افتتاح خواهد کرد اما به باکو نمیرود.
برج معروف به ساختمانِ محسن رضایی مال کیست؟