بر اساس قانون در آمریکا، رئیسجمهوری ملزم است در سال اول صدارت خود استراتژی «امنیت ملی» و «دفاع ملی» تدوین کند
العربیه - توماس اسپور، مدیر «مرکز دفاع ملی بنیاد هریتج»، در مقالهای برای روزنامه «واشینگتن تایمز» وضعیت جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا را با وضعیت «نئو» در فیلم «ماتریس» مقایسه کرده، و گفته بایدن باید به زودی تکلیف خودش را معلوم کند که در باب تهدیدهای امنیتی علیه آمریکا کجا ایستاده است.
در فیلم علمی-تخیلی «ماتریس» (1999)، نئو در برابر یک انتخاب سخت قرار میگیرد: اینکه «قرص آبی» را بخورد یا «قرص قرمز». اگر قرص آبی را بخورد، در دنیای خیالی خود آسوده باقی میماند. اگر قرص قرمز را بخورد، با واقعیت تلخ روبرو میشود و باید با تبعات آن دست و پنجه نرم کند.
به گفته اسپور، بایدن نیز به زودی با انتخاب مشابهی روبرو خواهد شد. بر اساس قانون در آمریکا، رئیسجمهوری ملزم است در سال اول صدارت خود استراتژی «امنیت ملی» و «دفاع ملی» تدوین کند. این اسناد باید اهداف حیاتی امنیت ملی آمریکا، آنچه برای جلوگیری از تجاوز به این کشور لازم است، و توانایی آمریکا برای انجام وظایف ضروری را تعیین کند.
اگر بایدن «قرص آبی» را انتخاب کند، این اسناد ادعاهای قبلی وی را تکرار خواهند کرد، مبنی بر اینکه بزرگترین تهدید امنیتی که آمریکا با آن مواجه است «تغییرات اقلیمی» است؛ و اینکه دیپلماسی بینالمللی، اقدامات متحدان آمریکا، و تحریمهای اقتصادی میتواند رژیمهای چین، روسیه، کره شمالی و ایران را مهار کند.
اگر بایدن «قرص قرمز» را بخورد، این اسناد اذعان خواهند کرد که آمریکا برای تقویت سیاست خارجی خود به ارتش قویتری نیاز دارد؛ و اینکه اولویت اول ایالت متحده باید مهار امثال شی جینپینگ، ولادیمیر پوتین، کیم جونگ اون و علی خامنهای باشد.
مدیر مرکز دفاع ملی بنیاد هریتج نتیجه میگیرد که این انتخاب طی چند هفته آینده جلوی روی جو بایدن است، که میتواند با خوردن قرص آبی، به رویه فعلی ادامه دهد؛ یا با خوردن قرص قرمز ابتکارات امنیتی و نظامی آمریکا را قوت بخشد.